Pick & Roll

«Συγγνώμη που βγήκαμε Ευρωλίγκα»…

Το Μαρούσι τα κατάφερε. Νίκησε τον Άρη στο πέμπτο ματς της σειράς των μικρών τελικών και πλέον έχει δικαίωμα στο όνειρο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.Λόγια και αναλύσεις δεν χωρούν, εμείς δεν θα σας κουράσουμε με αυτά τούτη τη φορά. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να σας μεταφέρουμε το τι συνέβη από τη στιγμή που ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έβαλε τη δεύτερη βολή και σφράγισε τη νίκης της ομάδας του μέχρι και λίγες ώρες πριν το τραπέζι που έκανε ο πρόεδρος της ομάδας στους παίκτες σε πολυτελές εστιατόριo στα «Βόρεια Προάστια».

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Το Μαρούσι τα κατάφερε. Νίκησε τον Άρη στο πέμπτο ματς της σειράς των μικρών τελικών και πλέον έχει δικαίωμα στο όνειρο. Ποιο είναι αυτό; Μα φυσικά η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα.

Λόγια και αναλύσεις δεν χωρούν, εμείς δεν θα σας κουράσουμε με αυτά τούτη τη φορά. Το μόνο που θα κάνουμε είναι να σας μεταφέρουμε το τι συνέβη από τη στιγμή που ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έβαλε τη δεύτερη βολή και σφράγισε τη νίκης της ομάδας του μέχρι και λίγες ώρες πριν το τραπέζι που έκανε ο πρόεδρος της ομάδας στους παίκτες σε πολυτελές εστιατόριo στα «Βόρεια Προάστια».

Μόλις μπήκε η βολή του Λουκά, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου άρχισαν να πανηγυρίζουν. «Δεν θυμάμαι τι έγινε στα δευτερόλεπτα που απέμεναν» είπε στο www.sportfm.gr ο αρχηγός της ομάδας Κώστας Καϊμακόγλου, κάτι που δείχνει πως πλέον το μυαλό των παικτών είχε τρελαθεί. Το τι ακολούθησε στα αποδυτήρια δεν περιγράφεται. Οι παίκτες είχαν γίνει ένα κουβάρι, το μπουγέλο ήταν μεγαλύτερης έκτασης και από αυτό που παίζουν τα παιδάκια στα γυμνάσια και στα λύκεια ενώ τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν.

Ο Πατ Καλάθης είχε πάρει στα χέρια του δύο μπουκάλια με νερό αλλά και ένα με ισοτονικό ποτό και έκανε τους πάντες μούσκεμα. Μάλιστα έβρεξε και αρκετά από τα ρούχα των συμπαικτών του, οι οποίοι με αυτά πήγαν στο αεροδρόμιο. Στίβενσον, Διαμαντόπουλος και Χαφ τραγουδούσαν στα…ελληνικά ενώ ο Μπίλι Κιζ κόντευε να δακρύσει από τις φωνές και τον πόνο που ένιωθε στον λαιμό του.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη φιλούσαν όποιον έβλεπαν μπροστά τους και στη συνέχεια όλοι μαζί χόρευαν συρτάκι (όπως οι παίκτες της Εθνικής έπειτα από κάθε μεγάλη νίκη). Ο αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ ήταν σε καλύτερη κατάσταση μετά την συναυλία των ACDC από ότι τα αποδυτήρια, όταν έφυγε η αποστολή της ομάδας του Σούλη Μαρκόπουλου,

«Θέλω να δω Βεργή πρωθυπουργό»

Τα πράγματα, όμως, μην νομίζετε πως ηρέμησαν στη συνέχεια. Το αντίθετο. Στο αεροδρόμιο οι παίκτες συνέχισαν να πανηγυρίζουν ενώ το αποκορύφωμα του…χαβαλέ έγινε στο αεροπλάνο. Στην ίδια πτήση με την ομάδα του Αμαρουσίου, ήταν και ο πρόεδρος των οικολόγων , Δημοσθένης Βεργής, ο οποίος μόλις έγινε αντιληπτός από τα μέλη της αποστολής, στην κυριολεξία αποθεώθηκε. «Εεε,οοο, θέλω να σε δω Βεργή πρωθυπουργό» φώναζαν οι παίκτες του Αμαρουσίου και μέσα στο αεροπλάνο είχε στηθεί πλέον ένα απέραντο πάρτι.

Μέχρι και ο τραυματίας

Το Μαρούσι είναι μια οικογένεια και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Ο Δημήτρης Μαυροειδής στάθηκε άτυχος στο δεύτερο ματς, καθώς τραυματίστηκε και δεν ταξίδεψε για το τελευταίο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη. Ο «Μήτσος», όμως, είναι ψυχάρα και πάνω από όλα βάζει την ομάδα του. Σηκώθηκε λοιπόν και παρά τους πόνους στο γόνατο, πήγε να υποδεχθεί τους συμπαίκτες του στο αεροδρόμιο, αποθεώνοντας τους και αυτός με τη σειρά του, μαζί με άλλους 250 οπαδούς της ομάδας.

Και τώρα ο λόγος στους παίκτες. Διαβάστε τα όσα δήλωσαν κάποιοι από τους πρωταγωνιστές της φετινής χρονιάς στο www.sportfm.gr

Τζαρόντ Στίβενσον

«Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι αλλά θα κάνω μια προσπάθεια. Αυτό που καταφέραμε είναι πραγματικά σπουδαίο. Και για εμένα προσωπικά αλλά και για τον σύλλογο είναι νομίζω μια αξέχαστη στιγμή. Είναι μια χρονιά μαγική και θα μου μείνουν όλα αξέχαστα. Εντάξει, είχαμε κάποια οικονομικά προβλήματα αλλά τα καταφέραμε. Τα ξεπεράσαμε και να τι καταφέραμε. Αφήσαμε τα πάντα πίσω και κοιτάξαμε πως θα κάνουμε τους στόχους της ομάδας πραγματικότητα. Όσο για το τελευταίο ματς, τι να πω, ήταν όλοι εκπληκτικοί. Στην αρχή ένιωθα καλά και έβαλα κάποια σουτ αλλά η επιτυχία είναι ομαδική. Όλοι μαζί νικάμε και όλοι μαζί χάνουμε. Τώρα όλοι διακοπές. Α! Και κάτι τελευταίο, συγγνώμη που βγήκαμε Ευρωλίγκα (γέλια)»

Κώστας Καϊμακόγλου

«Είμαι τόσα χρόνια στο Μαρούσι και αυτή τη στιγμή την περίμενα καιρό. Τώρα απολαμβάνω το κάθε δευτερόλεπτο και νιώθω περήφανος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Από πέρσι μου είχε μείνει καημός και πίστευα πως δεν θα ξανακαταφέρναμε να φτάσουμε τόσο κοντά. Να, όμως, που είχαμε συνέπεια, δείξαμε τη μαγκιά μας μέσα στο γήπεδο και πήραμε πανάξια και καθαρά την τρίτη θέση. Έχουμε καρδιά, πίστη στους εαυτούς μας, έναν εκπληκτικό προπονητή και τα καταφέραμε. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στον προπονητή μας Σούλη Μαρκόπουλο. Μακάρι όλα να πάνε καλά και για τον πρόεδρο, να μην συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα και να φτιάξουμε μια ομάδα του χρόνου ακόμη καλύτερη. Α! Και κάτι τελευταίο, συγγνώμη που βγήκαμε Ευρωλίγκα (γέλια)»

Δημήτρης Μαυροειδής

«Για δες καιρό που διάλεξε να είμαι τραυματίας….Πραγματικά ένιωθα σαν το θηρίο μέσα στο κλουβί. Ήθελα πάρα πολύ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου αλλά το γόνατο μου πονούσε και δεν θα τα κατάφερνα. Τα πήγαν, όμως, εξαιρετικά και ένιωσα πολύ περήφανος που πρώτα από όλα είναι φίλοι μου και μετά συμπαίκτες μου. Ξέρουμε πως ο πρόεδρος είναι κύριος και τα λεφτά μας θα τα πάρουμε. Αφήσαμε λοιπόν τα πάντα στην άκρη και είπαμε ας παίξουμε μπάσκετ. Τίποτα άλλο. Αυτό κάναμε, το ευχαριστηθήκαμε, φτάσαμε στους «16» του Uleb Cup, φτάσαμε μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τερματίσαμε και τρίτοι στο πρωτάθλημα, θέση η οποία ισοδυναμεί με την πρώτη αφού παραπάνω δύσκολα μπορεί να πάει κανείς στην Α1, λόγω Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Νομίζω φέτος αγγίξαμε το τέλειο. Α! Και κάτι τελευταίο, συγγνώμη που βγήκαμε Ευρωλίγκα (γέλια)»


Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x