Σταύρος Χονδροθύμιος

Αυτοί άλλαξαν τις ισορροπίες στη Super League

Μετά το τέλος του πρώτου γύρου της Superleague, ο Σταύρος Χονδροθύμιος επιλέγει για το sportfm.gr την καλύτερη ενδεκάδα αποκλειστικά από τους παίκτες όμως που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Όταν ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος ενός πρωταθλήματος, είθισται να γίνονται απολογισμοί. Χωρίς να το έχουμε πολυκαταλάβει (λόγω των εξ αναβολής αγωνιστικών) η Superleague έφτασε στου δρόμου τα μισά και παντού θα βρείτε την ιδανική ενδεκάδα.

Εδώ θα διαβάσετε κάτι διαφορετικό. Την καλύτερη ενδεκάδα μεν, αλλά από τους παίκτες που αποκτήθηκαν στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο. Έτσι, για να πάρετε μια γεύση για το ποιοι σκάουτερς, προπονητές και διοικούντες, δρέπουν τους καρπούς των επιλογών τους και ποιοι… χτυπάνε το κεφάλι τους!

Για να βγουν τα… κουκιά, η ομάδα θα έχει σχηματισμό 4-4-2 με ρόμβο. Διαφωνίες θα υπάρξουν σίγουρα, αλλά είπαμε όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα προπονητή, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση για απόλυτη συμφωνία στις επιλογές.

Υπενθύμιση: Γίνεται αναφορά σε παίκτες που αποκτήθηκαν από τις ομάδες τους το προηγούμενο καλοκαίρι.

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ - Ζίβκο Ζίβκοβιτς: Ο 27χρονος Σέρβος, ήρθε άγνωστος στη χώρα μας, για χρόνια δινόταν δανεικός δεξιά κι αριστερά από την Παρτίζαν στην οποία ανήκε και στην Ξάνθη κάνει υπέροχη σεζόν. Δεν έχει χάσει παιχνίδι και σε όλα είναι σταθερός, εμπνέοντας εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του. Αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην εξαιρετική πορεία της ακριτικής ομάδας.

inner

ΔΕΞΙ ΜΠΑΚ – Λέο Μάτος: Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Βραζιλιάνος συγκαταλέγεται στην καλύτερη ενδεκάδα των μεταγραφών. Ήρθε στην Τούμπα μετά από καλές χρονιές στην Ουκρανία (Τσερνομόρετς – Ντνίπρο) και αμέσως φάνηκε ότι η επιλογή του θα δικαίωνε το «δικέφαλο». Παίζει άρτια όλη την πλευρά, ικανός τόσο στον αμυντικό τομέα όσο και στον επιθετικό και σκοράρει κιόλας! Τι άλλο να ζητήσουν στον ΠΑΟΚ από τον 30χρονο;

inner

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ – Νίκλας Χουλτ: Με την απόκτησή του Σουηδού, ο Παναθηναϊκός ήλπιζε ότι θα κάλυπτε πλήρως το αμυντικό κενό που είχε χρόνια στην αριστερή του πλευρά κάτι που έκανε τους φίλους της ομάδας συνεχώς να αναπολούν τον Μινχ. Το κατάφερε με τον 26χρόνο να αποχαιρετάει τη Νις και να πραγματοποιεί με τα πράσινα μισή σεζόν που χαροποιεί τόσο τον κόσμο όσο και τον προπονητή του. Γιατί μπορεί να μην είναι Μινχ, αλλά είναι αξιόπιστος, γνωρίζει καλά τη θέση και ξέρεις τι να περιμένεις από αυτόν.

inner

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ - Ντμίτρι Τσιγκρίνσκι: Τον ξέραμε, δεν τον μάθαμε το καλοκαίρι. Αποτέλεσε ένα από το μεγαλύτερα ονόματα στο μεταγραφικό παζάρι και δικαίωσε τις προσδοκίες. Ο 30χρόνος διεθνής Ουκρανός, έδειξε με το «καλημέρα» για ποιο λόγο με το αρχοντικό του παιχνίδι διέπρεψε τόσα χρόνια με τις φανέλες της Σαχτάρ και της Ντνίπρο και γιατί τον αγόρασε (το 2009) η Μπαρτσελόνα. Το κακό για την ΑΕΚ είναι ότι τραυματίστηκε και έχει μόλις 7 συμμετοχές στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

inner

ΣΕΝΤΕΡ ΜΠΑΚ - Χοσέ Άνχελ Κρέσπο: Ένας στους δύο στόπερ βγήκε στον ΠΑΟΚ. Περίμεναν πολλά στη Τούμπα τόσο από τον Κρέσπο όσο και από τον Βαρέλα, όμως μόνο ο πρώτος μέχρι τώρα τους δικαιώνει! Ο 29χρoνος Ισπανός, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην πολύ καλή αμυντική λειτουργία του «δικεφάλου» και αναδεικνύεται σε ηγετική μορφή στα μετόπισθεν.

inner

ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - Πάμπλο Ντε Λούκας: Ο κινητήριος μοχλός της Ξάνθης. Όλο το παιχνίδι περνάει από τα πόδια του 30χρoνου, είναι ο συνδετικός κρίκος των μετόπισθεν με την επίθεση και όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του, κάνει τη δουλειά του εξαιρετικά!

inner

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - Σταύρος Τσουκαλάς: Ο Αστέρας άφησε πίσω του την εποχή που για να μπει κάποιος ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του, θα έπρεπε να μιλάει ισπανικά ή πορτογαλικά. Το μεταγραφικό του πλάνο τώρα έχει ως… σημαία την ελληνοποίηση και σε αυτό το πλαίσιο αποκτήθηκε ο 28χρονoς μέσος. Μπορεί η σεζόν να μην άρχισε καλά για την ομάδα της Τρίπολης, όμως πλέον έχει πάρει τα πάνω της και σημαντική συμβολή σε αυτό έχει ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ και του ΠΑΣ Γιάννινα.

inner

ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - Αντρέ Μαρτίνς: Ο 26χρονος Πορτογάλος «κούμπωσε» ιδανικά στον άξονα με τον Μιλιβόγεβιτς και αποτέλεσε βασικό παράγοντα στην εύρυθμη λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο μικροκαμωμένος μέσος κάνει όλες τις δουλειές στο χώρο του κέντρου, τρέχει ασταμάτητα, δημιουργεί, κόβει και αξιολογείται ως… πολυεργαλείο.

inner

ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ - Σοτζαέι Μασούντ: Ο 32χρονος Ιρανός μεσοεπιθετικός είναι ο μεγαλύτερος σε αυτήν την 11άδα (32 ετών) αλλά στο γήπεδο δεν φαίνονται τα χρόνια που κουβαλάει στην πλάτη του. Με την πολυετή του θητεία στην Ισπανία με τα χρώματα της Οσασούνα (2008-13) και της Λας Πάλμας (2013-14) ως διαπιστευτήρια, η παρουσία του στα γήπεδα της Super League, δεν αποτελεί έκπληξη, όμως ίσως έχει ξεπεράσει και τις προσδοκίες του Πανιωνίου όταν τον έντυσαν στα «κυανέρυθρα». Έχει 4 γκολ και 4 ασίστ σε 14 ματς και παράλληλα με τη συνολική του εικόνα, έχει ήδη μπει σε μεταγραφικά μπλοκάκια, παρά την ηλικία του.

inner

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - Θωμάς Ναζλίδης: Μεγάλο όνομα δεν το λες και μάλιστα πολλοί αδυνατούσαν να καταλάβουν το καλοκαίρι την εμμονή του Άγγελου Αναστασιάδη στο πρόσωπό του. Όμως ο 29χρονος επιθετικός, χωρίς να είναι… φανταχτερός έχει ήδη 7 γκολ σε 14 συμμετοχές και ουσιαστικά κρατάει μόνος του όλη την επίθεση της ΑΕΛ.

inner

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ - Χαμζά Γιουνές: Λαγό από το καπέλο έβγαλαν οι άνθρωποι της Ξάνθης, με τον 30χρονο Τυνήσιο φορ. Ο διεθνής Αφρικανός, μετά την περιπλάνηση του στα Βαλκάνια τα περασμένα χρόνια (που δεν έβγαζε μάτια) φέτος με 10 γκολ σε 14 ματς έχει πάρει πάνω του το επιθετικό φορτίο και οδηγεί την ομάδα του Λουτσέσκου στη… γη της απαγγελίας!

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x