Pick & Roll

Η «πράσινη» πινελιά και οι «ερυθρόλευκες» ανάγκες

Η σεζόν εδώ και λίγες ημέρες έχει λάβει τέλος, η δράση θα αρχίσει ξανά τον Οκτώβριο, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήδη σπέρνουν αυτά που θα θερίσουν την επόμενη περίοδο. Την ώρα όμως που στο πράσινο στρατόπεδο το παζλ δείχνει σχεδόν συμπληρωμένο, στο ερυθρόλευκο υπάρχουν πολλά κομμάτια που λείπουν.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Η σεζόν εδώ και λίγες ημέρες έχει λάβει τέλος, η δράση θα αρχίσει ξανά τον Οκτώβριο, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός ήδη σπέρνουν αυτά που θα θερίσουν την επόμενη περίοδο. Την ώρα όμως που στο πράσινο στρατόπεδο το παζλ δείχνει σχεδόν συμπληρωμένο, στο ερυθρόλευκο υπάρχουν πολλά κομμάτια που λείπουν.

Η τελευταία πράσινη πινελιά

Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει σχεδόν ολοκληρώσει τις μεταγραφικές του κινήσεις με παίκτες που ουσιαστικά αποκτήθηκαν πριν πέσει η αυλαία του πρωταθλήματος. Σαφές δείγμα οργανωμένης σε όλα τα επίπεδα ομάδας, η οποία δεν επαναπαύεται στις δάφνες του τριπλ κράουν, αλλά φροντίζει να εξελίσσεται, να ανανεώνεται και να βελτιώνεται, προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή. Αν κάποιος αναζητούσε με το μικροσκόπιο να βρει κάποια «αδυναμία» στο ρόστερ της ομάδας-αν μπορεί να διαγνώσει κανείς «χτυπητές» ελλείψεις σε ένα σύνολο που αν μη τι άλλο ξέρει να καμουφλάρει τα όποια προβλήματά του και να αναδεικνύει τις αρετές του-αυτή αφορά στη θέση «3» με «4».

Ο Στράτος Περπέρογλου έκανε μία πολύ καλή χρονιά και η μέτρια παρουσία του στους τελικούς δεν χαλά γενικότερη εικόνα του σε όλη τη διάρκεια της περιόδου και σε κρίσιμα ματς όπως ο τελικός του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και ο τελικός Κυπέλλου. Ωστόσο ελλείψει άλλης λύσης ως «τριαροτεσσάρι», ίσως θα μπορούσε να αποκτηθεί κάποιος για τη θέση αυτή. Ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς θα ήταν ιδανικός για το «τριφύλλι», αφού πρόκειται για έναν παίκτη που μπορεί να βοηθήσει κάλλιστα και στις δύο θέσεις.

Ασφαλώς αυτή η μεταγραφή δεν είναι αναγκαιότητα... Άλλωστε ο Παναθηναϊκός έφτασε στο τριπλ κράουν με αυτή τη σύνθεση. Επιπλέον με την προσθήκη των Τέπιτς και Καλάθη, αλλά και την παραμονή του Διαμαντίδη, οι «πράσινοι» διαθέτουν πλέον τρία δίμετρα γκαρντ, τα οποία δίνουν την ευχέρεια στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς να χρησιμοποιεί κατά κόρον το αγαπημένο του σχήμα με τρεις «κοντούς».

Οι ανάγκες του Ολυμπιακού

Σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό, στον Ολυμπιακό τα πράγματα είναι ρευστά, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν είναι ακόμη σαφής η εικόνα για το ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν. Είναι πασιφανές πως κρίνεται αναγκαία η απόκτηση ενός έμπειρου πλέι μέικερ, που θα πλαισιώσει τον Θοδωρή Παπαλουκά ή θα του δίνει ανάσες. Ο ταλαντούχος πλην όμως ανέτοιμος για τόσο υψηλό επίπεδο Μίλος Τεόντοσιτς φαίνεται να οδεύει προς δανεισμό και οι «ερυθρόλευκοι» δεν θα πρέπει να ποντάρουν σε λύσεις ανάγκης τύπου Χαλπερίν για την οργάνωση του παιχνιδιού.

Με την αποχώρηση του Λιν Γκριρ δημιουργείται ένα κενό στη θέση «2», ενώ ακόμη δεν είναι δεδομένη 100% η παραμονή του Τζος Τσίλντρες. Παράλληλα αν δεν ανανεωθεί το συμβόλαιο του Γιάννη Μπουρούση, θα πρέπει να αναζητηθεί ένας βασικός σέντερ. Παίκτης τέτοιου επιπέδου δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά, δύσκολα θα βρεθεί στην κοινοτική αγορά και συνεπώς ίσως θα πρέπει η μία θέση Αμερικανού να «θυσιαστεί» για την κάλυψη ενδεχόμενου κενού που θα προκύψει στη ρακέτα. Ακόμη όμως και αν ανανεωθεί η συνεργασία με τον Μπουρούση, είναι απαραίτητη η απόκτηση ενός ακόμη ψηλού, αφού ο καταπονημένος και κουρασμένος Βούιτσιτς, οι «άγουροι» Έρτσεγκ και Βουγιούκας (που ενδέχεται να αποχωρήσουν), καθώς και ο απρόβλεπτος Σχορτσανίτης (ακόμη και αν τελικά παραμείνει) δεν προσφέρουν ασφάλεια στη φροντ λάιν.

Η διάθεση από πλευράς διοίκησης του Ολυμπιακού να γίνουν όσες κινήσεις κριθούν απαραίτητες για την ενίσχυση της ομάδας υπάρχει, αλλά θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να ερωτηματικά που υπάρχουν για το υπάρχον ρόστερ να βρουν απαντήσεις, αφού από αυτές εξαρτάται ολόκληρος ο σχεδιασμός.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x