Πόλο

Αυτό ήταν ντέρμπι!

Αλώβητος βγήκε ο Ολυμπιακός απ’ το Ιλίσιο, όπου επικράτησε 8-7 του σκληρού Παναθηναϊκού και, μετά από ένα ωραίο ντέρμπι βρίσκεται μια νίκη μακριά απ’ την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ματς των τελικών η διαφορά των ομάδων φάνηκε τεράστια. Αυτή τη φορά όμως είδαμε ένα πραγματικό ντέρμπι «αιωνίων».

Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 8-7 του Παναθηναϊκού στο Ιλίσιο κολυμβητήριο και έκανε το 2-0 στη σειρά των τελικών της Α1 πόλο ανδρών, μετά από ένα συναρπαστικό ντέρμπι που κράτησε μέχρι το φινάλε.

Οι δυνατές άμυνες και οι τερματοφύλακες ήταν, αναμφισβήτητα, οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι αυτοί που πανηγύρισαν τελικά στο τελευταίο λεπτό του ματς.

Το τρίτο ματς της σειράς έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Τρίτη στις 19.00 στο «Π. Καπαγέρωφ», όπου ο Ολυμπιακός με νίκη θα ανακυρηχθεί φετινός πρωταθλητής της Α1.

Το ματς:


Αν κάτι ξεχώρισε στα πρώτα οκτάλεπτα ήταν οι σφιχτές άμυνες, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τα ηνία με γκολ του Αφρουδάκη. Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε στην τελευταία φάση της περιόδου, με απίστευτο γκολ του Μάγιαρακ, ο οποίος σούταρε απ’ την περιφέρεια, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Παπαδόγκωνα και κατέληξε στα δίχτυα του Καραμπέτσου.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν ξανά με εκτέλεση πέναλτι του Παπαδόγκωνα, όμως αυτή το φορά ο Κολόμβος έκανε το 2-2, ενώ ο Βλαχόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-2 για τους «ερυθρόλευκους».

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου άρχισε να εκμεταλλεύεται περισσότερο τις επιθέσεις με παίκτη παραπάνω -κάτι που υστέρησε ο Παναθηναϊκός- ενώ ο φοβερός Δεληγιάννης «έσωσε» την ομάδα του απ’ την ισοφάριση -και ενώ το σκορ ήταν 5-4- αποκρούοντας πέναλτι του Δερμιτζάκη.

Λίγο νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαμαρτυρηθεί για γκολ του Ντόσκα που δεν μέτρησε, με τους διαιτητές να θεωρούν ότι δεν έχει περάσει ολόκληρη η μπάλα τη γραμμή.

Παρά την κούραση, που ήταν εμφανής, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φέρει ξανά το ματς στα ίσα (6-6) έξι περίπου λεπτά πριν το φινάλε, όμως ο Βλαχόπουλος σε επίθεση με παίκτη παραπάνω έδωσε τα ηνία στους φιλοξενούμενους, ενώ ο Μάγιαρακ έκανε το +2 (8-6) με ένα λεπτό να απομένει για το τέλος.

Ακόμα κι έτσι, ο Κουρλιάφτης μείωσε σε 8-7, όμως το «μπλακ άουτ» στην τελευταία επίθεση των «πράσινων» τους στέρησε την ευκαιρία να ισοφαρίσουν και να στείλουν το ματς στα πέναλτι.

Τα οκτάλεπτα: 1-1, 1-2, 2-2, 3-2

Οι σκόρερ:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παπαδόγκωνας 2, Θεοδωρόπουλος 2, Αφρουδάκης 1, Καλογεράκος 1, Κουρλιάφτης 1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βλαχόπουλος 3, Μαγιαράκ 2, Κολόμβος 1, Φουντούλης 1, Μουρίκης 1



Εύα Ζαχαριουδάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x