Πόλο

Αποκλεισμός για Εθνική πόλο γυναικών

Δε θα βρεθεί στην τελική φάση του World League πόλο γυναικών η Εθνική ομάδα μετά την ήττα της με 12-9 στην Ισπανία για την έκτη αγωνιστική των προκριματικών της διοργάνωσης.

Η Ελλάδα έχασε 12-9 στην Ισπανία, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής των προκριματικών ευρωπαϊκών ομίλων του World League πόλο γυναικών και έμεινε εκτός της τελικής φάσης της διοργάνωσης στη Σανγκάη, αφού χρειαζόταν μόνο νίκη κόντρα στην ισχυρή αντίπαλό της, η οποία πήρε τη δεύτερη προνομιούχο θέση στο γκρουπ και το «εισιτήριο» για τη συνέχεια, πίσω από την Ολλανδία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πάλεψε στα τρία πρώτα οκτάλεπτα, όπου το σκορ ήταν ισόπαλο ή οι Ισπανίδες μπροστά με ένα γκολ στη χειρότερη περίπτωση, όμως στην τέταρτη περίοδο οι αθλήτριες του Γιώργου Μορφέση δέχτηκαν ένα 2-0 και έμειναν πίσω με τρία γκολ.

H Αλεξάνδρα Ασημάκη δεχόταν ασταμάτητα φάουλ και τα μακρινά σουτ της Φόρκα αποδείχτηκαν καθοριστικά για την εξέλιξη στις δύο τελευταίες περιόδους.


Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 2-0, 4-3

ΙΣΠΑΝΙΑ: Λόπεθ 4, Φόρκα 4, Παρέχα 2, Γκαρθία 2

ΕΛΛΑΔΑ: Αβραμίδου 3, Ασημάκη 3, Μ. Πλευρίτου 1, Ε. Πλευρίτου 1, Ρουμπέση 1


Μετά τη λήξη του παιχνιδιού, ο ομοσπονδιακός τεχνικός σχολίασε πως: «Παίξαμε απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα. Σε πολλά σημεία του παιχνιδιού, οι δύο ομάδες ήταν δίπλα-δίπλα στο σκορ. Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Στο τρίτο οκτάλεπτο, εμφανίσαμε ένα κενό διάστημα, πάθαμε μια "καθίζηση", κάτι το οποίο εκμεταλεύτηκαν οι Ισπανίδες. Αρκετές φορές, όμως, ήμασταν κοντά στο γκολ και υπήρχαν περιπτώσεις που σταθήκαμε άτυχοι.

Δείξαμε σημάδια κούρασης, κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό, ειδικά για τις αθλήτριες του Ολυμπιακού, οι οποίες ήταν κουρασμένες από την υπερπροσπάθεια των προηγούμενων ημερών. Αποχαιρετούμε τη διοργάνωση με "ψηλά το κεφάλι", δοκιμάσαμε πράγματα και, από εδώ και πέρα, ξεκινά η προετοιμασία, ενόψει του βασικού μας στόχου, που είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x