sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο «Χέρο» έγραψε ιστορία και αποχωρεί ως θρύλος από τον Αστέρα Τρίπολης!

Μια εξαετία γεμάτη γκολ, πολλές μονομαχίες με αντιπάλους αμυντικούς και το όνομά του να μπαίνει με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Αστέρα. Ο Χερόνιμο Μπαράλες αποχωρεί ως θρύλος από την Τρίπολη!

Ένα τέλος πάντα πονάει. Και στον Αστέρα Τρίπολης έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο, καθώς αποχώρησε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου, Χερόνιμο Μπαράλες. Ο Αργεντινός επιθετικός έγραψε τη δική του πορεία στην ομάδα της Αρκαδίας και αποχωρεί ως θρύλος!

H αρχή έγινε το καλοκαίρι του 2013, όταν το τμήμα σκάουτινγκ του Αστέρα τον εντόπισε και αποφάσισε πως αυτός ο ύψους 186 εκατοστών γεροδεμένος τύπος, μπορεί να αποτελέσει το σημείο αναφοράς στην επίθεση της ομάδας. Το γεγονός πως είχε μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία έχοντας παίξει για έναν χρόνο στην ισπανική Ουέλβα έπαιξε και αυτό ρόλο. Σε αντίθεση με τη συμμετοχή του στο σκοράρισμα σε Μπάνφιλντ, Ουνιόν και Γουόντερερς που δεν ήταν αυτή ενός… killer πρώτης γραμμής. Στην Τρίπολη, όμως, είχαν δει κάτι που τους έκανε το «κλικ» για να του εμπιστευτούν τη φανέλα με το νούμερο «9».

Στην πρώτη του σεζόν με τα κιτρινομπλέ έγραψε 37 εμφανίσεις με 8 γκολ και 2 ασίστ, βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει ένα ακόμη ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η δεύτερη χρονιά, όμως, ήταν αυτή της εκτόξευσης! Φόρτωσε τα αντίπαλα δίχτυα με 20 γκολ, με τα 17 εξ αυτών να έρχονται στη Super League. Κάτι που ήταν αρκετό για να τον κάνει να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ, αφήνοντας πίσω του μεγάλα ονόματα όπως οι Κώστας Μήτρογλου, Τσόρι Ντομίνγκες, Μάρκους Μπεργκ, Στέφανο Ναπολεόνι και Νίκος Καρέλης.



Σε αυτή την υπέροχη σεζόν, χάρισε ορισμένα highlights και κάποιες μεγάλες… one man show εμφανίσεις. Όπως απέναντι στον ΟΦΗ που πέτυχε χατ-τρικ (6-1) και κόντρα στον Παναθηναϊκό που βρήκε δίχτυα δύο φορές (2-2). Αποκορύφωμα, τα τρία ευρωπαϊκά γκολ. Από ένα απέναντι σε Μπεσίκτας και Τότεναμ εντός έδρας και άλλο ένα κόντρα στους Λονδρέζους εκτός, νικώντας με εκτέλεση φάουλ τον… Χάρι Κέιν που είχε καθίσει στα γκολπόστ αντί του Ούγκο Γιορίς που είχε αποβληθεί.





H εξαιρετική σεζόν έφερε και την μεγάλη πρόταση από τη Σίβασπορ, η οποία πλήρωσε 1,5 εκατ. ευρώ στον Αστέρα για να τον αποκτήσει, με τον Αργεντινό επιθετικό να περνά στη συνέχεια από Ουρακάν, Τζοχόρ Νταρούλ Ταζίμ (σσ. Μαλαισία) και Χιμνάσια λα Πλάτα. Μέχρι που το 2018 γύρισε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Λαμίας. Τα 11 γκολ του έφταναν για να αποδείξει πως παραμένει ένας «killer» μέσα στην περιοχή και να επιστρέψει στην ομάδα που… γούσταρε και τον γούσταραν: τον Αστέρα Τρίπολης!

Οι δύο πρώτες χρονιές της επιστροφής ήταν εξαιρετικές, βρίσκοντας δίχτυα από έντεκα φορές σε κάθε σεζόν και ήταν σταθερά ο πρώτος σκόρερ των Αρκάδων. Με τις δύο επόμενες να μην είναι στα ίδια επίπεδα σκοραρίσματος και τον Μπαράλες να περιορίζεται σε… βοηθητικό ρόλο για τους συμπαίκτες του. Έτρωγε ξύλο από τους αντίπαλους αμυντικούς, έδινε και ο ίδιος μπόλικο, με τις μονομαχίες και τις εντάσεις με τα στόπερ (συνήθως) να είναι έντονες και να παραμένουν στη μνήμη του κόσμου. Ακόμη και για το δυνατό, σκληρό ή καμιά φορά αντιαθλητικό του παιχνίδι, με τον όγκο του αρκετές φορές να μην τον βοηθάει για να «φρενάρει». Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να ξεσηκώσει τις διαμαρτυρίες της κερκίδας αλλά και να κιτρινιστεί πολλάκις από τους διαιτητές. Για όσους τον γνωρίζουν, πάντως, δεν είναι αυτός ο «κακός τύπος» που παρουσιαζόταν αρκετές φορές, αλλά ένας ήρεμος άνθρωπος και τρομερά ανταγωνιστικός, που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να έχει καλύτερη θέση από τον αντίπαλο στο γήπεδο ή στην περιοχή. Ποιος θα ξεχάσει άλλωστε τις… μπουνιές με τον Τζαβέλλα;



Ο «Χέρο» όπως τον φωνάζουν, αγωνίστηκε συνολικά με τα κιτρινομπλέ του Αστέρα Τρίπολης για έξι χρόνια και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της ομάδας. Κατέγραψε συνολικά 195 συμμετοχές, σκοράροντας 59 γκολ και μοιράζοντας 8 ασίστ, ενώ είχε και 54 κίτρινες κάρτες!

Ο Χερόνιμο Μπαράλες είναι ένας υποτιμημένος παίκτης. Θα μπορούσε άνετα να του δοθεί κάποια ευκαιρία όλα αυτά τα χρόνια σε μια ομάδα του big-5, ωστόσο αυτό δεν έγινε ποτέ. Ίσως επειδή έπαιζε στον Αστέρα και αρκετοί σκέφτονταν πως δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει σε μια ομάδα με μεγαλύτερους τρόπους. Ήταν όμως ένας από τους καλούς ξένους σκόρερ που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μέσα στην περιοχή δεν συγχωρούσε εύκολα. Με χαρακτηριστικό του τις… κεφαλιές-ξυράφι που έμοιαζαν σαν να έπιανε ένα γεμάτο σουτ μέσα από την περιοχή. Ένας άκρως επικίνδυνος επιθετικός, ο οποίος ήταν σαν να «μαγνητίζει» πάνω του την μπάλα και ήξερε να την στέλνει με ευκολία στα δίχτυα.

Η ώρα του αποχαιρετισμού όμως έφτασε για τις δύο πλευρές. Με την εκτίμηση να είναι αμοιβαία, όπως και το δέσιμο και η αγάπη ανάμεσα σε Αστέρα και Μπαράλες. Με τον «Χέρο» να αποχαιρετά την Τρίπολη, φεύγοντας ως θρύλος της ομάδας που θα μείνει για πάντα στην ιστορία…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x