Γενικά

Αναχωρεί για το Οπεν νέων πινγκ πονγκ του Βελγίου ο Σγουρόπουλος

Ελάχιστα 24ωρα μετά την πρωτιά του Παναγιώτη Γκιώνη στο κροατικό Οπεν της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, έρχεται άλλη μία διοργάνωση να δώσει ευκαιρία διάκρισης σε Ελληνα αθλητή.

Στο τουρνουά νέων και παίδων του Βελγίου, που θα διεξαχθεί από την Τετάρτη μέχρι τις 22 του μήνα στο Σπα, θα πάρει μέρος ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων, Γιάννης Σγουρόπουλος. Θα συμμετάσχει σε όλα τα αγωνίσματα (απλό, διπλό και ομαδικό της ηλικιακής κατηγορίας του) και σαφώς έχει τη δυνατότητα να φτάσει σε πολύ ψηλές θέσεις. Το βελγικό Οπεν είναι της κατηγορίας Regular και θα συγκεντρώσει περισσότερους από 200 αθλητές και αθλήτριες από 25 χώρες του κόσμου.

Μόνο το Βέλγιο θα έχει 35 αθλητές, αλλά ανάμεσα στις συμμετέχουσες χώρες θα βρίσκονται και μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ, η Γαλλία.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού αναχωρεί την Τρίτη για το Βέλγιο μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή, Κώστα Βατσακλή.

Οι αγώνες θα γίνουν στο «Centre Sportif de la Fraineuse». Οι τελικές δηλώσεις περιλαμβάνουν 116 αγόρια και 100 κορίτσια. Είχε δηλώσει συμμετοχή και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων, Ιωάννα Γερασιμάτου, αλλά ακύρωσε. Το πρόγραμμα θ’ ανοίξει με το απλό νέων και νεανίδων. Στο ομαδικό πρόκειται ν’ αγωνιστούν 13 ομάδες.

Ο Σγουρόπουλος θα είναι παρών με συμπαίκτες δύο Ιάπωνες. Μαζί με τους Αότο Ασάζου και Τακέρου Κασίβα θα συνθέσουν τη μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας. Θ’ αγωνιστεί και στο διπλό και θα έχει άλλον ξένο παρτενέρ. Συγκεκριμένα, έχει δηλωθεί με τον Νορβηγό Μπόργκαρ Χάουγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x