Pick & Roll

Δύο σκούπες και άλλα τόσα…φαράσια στα πλέι οφ!

Σε λίγες ώρες θα γίνουν τα πρώτα τζάμπολ στα ελληνικά πλει οφ με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη. Την Κυριακή, θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς και των άλλων δύο ζευγαριών. Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο και το Μαρούσι τον Πανελλήνιο. Αν όλα τα ματς κυλήσουν φυσιολογικά, τότε οι δύο «αιώνιοι» θα βγάλουν «σκούπες» σε Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ ενώ Άρης και Μαρούσι θα χρειαστούν και τρίτα ματς για να αποκλείσουν Πανιώνιο και Πανελλήνιο.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Σε λίγες ώρες θα γίνουν τα πρώτα τζάμπολ στα ελληνικά πλει οφ με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Κολοσσό Ρόδου να ρίχνονται πρώτοι στη μάχη. Την Κυριακή, θα διεξαχθούν τα πρώτα ματς και των άλλων δύο ζευγαριών. Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Πανιώνιο και το Μαρούσι τον Πανελλήνιο. Αν όλα τα ματς κυλήσουν φυσιολογικά, τότε οι δύο «αιώνιοι» θα βγάλουν «σκούπες» σε Κολοσσό Ρόδου και ΠΑΟΚ ενώ Άρης και Μαρούσι θα χρειαστούν και τρίτα ματς για να αποκλείσουν Πανιώνιο και Πανελλήνιο.


Aς δούμε, όμως, λίγο πιο αναλυτικά τα ζευγάρια.

Ολυμπιακός (1)- Κολοσσός Ρόδου (8)

Ο Ολυμπιακός τελείωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ (25-1) και τερμάτισε πρώτος. Έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και έχασε από τον Παναθηναϊκό ενώ ήδη βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Δηλαδή έχει πετύχει δύο από τους τρεις στόχους που είχε βάλει μέχρι τις αρχές του Μάη. Πλέον, όλοι στον Πειραιά σκέφτονται το μεγάλο ραντεβού με τον «αιώνιο» αντίπαλο την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο. Βέβαια, προέχει ο Κολοσσός Ρόδου και τα ελληνικά πλέι οφ που θα αντιμετωπιστούν από όλους μέσα στην ομάδα ως οι τελικές πρόβες ενόψει της μεγάλης παράστασης. Δεν πιστεύω λοιπόν πως οι «ερυθρόλευκοι» θα αφήσουν έστω και μισό περιθώριο στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου να πιστέψει πως μπορεί να πάρει έστω και ένα ματς. Το 2-0 φαίνεται πως είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει ως επιλογή στη συγκεκριμένη σειρά. *

Παναθηναϊκός (2)-ΠΑΟΚ (7)

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε την κανονική περίοδο με (22-4) και τερμάτισε δεύτερος έπειτα από πολλά χρόνια. Έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και πήρε το τρόπαιο επικρατώντας του Ολυμπιακού ενώ ήδη βρίσκεται στο Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας. Δηλαδή έχει πετύχει δύο από τους τρεις στόχους που είχε βάλει μέχρι τις αρχές του Μάη. Πλέον, όλοι στο «τριφύλλι» σκέφτονται το μεγάλο ραντεβού με τον «αιώνιο» αντίπαλο την ερχόμενη Παρασκευή στο Βερολίνο. Βέβαια, προέχει ο ΠΑΟΚ και τα ελληνικά πλέι οφ που θα αντιμετωπιστούν από όλους μέσα στην ομάδα ως οι τελικές πρόβες ενόψει της μεγάλης παράστασης. Δεν πιστεύω λοιπόν πως οι «πράσινοι» θα αφήσουν έστω και μισό περιθώριο στην ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη να πιστέψει πως μπορεί να πάρει έστω και ένα ματς. Το 2-0 φαίνεται πως είναι το μοναδικό αποτέλεσμα που υπάρχει ως επιλογή στη συγκεκριμένη σειρά.*

*Αν η ανάλυση του δεύτερο ζευγαριού σας θυμίζει έντονα την πρώτη ή το αντίστροφο, οι ομοιότητες μόνο τυχαίες δεν είναι. Έγινε copy-paste και απλά άλλαξαν τα ονόματα των ομάδων, των αντιπάλων τους και τα παρατσούκλια τους. Ακόμα και στα κείμενα, οι «αιώνιοι» πλέον βαδίζουν χέρι-χέρι. Οι δρόμοι τους θα χωρίσουν την ερχόμενη Παρασκευή τα μεσάνυχτα. Ο ένας (ο νικητής) θα τραβήξει τον δρόμο της δόξας και της επιτυχίας και ο άλλος (ο ηττημένος) αυτόν της έντονης αμφισβήτησης, της κριτικής και την κατήφειας.

Άρης (3)-Πανιώνιος (6)

Η ομάδα του Αντρέα Ματσόν καλείται να –από-δείξει πως το περσινό πάθημα από το Μαρούσι και ο αποκλεισμός από τον πρώτο γύρο των πλέι οφ, τους έχει γίνει μάθημα. Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να παίζουν μπάσκετ υψηλού επιπέδου αλλά αποδίδοντας μπάσκετ ουσίας, κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους. Να τερματίσουν τρίτοι στην κανονική περίοδο. Απέναντι τους θα βρουν έναν Πανιώνιο ο οποίος αντιμετωπίζει εσχάτως πολλά προβλήματα τραυματισμών αλλά παράδοξος, παρόλα τα προβλήματα, έχει καταφέρει να βρει ρυθμό στα τελευταία ματς. Λογικά, οι δύο ομάδες θα εκμεταλλευτούν τις έδρες τους και η σειρά θα τελειώσει με 2-1 υπέρ των «κιτρίνων».

Μαρούσι (4)- Πανελλήνιος (5)

Αυτό το ζευγάρι είναι αναμφίβολα το πιο αμφίρροπο από τα τέσσερα του πρώτου γύρου. Κάτι που μαρτυρά φυσικά και η θέση που κατέλαβαν οι δύο ομάδες στην κανονική περίοδο. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου έχει κοντραριστεί ήδη τέσσερις φορές με αυτή του Ηλία Ζούρου και έχει τρεις νίκες και μία ήττα. Συνεπώς, φαίνεται να έχει βρει το «κουμπί» των «Ολυμπιονικών» φέτος. Αυτό που θα κάνει τη διαφορά και πάλι στα μεταξύ τους ματς, είναι οι άμυνες. Όποια από τις δύο ομάδες καταφέρει να… επιβάλει το αμυντικό της παιχνίδι, τότε θα είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση. Η λογική λέει και εδώ πως θα «μιλήσουν» οι έδρες και το Μαρούσι θα προκριθεί με 2-1.

Συνοψίζοντας λοιπόν, η εκτίμηση μου είναι πως οι «αιώνιοι» θα…σκουπίσουν τις σειρές τους (2-0) ενώ Άρης και Μαρούσι θα πρέπει να βγάλουν τα φαράσια ώστε στο τρίτο ματς να μαζέψουν τα σπασμένα από τα πρώτα δύο (2-1).

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x