Γιώργος Μαζιάς

Απολαυστικός ο Θρύλος του πρώτου μέρους

Ο Μπάμπης Χριστόγλου γράφει για τον σαφώς βελτιωμένο Ολυμπιακό κόντρα στην Άντερλεχτ και για το δίδυμο στην άμυνα, που πρέπει να μονιμοποιηθεί

Ο Ολυμπιακός είχε σαφέστατα βελτιωμένη εικόνα σε σύγκριση με τα προηγούμενα φιλικά. Ο Μίτσελ φάνηκε να κατασταλάζει σε ορισμένα πράγματα και αυτό αποτυπώθηκε στις λειτουργίες της ομάδας. Όπως για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας αλλά και στην ανάπτυξη της ομάδας, ειδικά στο πρώτο μέρος.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, με τους Σαβιόλα, Κάμπελ και Βάις να πετούν φωτιές σε αυτό το διάστημα. Είμαι βέβαιος πως αυτή η τριάδα, μαζί ασφαλώς με τον Τσόρι Ντομίνγκεζ μπορεί ν’ ανεβάσει επίπεδο τον Ολυμπιακό και να τον κάνει ανταγωνιστικό και στην Ευρώπη. Στην επανάληψη ο Μίτσελ δοκίμασε ορισμένα άλλα πράγματα, πίεσε ψηλά και σίγουρα η αναμέτρηση με την Άντερλεχτ του έδωσε την ευκαιρία να βγάλει τα συμπεράσματα του.

Μεστή εμφάνιση έκανε και ο Φέισα, σίγουρα το καλύτερο του παιχνίδι στα φιλικά, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια πως οι «ερυθρόλευκοι» δεν πρέπει να πάρουν κόφτη. Στα ματς με περισσότερες απαιτήσεις ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί έναν χαφ που να «δαγκώνει», ωστόσο στα εύκολα παιχνίδια μπορεί να τα βγάλει πέρα ο Σέρβος.

Στα προηγούμενα παιχνίδια έγινε πολύ κουβέντα, δικαίως, για την άμυνα. Σε αυτό το φιλικό το δίδυμο του Σιόβα με τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τα κατάφερε περίφημα και θεωρώ πως αυτοί οι δύο, τουλάχιστον για την ώρα, είναι εκείνοι που πρέπει να κερδίσουν τις θέσεις των βασικών. Είναι απαραίτητο ο Μίτσελ να καταλήξει όσο πιο σύντομα γίνεται, στην δυάδα που θα παίζει στο κέντρο της άμυνας, μιας και οι συνεχείς αλλαγές από παιχνίδι σε παιχνίδι δεν έχουν κανένα όφελος. Αν ο Ισπανός καταλήξει σε αυτή την επιλογή, τουλάχιστον θα μπορέσει η άμυνα να «δέσει» σύντομα.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης. Περιμένω και στα επόμενα παιχνίδια να δω την ομάδα, να βελτιώνεται και η αναμέτρηση με την Βαλένθια θα αποτελέσει ίσως το πιο δυνατό τεστ για τον Θρύλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x