Θαλάσσια Σπορ

Ανοίγει πανιά ο «ΚΟΡΦΟΣ 2013» του Ν.Ο.Τ.Κ.

32 σκάφη ανοίγουν πανιά στα πλαίσια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «ΚΟΡΦΟΣ 2013» που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από Παρασκευή 6 έως Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας αποτελεί παραδοσιακό θεσμό του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας καθώς πραγματοποιείται επί 30 συνεχή χρόνια.

Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ έγινε η συνάντηση κυβερνητών όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλου του αγώνα καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που έχουν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Κόρφο.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. σε συνεργασία με το σύστημα MarineTraffic παρέχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα παρακολούθησης των ιστιοπλοϊκών σκαφών που θα πάρουν μέρος στον αγώνα, σε πραγματικό χρόνο, μέσω της ιστοσελίδας www.marinetraffic.com.

Σε όλα τα πληρώματα ο ΝΟΤΚ προσέφερε αναμνηστικό βραχιολάκι-δώρο για την συμμετοχή τους στον αγώνα.

Ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Τ.Κ., Παντελής Παυλίδης δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την μεγάλη συμμετοχή σκαφών στον αγώνα του Κόρφου που πλέον, μετά από 30 χρόνια, θεωρείται θεσμός καθώς και για την συνεργασία με την marinetraffic. «Για πρώτη φορά η Τοπική Κοινότητα Κόρφου και ο Δήμος Κορινθίων θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην περιοχή και πιστεύουμε ότι όλοι οι ιστιοπλόοι μετά από την αγωνιστική πλεύση θα απολαύσουμε την παραμονή μας στον Kόρφο»,κατέληξε ο κος Παυλίδης.

Η εκκίνηση για τον «Κόρφος 2013, εις μνήμη Ν. Κοσμόπουλου» θα δωθεί την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο.

Οι 200 περίπου ιστιοπλόοι θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τα 27 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν από τον μαγευτικό παραθαλάσσιο οικισμό του Κόρφου Κορινθίας. Η διαδρομή περιλαμβάνει 2 ιστιοδρομίες καθώς τα σκάφη θα κάνουν διέλευση από την νήσο Πλατεία στα 15 ναυτικά μίλια από το Φάληρο και θα τερματίσουν στον Κόρφο. Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση οι άνεμοι θα πνέουν από νότια κατεύθυνση με ένταση έως 3 μποφόρ κάτι που σημαίνει ότι τα σκάφη αναμένεται να αρχίζουν να προσεγγίζουν την γραμμή τερματισμού γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Τα σκάφη που θα φτάνουν στον κόλπο του Κόρφου θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην νέα πλωτή προβλήτα η οποία παραχωρείται από την Τοπική Κοινότητα Κόρφου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό και τα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση.

Το cafe-bar-restaurant «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» θα προσφέρει πάγο στα πληρώματα.

Οι αθλητές το βράδυ της Παρασκευής μετά τον τερματισμό τους θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο …Welcome party με κερασμένη μπύρα που διοργανώνει το bar «Ψύλλος στον Κόρφο».

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής των δύο πρώτων ιστιοδρομιών στον χώρο της κεντρικής πλατείας στις 20:30 μμ το βράδυ του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου.

Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “Η παρέα του ρεμπέτικου” θα διασκεδάσει τους αθλητές οι οποίοι στην συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από μπάρμπεκιου και κορινθιακό κρασί.

Την Κυριακή το πρωί η Τοπική Κοινότητα Κόρφου θα αποχαιρετίσει τους αθλητές προσφέροντας του αναμνηστικό δώρο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x