Επικαιρότητα

Απαγχονισμοί τζιχαντιστών ως αντίποινα για τον Ιορδανό πιλότο

Δύο Ιρακινοί τζιχαντιστές εκτελέστηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης στις φυλακές της Ιορδανίας σε αντίποινα για τη δολοφονία του Ιορδανού πιλότου από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Αμάν προχώρησε σε δύο απαγχονισμούς τζιχαντιστών κρατούμενων στις φυλακές του, εξαιτίας της φρικαλέας δολοφονίας του Ιορδανού πιλότου από το Ισλαμικό κράτος. Πρόκειται για την καμικάζι Σατζίντα Αλ-Ρισάουϊ και τον Ζιάντ Καρμπούλι, στέλεχος της Αλ Κάιντα.

Η εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου, μέσα σε κλουβί να τυλίγεται στις φλόγες ζωντανός, από την εξτρεμιστική σουνιτική οργάνωση, δημοσιοποιήθηκε σε βίντεο προκαλώντας αποτροπιασμό στην παγκόσμια κοινή γνώμη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι το συγκεκριμένο βίντεο αποδεικνύει την αγριότητα και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι έχει δώσει εντολή να διατεθεί κάθε μέσο στην προσπάθεια για τον εντοπισμό των ομήρων που κρατούνται από το Ισλαμικό Κράτος.

Την φρικτή εκτέλεση του Ιορδανού πιλότου που είχε πιαστεί αιχμάλωτος από τους τζιχαντιστές, όταν κατέπεσε το μαχητικό αεροπλάνο του στη Συρία, καταδίκασε με τη σειρά του και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Μπαν Κι-Μουν.

Μαρίνα Μαντζαβινάτου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x