Θαλάσσια Σπορ

Αυλαία για τα 30 χρόνια «ΠΟΡΟΣ 2014»

Με επιτυχία και σε γιορτινή ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας «ΠΟΡΟΣ 2014» που διοργάνωσε ο Ναυταθλητικός ΄Ομιλος Τζιτζιφιών Καλλιθέας από 11έως 13 Απριλίου.

44 σκάφη με τα πληρώματα τους «άνοιξαν πανιά» από το Φάληρο την Παρασκευή το πρωί με κατεύθυνση το γραφικό νησί του Πόρου. Με σύμμαχο την ένταση και τις εναλλαγές του ανέμου τα πρώτα σκάφη προσέγγισαν την γραμμή τερματισμού νωρίς το απόγευμα και άρχισαν να δένουν στην ξύλινη προβλήτα που παραχώρησε αποκλειστικά για τον Αγώνα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου.

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν το Σάββατο του Λαζάρου, οι φορείς, οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες του Πόρου, στους ιστιοπλόους του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας.

Στα 30 χρόνια που επισκέπτεται ο ΝΟΤΚ τον Πόρο, δεν είχε ξαναγίνει ανάλογη υποδοχή από τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού, και το γλέντι που στήθηκε στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας, μπροστά στα κανόνια στην ξύλινη προβλήτα, έδωσε λαμπρότητα στον επετειακό χαρακτήρα του ιστιοπλοϊκού αγώνα.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Εμπορικός-Επαγγελματικός Σύλλογος Πόρου, σε συνεργασία με τον Δήμο Πόρου και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πόρου, με συμμετοχή της «Ποριώτισσας» και του ΝΟΠΤ.

Από νωρίς άνθρωποι του Δήμου είχαν στήσει τους πάγκους του μπουφέ που με τις λιχουδιές τους, γέμισαν οι επιχειρηματίες της εστίασης του νησιού και ο Σύλλογος Γυναικών Πόρου «Η Ποριώτισσα».

Οι 300 περίπου ιστιοπλόοι του ΝΟΤΚ ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στο σημείο γύρω στις 8μμ και η εκδήλωση ξεκίνησε με τις απονομές των επάθλων στα πληρώματα που διακρίθηκαν. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής Δημήτρης Κατσικάρης, ο Λιμενάρχης κος Ιωάννης Αθηναίος, περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Ακολούθησε επίδειξη χορών από τους μαθητές και τους δασκάλους του χοροδιδασκαλείου του ΝΟΠΤ, με τους ιστιοπλόους να μπαίνουν κι αυτοί στο χορό.

Η υποδοχή-εκδήλωση ήταν ένα… ζέσταμα κεφιού για τους ιστιοπλόους, για το πάρτι που συνεχίστηκε στο μπάρ Passaggio με κερασμένη μπύρα «ΜΥΘΟΣ».

Τα σκάφη εκκίνησαν την Κυριακή στις 11 το πρωί από το Μόδι για τα 26,2 μίλια που τους χώριζαν από το Φάληρο, έχοντας όλα στις αποσκευές τους δώρο και αναμνηστικό έντυπο για την συμμετοχή τους στον «ΠΟΡΟΣ 2014».

Οι νικητές του Αγώνα είναι:
ORC Club overall & club2
1 Bell ‘ Angiolina - Σπύρος Πλειαδάκης ΣΕΑΝΑΤΚ
2 Anastasia - Γιάννης Παπαθεoδώρου ΝΟΤΚ
3 Demalo, Γιατροί του κόσμου - Γιάννης Γιαπαλάκης ΠΟΙΑΘ
ORC Club club1
1 GIORGIO - Λάζαρος Ιωαννίδης ΝΟΠΦ
2 VENCEREMOS - Σέχου Αλεξάντερ ΝΟΠΦ
3 MANOULI TOO - Αλέξης Θεοδωρίδης ΝΟΤΚ
ORC I overall
ANASTASIA - Ηλίας Γεωργιάδης ΝΟΤΚ
ERODIOS – Σωκράτης Καλλιγάς ΝΟΤΚ
SERENDIPITY – Χατζηκυριακάκης Μάρκος ΝΟΠΦ
ORC i 1
SERENDIPITY – Χατζηκυριακάκης Μάρκος ΝΟΠΦ
CHIARA IASON – Νίκος Φωτίου ΝΟΚ
ERYTOS 2-COSMOTE Κώστας Μάνθος,Σ. Τσάβαλος ΝΟΠΦ
ORC i 2
ANASTASIA - Ηλίας Γεωργιάδης ΝΟΤΚ
ERODIOS - Σωκράτης Καλλιγάς ΝΟΤΚ
VENTUS - Μιχάλης Κλούβας
IRC Overall
CHIARA IASON - Νίκος Φωτίου ΝΟΚ
COYOTE - Eric Fisher ΝΑΟΕΦ
NIKH CHRISTINA – Άρτεμις Θεοδωρίδης ΝΟΠΦ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x