Επικαιρότητα

Αποκάλυψη: Ο Βαν Γκογκ έκοψε το αυτί του για το γάμο του αδελφού του

Αφορμή δεν ήταν ο καβγάς με τον Πολ Γκογκέν υποστηρίζει ο συγγραφέας του βιβλίου Studio of the Sout

Ο αυτοακρωτηριασμός του Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ αποτελούσε μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ιστορίας.

Μελέτη όμως υποστηρίζει ότι έχει την απάντηση: ο γάμος του αδερφού του.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή ο Βαν Γκογκ συγχίστηκε σφόδρα όταν πληροφορήθηκε ότι ο αδερφός του μεγαλύτερος οικονομικός υποστηρικτής του, Τεό, σχεδίαζει να παντρευτεί μετά από έναν μεγάλο έρωτα.

Μέχρι σήμερα η επικρατέστερη θεωρία ήταν ότι ο Βαν Γκογκ πήρε ένα ξυράφι και έκοψε το αυτί του μετά από έναν θυελλλώδη καβγά με τον συνάδελφό του Πολ Γκογκέν.

Η σύγυχη του ζωγράφου για το γάμο του αδερφού του ήταν γνωστή στους ιστορικούς αλλά μεχρι σήμερα υπήρχε η άποψη ότι το περιστατικό αυτό ακολούθησε τον αυτοακρωτηρισασμό του Βαν Γκογκ.

Ωστόσο στο βίβλιο Studio of the Sout παρατίθενται αποδείξεις ότι ο Ολλανδός ζωγράφος έμαθε για τα σχέδια του αδερφού του στις 23 Δεκεμβρίου 1888, ημερομηνία στην οποία πιστεύεται ότι συνέβη το περιστατικό με το ξυράφι.

Στο επίμαχο γράμμα μάλιστα ο Τεό Βαν Γκογκ είχε μέσα 100 φράγκα και τα νέα ότι επρόκειτο να παντρευτεί την Τζο Μπόνγκερ η οποία στο παρελθόν είχε απορρίψει την πρότασή του.

Στο βιβλίο υποστηρίζεται ότι ο αδερφός του Βαν Γκογκ είχε ήδη ενημερώσει τη μητέρα του και η υποψήφια νύφη τον δικό της αδερφό, ο οποίος της είχε δώσει τη συγκατάθεσή του.

Το ίδιο βράδυ σύμφωνα με τους ιστορικούς ήταν που ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ πήρε το ξυράφι, έκοψε το αυτί του και στη συνέχεια πήγε σε έναν οίκο ανοχής όπου χάρισε το κομμάτι αυτό σε μια πόρνη.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x