Pick & Roll

Πάρκερ ή Ριμπερί; Ας αποφασίσουν…

Ένα νέο μεγαθήριο εμφανίστηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ονομάζεται Ρεάλ Μαδρίτης. Ή μάλλον ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο «ξύπνησε» και παίζει γερά στο μεταγραφικό παζάρι ξανά. Όπως θέλετε πείτε το…

Γράφει o Παναγιώτης Βανός

Ένα νέο μεγαθήριο εμφανίστηκε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ονομάζεται Ρεάλ Μαδρίτης. Ή μάλλον ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο «ξύπνησε» και παίζει γερά στο μεταγραφικό παζάρι ξανά. Όπως θέλετε πείτε το…

Η ουσία είναι ότι τη δουλειά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας τα προηγούμενα χρόνια την ανέλαβε πλέον η «βασίλισσα». Βέβαια αυτό προκύπτει από τις προθέσεις του Πέρεθ και όχι από τις πράξεις του, αφού για την ώρα αν και έχει χτυπήσει πολλές πόρτες, έχει καταφέρει να πάρει μόνο Βελίτσκοβιτς και Ντάριους Λαβρίνοβιτς. Ξαναλέω, Ντάριους και όχι Κσιστόφ, για να μην τα μπλέκουμε….

Από εκεί και πέρα η Ρεάλ έριξε τα δίχτυα της σε Μπουρούση αλλά έχασε από τον Ολυμπιακό, σε Γιασικεβίτσιους αλλά μάλλον δεν φαίνεται να υπάρχει συνέχεια ούτε με τον Λιθουανό και εσχάτως στον Άντονι Πάρκερ. Τον διακαή πόθο του Ολυμπιακού πάνω στον οποίο έχουν αποφασίσει οι αδερφοί Αγγελόπουλοι και ο Παναγιώτης Γιαννάκης να χτίσουν την ομάδα της επόμενης σεζόν. Το τι μέλλει γενέσθαι με τον Αμερικανό που έμεινε ελεύθερος από τους Ράπτορς θα το μάθουμε σύντομα. Το θέμα όμως είναι μέχρι που θα πάει η… βαλίτσα της Ρεάλ.

Το νέο hot τιτλάκι στις ειδήσεις των ελληνικών site είναι η φράση «μαύρη τρύπα». Μας προέκυψε από τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί ανοίγματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Βέβαια στην πραγματικότητα άλλο πράγμα είναι η «μαύρη τρύπα» και άλλο το «άνοιγμα»…. Και αν θέλουμε να δούμε τι συμβαίνει έξω από τους στενούς ορίζοντες των ελληνικών συνόρων, θα καταλάβουμε ότι πραγματικές «μαύρες τρύπες» και χρέη υπάρχουν στα ταμεία των μεγαλύτερων συλλόγων του ποδοσφαιρικού χρηματιστηρίου.

Μία από αυτές φυσικά είναι η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία υπό το καθεστώς Πέρεθ, που επέλεξε να κρατά «δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη»(έχει και το τμήμα μπάσκετ), πραγματοποίησε δύο πολύ δαπανηρές μεταγραφές, των Κακά και Κριστιάνο Ρονάλντο και έχει έτοιμη αυτή του Μπενζεμά. Συνολικό κόστος; Πάνω από 200 εκατ. ευρώ!

Τα χρέη της Ρεάλ από την εποχή του Φίγκο και του Ζιντάν καλά κρατούν και οι κινήσεις του Πέρεθ, που θέλει να καπαρώσει μία σε πρώτη φάση τρομερά επικερδή «καρέκλα», τείνουν να τα εκτινάξουν σε δυσθεώρητα ύψη. Ο Μπεκενμπάουερ το έχει αντιληφθεί και οι δηλώσεις του περί αδυναμίας της Ρεάλ να ολοκληρώσει της μεταγραφή του Ριμπερί, έχουν αξία. Τα ταμεία του συλλόγου στέρεψαν και ας όψεται η βοήθεια από τα βαριά «χαρτιά» του τόπου που κρατά ζωντανή την ισπανική ομάδα.

Ας μην ενθουσιαζόμαστε λοιπόν από τις φιλόδοξες δηλώσεις των ιθυνόντων της ομάδας μπάσκετ της Ρεάλ, όσο και αν μας «τσίγκλησε» ότι στον πάγκο της είναι ο Μεσίνα. Έχει αποδειχτεί ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείς δύο τμήματα και να έχεις την απαίτηση να πρωταγωνιστήσουν… Για ρωτήστε και τους Αγγελόπουλους που όταν ακούνε ΠΑΕ…τρέχουν!

Για απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο panosvan@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x