Pick & Roll

Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια…

Το πρωτάθλημα της Α2 φτάνει στο τέλος του και παραπάνω από τις μισές ομάδες είναι αδιάφορες. Και δεν έχουμε φτάσει δα και ένα βήμα πριν το τέλος, αλλά απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία. Αρκετές δηλαδή για να είναι τόσες πολλές ομάδες αδιάφορες.

Το πρωτάθλημα της Α2 φτάνει στο τέλος του και παραπάνω από τις μισές ομάδες είναι αδιάφορες. Και δεν έχουμε φτάσει δα και ένα βήμα πριν το τέλος, αλλά απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για να πέσει η αυλαία. Αρκετές δηλαδή για να είναι τόσες πολλές ομάδες αδιάφορες.

Οι ομάδες που έχουν ενδιαφέρον και σε κάθε αγωνιστική από τις τελευταίες πέντε που απομένουν θα θέλουν μόνο νίκες, είναι εφτά. Τρεις (Περιστέρι, Ηλυσιακός και Δάφνη) για τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Α1 και τέσσερις (Ολυμπιάδα Πατρών, Ξάνθη, Πανερυθραϊκός, Ερμής Λαγκαδά) για την αποφυγή της τρίτης θέσης που οδηγεί στην Β’ Εθνική. Οι υπόλοιπες εννιά θα έχουν απλώς τον ρόλο του ρυθμιστή στις αγωνιστικές που απομένουν και μάλιστα κάποιες από αυτές αναπόφευκτα θα τα «ακούσουν» για το… υπέρμετρο πάθος που θα δείξουν σε ορισμένα ματς ή για το γεγονός πως δεν θα…ματώσουν και τόσο τη φανέλα τους.

Πως θα γινόταν να αποφευχθεί αυτό και να ήταν και οι 16 ομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν στην πρίζα; Πολύ απλά. Με τη διεξαγωγή πλέι οφ. Όπως για παράδειγμα γίνεται στο πρωτάθλημα της Α2 Ιταλίας. Εκεί, η ομάδα που τερματίζει πρώτη στην κανονική περίοδο παίρνει απευθείας το «εισιτήριο» της ανόδου και από τις θέσεις 2 έως 9 παίζουν για το άλλο «εισιτήριο». Αν αυτή τη στιγμή, το σύστημα αυτό εφαρμοζόταν και στην Ελλάδα, οι 15 από τις 16 ομάδες του πρωταθλήματος θα πάλευαν μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια δηλαδή.

Ορισμένες φορές για να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο. Το μόνο που χρειάζεται είναι η σύμφωνη γνώμη και των δεκαέξι ομάδων που παίρνουν μέρος σε ένα άκρως ενδιαφέρον πρωτάθλημα που θα μπορούσε να προσεγγίσει ακόμη περισσότερους φιλάθλους με μια απλή κίνηση…

Πλέον, στις αγωνιστικές που απομένουν, όπως προαναφέραμε, εφτά είναι οι ομάδες που έχουν ενδιαφέρον. Ας δούμε λοιπόν το πρόγραμμα τους και πόσες πιθανότητες έχουν για να επιτύχουν τους στόχους τους.

Περιστέρι

Η ομάδα των «Δυτικών Προαστίων», εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι η μια εκ των δύο που θα ανέβει στην Α1. Η ομάδα του Νίκου Καραγιάννη έχει αυτή τη στιγμή το βαθμολογικό αβαντάζ ενώ είναι η ομάδα που έχει και το ευνοϊκότερο πρόγραμμα από τους τρεις που διεκδικούν την άνοδο.

26η αγωνιστική @Πανερυθραϊκός
27η αγωνιστική Ηλυσιακός
28η αγωνιστική @Ερμής Λαγκαδά
29η αγωνιστική Δάφνη
30η αγωνιστική @Ολυμπιάδα Πατρών

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Ηλυσιακός

Ο Ηλυσιακός πήρε το «διπλό» μέσα στη Δάφνη την 23η αγωνιστική και έδειξε πως δύσκολα θα έχανε την άνοδο. Η ήττα, όμως, την περασμένη αγωνιστική από το Παγκράτι εκτός έδρας, έβαλε και πάλι την ομάδα του Στέργιου Κουφού σε μπελάδες.

26η αγωνιστική Ρέθυμνο
27η αγωνιστική @Περιστέρι
28η αγωνιστική Νήαρ Ηστ
29η αγωνιστική @Ξάνθη
30η αγωνιστική ΜΕΝΤ

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Δάφνη

Είναι η δεύτερη χρονιά που η ομάδα του Κώστα Σορώτου φαίνεται να «αυτοκτονεί». Πέρσι στο ματς της χρονιάς ηττήθηκε από το Πανόραμα εντός έδρας και φέτος ηττήθηκε από τον Ηλυσιακό και πάλι εντός έδρας. Μια σύμπτωση που φαίνεται πως θα την «πληρώσει» και φέτος.

26η αγωνιστική Ολυμπιάδα Πατρών
27η αγωνιστική @Παγκράτι
28η αγωνιστική Ρέθυμνο
29η αγωνιστική @Περιστέρι
30η αγωνιστική Νηαρ Ηστ

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Σε ό,τι έχει να κάνει με την μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, ΜΕΝΤ και Κεραυνός Αιγίου φαίνεται πως πολύ δύσκολα θα αποφύγουν την…πτώση στην Β’ Εθνική. Από εκεί και πέρα, Πανερυθραϊκός, Ξάνθη, Ερμής Λαγκαδά και Ολυμπιάδα Πατρών ισοβαθμούν αυτή τη στιγμή και στην δυσκολότερη θέση φαίνεται να βρίσκεται ο Πανερυθραϊκός.

Πανερυθραϊκός

26η αγωνιστική Περιστέρι
27η αγωνιστική @Νήαρ Ηστ
28η αγωνιστική Ξάνθη
29η αγωνιστική @ΜΕΝΤ
30η αγωνιστική Απόλλωνας Πατρών

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Ξάνθη

26η αγωνιστική @ΚΑΟΔ
27η αγωνιστική Ηρακλής
28η αγωνιστική @Πανερυθραϊκός
29η αγωνιστική Ηλυσιακός
30η αγωνιστική @Ερμής Λαγκαδά

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Ερμής Λαγκαδά

26η αγωνιστική Παγκράτι
27η αγωνιστική @Ρέθυμνο
28η αγωνιστική Περιστέρι
29η αγωνιστική @Νήαρ Ηστ
30η αγωνιστική Ξάνθη

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Ολυμπιάδα Πατρών

26η αγωνιστική @Δάφνη
27η αγωνιστική @ICBS
28η αγωνιστική Παγκράτι
29η αγωνιστική @Ρέθυμνο
30η αγωνιστική Περιστέρι

Με @ οι εκτός έδρας αγώνες

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x