sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο σούπερ Τσούμπερ, η καθοριστική στιγμή και ο Ελίασον: Τα σημεία από το «διπλό» της ΑΕΚ στην Τρίπολη

Η ΑΕΚ παρουσίασε δυο πρόσωπα στη νίκη με 3-0 επί του Αστέρα, είχε πρωταγωνιστές τους Στίβεν Τσούμπερ και Νίκλας Ελίασον και το sport-fm.gr καταγράφει τα συμπεράσματα του αγώνα.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψε στις υποχρεώσεις της η ΑΕΚ, που επικράτησε με 3-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης» για την 8η αγωνιστική της Stoiximan Super League και πάει στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Μαρσέιγ με την ψυχολογία στα ύψη!

Η Ένωση έκανε νωθρό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκαν οι «κιτρινομπλέ» που είχαν τις ευκαιρίες τους και άνοιξε το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, δείχνοντας την τεράστια ποιότητά της στο επιθετικό κομμάτι.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα έλεγξε στο απόλυτο τον αγώνα, ιδιαίτερα μετά και την αποβολή του Καστάνιο, σκοράροντας δυο ακόμη τέρματα με τους Τσούμπερ και Μοχαμάντι.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους «κιτρινόμαυρους» οι Στίβεν Τσούμπερ και Νίκλας Ελίασον, ο Αλεξάντερ Κάλενς ήταν σταθερός ανασταλτικά, ενώ βοήθησε αρκετά με την έλευσή του στον αγωνιστικό χώρο ο Ορμπελίν Πινέδα. Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε συμπεράσματα από την αναμέτρηση στην Τρίπολη.

Μαγεία από τον Στίβεν Τσούμπερ


Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης της νίκης της ΑΕΚ στο «Θ. Κολοκοτρώνης». Ήταν από την αρχή του αγώνα δραστήριος, σε ένα σημείο που η Ένωση δεν έβρισκε λύσεις στη δημιουργία, ενώ μπορεί να ξεκίναγε από αριστερά τις κινήσεις του, αλλά σύγκλινε προς τα μέσα και προσπαθούσε είτε να συνδυαστεί με τον Μάνταλο και τον Αραούχο, είτε να απειλήσει από μακριά με τα καλά πόδια που διαθέτει.

Βγάζει την ασίστ στο γκολ του Ελίασον με εξαιρετική ενέργεια, ένα τέρμα που όπως είδαμε «ξεκλείδωσε» την Ένωση για να φτάσει στη νίκη. Παράλληλα, μπαίνει στο δεύτερο μέρος με το πόδι πατημένο στο γκάζι και κερδίζει την αποβολή του Καστάνιο, που δίνει αριθμητικό πλεονέκτημα στην ομάδα του.
Αστέρας-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι
Επίσης, ο Τσούμπερ με την αποχώρηση του Αραούχο μετακινήθηκε στην θέση του σέντερ φορ, είχε έξι τελικές με 2/2 ντρίπλες και σκόραρε το τρίτο γκολ για την ομάδα του με ένα πλασέ που έπιασε στον ύπνο τον Παπαδόπουλο.

Η ποιότητα έκανε τη διαφορά στο μέτριο πρώτο μέρος


Στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ήταν νωθρή, με προβλήματα στο δημιουργικό κομμάτι και κενά στην ανασταλτική της λειτουργία. Έδειξε αδυναμία να τροφοδοτήσει τον Αραούχο, αρκέστηκε στις εμπνεύσεις των Τσούμπερ και Ελίασον και δεν μπόρεσε να δημιουργήσει καθαρές φάσεις στην εστία του Παπαδόπουλου.

Παράλληλα, εμφάνισε αμυντικά προβλήματα στην αριστερή της πτέρυγα και χρειάστηκε τον Στάνκοβιτς να προχωρήσει σε καίριες επεμβάσεις. Ο Χατζισαφί έκανε μαζεμένα λάθη που δεν εκμεταλλεύτηκε ο Καλτσάς, ο οποίος είχε δοκάρι και δυο ακόμη τελικές φάσεις με προϋποθέσεις.

Ωστόσο, ακόμη και σε ένα μέτριο προς κακό πρώτο μέρος η ΑΕΚ χρειάστηκε μια καλή στιγμή για να σκοράρει και να αλλάξει πλήρως τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Μάνταλος έκανε ωραία ενέργεια, τροφοδότησε τον Τσούμπερ και αυτός με υπέροχη προσποίηση έβγαλε μαγική σέντρα στον Ελίασον που έκανε το 1-0.

Δεδομένα, ο Αλμέιδα έχει εντοπίσει τα κακώς κείμενα που πρέπει να διορθώσει η ομάδα του, αφού στη Μασσαλία κόντρα στην επικίνδυνη, Μαρσέιγ, θα χρειαστεί να είναι πολύ προσεκτική, προκειμένου να είναι συμπαγής αμυντικά και να αποφύγει τα λάθη.

Η μοίρα χαμογέλασε στον Ελίασον


Στις 6 Νοεμβρίου του 2022 η ΑΕΚ πήγε στην Τρίπολη για ένα ματς με τον Αστέρα που έπρεπε πάση θυσία να κερδίσει για να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Στο πρώτο 20λεπτό ο Ελίασον στάθηκε τρομερά άτυχος, καθώς ο Ζουκάνοβιτς με ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα τον πέταξε εκτός αγωνιστικού χώρου, με αποτέλεσμα να φύγει από την πόλη της Αρκαδίας με σπασμένο πόδι. Ο Σουηδός εγχειρίστηκε, επέστρεψε πιο δυνατός και συνέβαλλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του νταμπλ.

Στην Τρίπολη ο 27χρονος πήρε φανέλα βασικού, επιστρέφοντας στο μέρος που είχε την πιο άσχημη ανάμνησή του από τη χώρα μας. Αυτό, όχι μόνο δεν τον επηρέασε, αλλά ήταν με τον Τσούμπερ στους κορυφαίους της Ένωσης. Άνοιξε το σκορ και έλυσε τα πόδια των συμπαικτών του, εκτέλεσε υπέροχα τον κόρνερ που ο Μοχαμάντι μετουσίωσε σε γκολ και ήταν από την αρχή μόνιμη πηγή κινδύνου για τα αντίπαλα καρέ.
Αστέρας-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι
Να σημειωθεί ότι πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ του με τη φανέλα της ΑΕΚ (είχε σκοράρει και σε ένα φιλικό με την Τραμπζονσπόρ), ενώ μέτρησε τρεις πάσες-κλειδιά, 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και ολοκλήρωσε το ματς με 86% ποσοστό ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του (30/35). Ένα μεγάλο παιχνίδι που θα τον βοηθήσει ψυχολογικά ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα που έδωσαν φρεσκάδα και… ζωηράδα


Με τα παιχνίδια να είναι πολλά και συνεχόμενα, κρίνεται επιτακτικό για την ΑΕΚ να ξεκουράζει παίκτες που σηκώνουν το κουπί, με τον Ματίας Αλμέιδα να ανταποκρίνεται επιτυχημένα σε αυτή την υποχρέωση. Ο Αραούχο αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο, οι καθοριστικοί στο κέντρο Σιμάνσκι και Γιόνσον πέρασαν εκτός, όπως και οι Χατζισαφί και Μάνταλος.

Μάλιστα, ο Πινέδα που αγωνίστηκε σε ένα ημίχρονο ήταν εξαιρετικός, περνώντας 12 (!) προωθητικές μπαλιές, ενώ ο Ζίνι ήταν δραστήριος, είχε τρομερή όρεξη να πάρει πάνω του ενέργειες και να δημιουργήσει ευκαιρίες, ενώ ο Μοχαμάντι όχι μόνο κάλυψε την αριστερή πλευρά στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά σκόραρε με κεφαλιά το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας.
Αστέρας-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι
Δεδομένα, η αποβολή του Καστάνιο βοήθησε τον «Πελάδο» να αλλάξει σχεδόν τη μισή ομάδα, όμως, κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο αν σκεφτεί κανείς ότι σε περίπου τέσσερις ημέρες η Ένωση δίνει ένα απαιτητικό ματς με τη Μαρσέιγ και κλείνει μια δύσκολη εβδομάδα με ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας ήταν καλός στο πρώτο μέρος, αλλά όχι ουσιαστικός


Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς μπήκε στο ματς διαβασμένη και ήξερε πως να απειλήσει την εστία της ΑΕΚ. Κλείνοντας τους χώρους στην άμυνά της, κλέβοντας μπάλες έξω από την περιοχή της και δημιουργώντας, κατά κύριο λόγο από τα δεξιά, κινδύνους στις αντεπιθέσεις.

Οι «κιτρινομπλέ» είχαν τρεις τελικές προσπάθειες με τον Νίκο Καλτσά, ο οποίος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης τους, μια εξ αυτών μάλιστα βρήκε και το δοκάρι της ΑΕΚ και γενικότερα δημιούργησαν πέντε ευκαιρίες στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, καμία εξ αυτών δεν βρήκε τον στόχο, κάτι που το πληρώνεις ακριβά σε αυτό το επίπεδο, όπως το είδαμε και με το γκολ που δέχτηκαν στο φινάλε του πρώτου μέρους.
Αστέρας-ΑΕΚ: Τα πέντε σημεία από το παιχνίδι
Επίσης, το τέρμα του Ελίασον φαίνεται να επηρέασε την ψυχολογία των παικτών του Αστέρα, ο οποίος έχασε την ορμή του στην επανάληψη ενώ η αποβολή του Καστάνιο για φάουλ στον Τσούμπερ, που γίνεται σε ένα σημείο που δεν μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά ο Ελβετός, ανάγκασε τους γηπεδούχους να επικεντρωθούν στα αμυντικά τους καθήκοντα. Ο Ράσταβατς έχει πράγματα να κρατήσει από το ματς, αλλά και αρκετά να διορθώσει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x