Γ' Εθνική

Αποκτά ταυτότητα και… ηρεμία

Με τη νίκη απέναντι στον Ηλυσιακό η ΑΕΚ πήρε την άνετη πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής, δείχνοντας πως αρχίζει να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο το πλάνο του Τραϊανού Δέλλα.

Το γκολ του Νίκου Γεωργέα στο 55’ ήταν αυτό το οποίο άνοιξε τον δρόμο της πρόκρισης στην ΑΕΚ απέναντι στον Ηλυσιακό. Από εκεί και πέρα οι «κιτρινόμαυροι» δεν δυσκολεύτηκαν να «καθαρίσουν» το ματς στο ΟΑΚΑ και να φτάσουν στο τελικό 3-0.

Αν και η πρόκριση ήταν… δεδομένη σχεδόν για όλους πριν το ματς, η «Ένωση» κατάφερε να κερδίσει σε σημαντικό βαθμό τις χαμένες εντυπώσεις από το παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, στο πρωτάθλημα απέναντι στον ΑΟ Περιστερίου (0-0). Οι παίκτες του Δέλλα στην πλειοψηφία τους έκαναν καλό ματς και παρόλο που δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στο πρώτο ημίχρονο, όπου για ακόμη μία φορά «πέταξαν» αρκετές ευκαιρίες, στο δεύτερο 45λεπτο έφεραν τα πράγματα στη θέση τους.

«Δένει» η άμυνα

Ένα από τα στοιχεία που σίγουρα κράτησε ο Τραϊανός Δέλλας από το χθεσινό παιχνίδι ήταν η σταθερή απόδοση της αμυντικής γραμμής, που στις δύο-τρεις φάσεις που απειλήθηκε αντέδρασε σχετικά καλά. Ενώ αξίζει να σημειωθεί πως από τη γρήγορη επαναφορά της μπάλας του Καραγκιολίδη προήλθε η αντεπίθεση που «έβγαλε» το πρώτο γκολ.

«Υδραυλικός» και Καλαματιανός

Το δίδυμο της μεσαίας γραμμής με τον Κορδέρο και τον Γεωργέα ήταν καθοριστικό. Ο Ισπανός, που βρέθηκε μια «ανάσα» από το να μείνει εκτός αποστολής, έδενε άμυνα και επίθεση ενώ ο Καλαματιανός ήταν αυτός που έδιωξε το άγχος με τη συμπλήρωση 10λεπτών στο δεύτερο 45λεπτο.

Βρίσκουν ρυθμό

Ικανοποίηση και για την τριάδα τον Γροντή, Πόποβιτς και Μπρέσεβιτς για διαφορετικούς λόγους. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην αριστερή πλευρά και πήρε αρκετές προσπάθειες στα πόδια του, έχοντας σύμμαχο και τον Πεταυράκη. Από τη μεριά τους οι δύο Κροάτες πήραν αρκετές πρωτοβουλίες στο ματς (ειδικά ο Πόποβιτς) και έδειξαν πως τα γκολ που πέτυχαν θα βοηθήσουν την ψυχολογία τους ενόψει της συνέχειας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x