sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αστέρας Τρίπολης: Δύο βήματα μπροστά, ένα πίσω, αλλά με εξήγηση!

Ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα στο «Θ. Κολοκοτρώνης» από τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο και στη ρεβάνς πρέπει να τα δώσει όλα για να ρεφάρει.

Στη βροχερή Τρίπολη, Αστέρας και Πανσερραϊκός κοντραρίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες χθες (05/12), με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία να επικρατεί 2-0 και να κάνει ένα σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Μπορεί οι Αρκάδες στο πρωτάθλημα να προέρχονται από δυο σερί νίκες και να έχουν πιάσει προσωρινά εξάδα, ωστόσο αυτή η ήττα ήταν κατά κάποιο τρόπο πισωγύρισμα, αλλά υπάρχουν και οι κατάλληλες εξηγήσεις.

Δύο βήματα μπροστά:


Ο Αστέρας πήρε δυο σερί πολύ σημαντικές νίκες στο πρωτάθλημα, εκτός με Κηφισιά και εντός με Πανσερραϊκό, οι οποίες τον βοήθησαν να βρεθεί στην εξάδα. Οι Αρκάδες έδειξαν εμφανώς σημάδια βελτίωσης σε σχέση με προηγούμενα παιχνίδια και επίσης απέδειξαν πως με σοβαρές εμφανίσεις μπορούν να πάνε ψηλά και να καταφέρουν τους στόχους τους, παρόλο που δεν έχουν κάνει φανταστικό πρώτο γύρο. Ο στόχος πριν τα δύο αυτά ματς ήταν να έρθουν ακόμη και οι 6 βαθμοί, κάτι που συνέβη και πλέον οι «κιτρινομπλέ» ατενίζουν το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία.

Ένα βήμα πίσω:


Και εκεί που ήταν η ομάδα στα πάνω της ψυχολογικά, ήρθε η ψυχρολουσία χθες στην Τρίπολη με την ήττα από τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο, εκεί όπου οι Αρκάδες θέλουν να προχωρήσουν όσο περισσότερο μπορούν. Για αυτό τον λόγο στη ρεβάνς αρχές του Γενάρη στις Σέρρες πρέπει να δώσουν παραπάνω από αυτό που έχουν και μπορούν, να κάνουν την ανατροπή και να προκριθούν στους «8» της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα τον ΠΑΟΚ. Με μια σοβαρή εμφάνιση, ο Αστέρας μπορεί να το καταφέρει και να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται. Δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε και ακατόρθωτο. Παρόλα αυτά, με μια εμφάνιση όπως η χθεσινή ως το 60ό λεπτό του αγώνα, τότε δεδομένα δεν γυρίζει το σκορ! Ας ήταν απλά μια κακή παρένθεση…



Μια ακατανόητη απόφαση που του μικραίνει σημαντικά τις πιθανότητες:


Ο Πανσερραϊκός άνοιξε λοιπόν το σκορ στο πρώτο ημίχρονο και τελείωσε τη… δουλειά στο δεύτερο, με τον Αστέρα να σκοράρει στο φινάλε του αγώνα, αλλά το γκολ να μη μετράει ποτέ. Ο διαιτητής Τσιμεντερίδης έδωσε επιθετικό φάουλ αμέσως, καθώς θεώρησε ότι υπήρχε επαφή του Βαλιέντε με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων Κατσίκα πριν ο Μιριτέλο σκοράρει. Ωστόσο, η φάση είναι ξεκάθαρη από την πρώτη κιόλας στιγμή και φτάνει απλά ένα replay για να το επιβεβαιώσεις ότι δεν υπήρχε επαφή! Μάλλον φάνηκε βέβαια και σε κανονική ροή αγώνα, αλλά ο ρέφερι δεν συμβουλεύτηκε ούτε τον βοηθό του και αποφάσισε λανθασμένα.



Να σημειωθεί εδώ ότι στο ματς δεν υπήρχε VAR, οπότε δεν μπορούσε να διορθώσει τυχόν αστοχία του ρέφερι. Ένα γκολ που δικαιούταν ο Αστέρας και έπρεπε να μετρήσει κανονικά, με το οποίο οι πιθανότητες για ανατροπή του εις βάρος τους σκορ να αυξάνονταν αφού θα ήθελαν ένα τέρμα για να το φέρουν στα… ίσα. Και φυσικά, είναι αυτονόητο αλλά πρέπει να σημειώνεται γιατί αρκετοί δεν το καταλαβαίνουν: Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δεν πρέπει να πάρεις αυτό που δικαιούσαι, όταν είσαι κακός. Η κακή εμφάνιση δεν επιτρέπει τη διαιτητική αδικία!

Κάποιοι παίκτες δεν πέρασαν τον… πήχη


Ο Μίλαν Ράσταβατς χθες είχε στο μυαλό του ένα πλάνο, το οποίο όμως χάλασε με τους δυο τραυματισμούς που είχε. Ο Σουρλής βγήκε αναγκαστική αλλαγή στο πρώτο ημίχρονο και ο Γκρόζντανιτς στο δεύτερο, με αποτέλεσμα αυτά που είχε κατά νου ο Σέρβος τεχνικός, να μη του βγαίνουν.

Ο 50χρονος προπονητής του Αστέρα ξεκίνησε βασικούς τον Γκαρθία και τον Χουχούμη, αντί των Καρμόνα και Άλβαρες. Άφησε επίσης στον πάγκο τον Μουνάφο και τον Μπαρτόλο, ώστε να τους χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο, με τις δυο αναγκαστικές αλλαγές χάλασαν τα πλάνα του, με αποτέλεσμα όταν έριξε στο ματς τους δυο προαναφερθέντες να έχει ξεμείνει από αλλαγές. Και φτάνουμε στην ουσία. Ότι το ρόστερ του Αστέρα έχει το κατάλληλο βάθος, όμως όχι την απαιτούμενη ποιότητα σε όλες τις θέσεις. Κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν άρπαξαν την ευκαιρία και απογοήτευσαν, με αποτέλεσμα στο υπόλοιπο της σεζόν να χάνουν… πόντους για να πάρουν περισσότερο χρόνο.

Το τεχνικό επιτελείο θεωρούσε πως μεγάλο μέρος του ρόστερ μπορούσε να ανταποκριθεί στις -υψηλές- απαιτήσεις, αλλά τελικά αποδείχτηκε το αντίθετο και το ροτέισον μοιραία… κλείνει!

Βαλιέντε και Γκρόζντανιτς οι μόνοι που άρπαξαν την ευκαιρία:


Το έχουμε αναφέρει πολλάκις πως ο Χοσέ Λουίς Βαλιέντε είναι ένας παίκτης με μπόλικη ποιότητα. Ωστόσο, ο Ισπανός την περσινή σεζόν ήταν άτυχος και αποκόμισε έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός σχεδόν έναν χρόνο. Ο προπονητής του τον χρησιμοποιεί σιγά-σιγά στα παιχνίδια και προσπαθεί να τον εντάξει με ομαλό τρόπο. Χθες τον έβαλε στη θέση του Σουρλή όταν δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο και ο Βαλιέντε άρπαξε την ευκαιρία και ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη στον Ράσταβατς και με το παραπάνω. Πίεση, τρεξίματα, καλή κυκλοφορία της μπάλας, κάθετο ποδόσφαιρο και συνολικά μια καλή παρουσία που την είχε ανάγκη και για ψυχολογικούς σκοπούς. Στο δεύτερο μέρος, μάλιστα, με τον Μουνάφο στο πλάι του και με το… παλιό καλό δίδυμο στον άξονα ξανά στις επάλξεις, ο Αστέρας βελτίωσε συνολικά την εικόνα του. Ο Σέρβος τεχνικός ξέρει πότε και πώς να τον χρησιμοποιεί και θα πράξει ανάλογα στη συνέχεια της σεζόν.



Και πάμε σε ένα άλλο παιδί που έχει δείξει καιρό το ταλέντο του. Ο νεαρός Ντίνο Γκρόζντανιτς ο οποίος για πρώτη φορά έπαιξε ως στόπερ που είναι η φυσική του θέση (τον έβαζε στα χαφ μέχρι τώρα ο Ράσταβατς) και απέδειξε πόσο ικανός είναι. Ο Κροάτης έχει καλές τοποθετήσεις, είναι εξαιρετικός με την μπάλα στα πόδια και ικανός στο build-up, αλλά θα πρέπει να βελτιωθεί στις εναέριες μονομαχίες και να δυναμώσει. Παρόλα αυτά, και ενώ συνολικά πήγαινε καλά, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα καθώς ένιωσε κάποια ενόχληση και αποχώρησε από το ματς. Θα είναι μια εσωτερική μεταγραφή και μάλιστα σε θέση που ο Αστέρας πονάει αρκετά.

Ο Μουνάφο είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση!


Είναι πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις να αλλάζει ολόκληρη η εικόνα ενός παιχνιδιού και μιας ομάδας μόνο με την είσοδο ενός παίκτη. Ο Χουάν Μουνάφο δεν ξεκίνησε βασικός και μόλις μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε έναν άλλο Αστέρα. Ο Αργεντινός είναι αρχηγός με όλη τη σημασία της λέξης! Τον βλέπεις μέσα στο γήπεδο να καθοδηγεί τους συμπαίκτες του, να δίνει συμβουλές, να βοηθάει όπου μπορεί και φυσικά να τρέχει ασταμάτητα! Παίρνει πρωτοβουλίες, βγαίνει μπροστά και προσπαθεί να τραβήξει την ομάδα του από το χέρι.



Ο Μουνάφο είναι 35 χρονών και δίνει το παράδειγμα σε κάθε έναν παίκτη του Αστέρα ξεχωριστά πως είναι να «ματώνεις» για τη φανέλα, αλλά και το να μη σταματάς ποτέ να προσπαθείς και να πιστεύεις. Ακόμα και όταν βρίσκεσαι πίσω στο σκορ με 2-0! Κοιτούσες το παιχνίδι και έβλεπες τον Αργεντινό να… παίζει σε όλες τις θέσεις, να είναι ασταμάτητος, να προσπαθεί να δίνει κίνητρο στους συμπαίκτες του. Όλοι οι παίκτες του Αστέρα πρέπει να έχουν τον Μουνάφο ως παράδειγμα προς μίμηση, ο οποίος αποδεικνύει σε κάθε ματς πως όσο κυλάει η μπάλα στο χορτάρι και παίζεται το παιχνίδι, δεν πρέπει να τα παρατήσεις ούτε δευτερόλεπτο.

Ο Γενάρης της ενίσχυσης με φόντο την εξάδα:


Ο Αστέρας χρειάζεται ενίσχυση σε ορισμένες θέσεις και πρέπει να κάνει τις κατάλληλες προσθήκες τον Γενάρη, εδικά στα μετόπισθεν εκεί όπου πονάει. Σίγουρα θα κοιτάξουν έναν δεξιό μπακ, καθώς ο Γκαρθία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες, ενώ ο Καρμόνα ο οποίος είναι ένας ποιοτικός ποδοσφαιριστής, φέτος δεν έχει δείξει τα μέγιστα. Στα στόπερ επίσης θα χρειαστούν οι Αρκάδες ενίσχυση, όπως επίσης και στα χαφ.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε και αποχωρήσεις, αφού υπάρχουν μερικοί παίκτες οι οποίοι δεν έχουν δείξει τα αναμενόμενα και δεν έχουν βοηθήσει την ομάδα όσο θα έπρεπε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x