Pick & Roll

Στο Τελ Αβίβ, στη «Σαραγό», το 2010 στο Παρίσι

Γυρνάμε δεκαπέντε χρόνια πίσω. Το 1994, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε Φάιναλ Φορ. Έναν χρόνο αργότερα, οι «αιώνιοι» βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι. Στη Σαραγόσα. Οι οπαδοί και των δύο, θεωρούσαν πως το ραντεβού θα τρίτωνε και την επόμενη σεζόν στο Φάιναλ Φορ του Παρισιού. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν συνεπείς. Όχι, όμως, και αυτοί του Ολυμπιακού. Και για να μιλάμε πιο σωστά, η ομάδα των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν συνεπής και αυτή των «πρασίνων» ήταν.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Γυρνάμε δεκαπέντε χρόνια πίσω. Το 1994, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε Φάιναλ Φορ. Έναν χρόνο αργότερα, οι «αιώνιοι» βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι. Στη Σαραγόσα. Οι οπαδοί και των δύο, θεωρούσαν πως το ραντεβού θα τρίτωνε και την επόμενη σεζόν στο Φάιναλ Φορ του Παρισιού. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού ήταν συνεπείς. Όχι, όμως, και αυτοί του Ολυμπιακού. Και για να μιλάμε πιο σωστά, η ομάδα των «ερυθρολεύκων» δεν ήταν συνεπής και αυτή των «πρασίνων» ήταν. Το σύνθημα που ακουγόταν τότε και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και στο ΟΑΚΑ ήταν το «Στο Τελ Αβίβ, στη «Σαραγό» του χρόνου στο Παρίσι, οι οπαδοί σου θα είναι εκεί κλπ κλπ».

Και όπου «κλπ κλπ», ο κάθε οπαδός έβαζε τη δική του συνέχεια. Και αν το 1996 το ραντεβού των δύο δεν συνέβη, δεκατέσσερα χρόνια μετά, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν στο Παρίσι για το Φάιναλ Φορ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Χθες, στη Βαρκελώνη, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Ευρωλίγκας και είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε το που θα καταφέρουν να φτάσουν οι ομάδες μας. Σίγουρα, στο GPS τους, έβαλαν τελικό προορισμό το Παρίσι. Δεν μπορείς, όμως, να εμπιστεύεσαι ένα «μηχάνημα του διαβόλου» που λένε και οι γιαγιάδες. Δεν μπορείς να γνωρίζεις από ποιον δρόμο θα σε πάει και αν το «όχημα» που θα δημιουργήσουν οι ομάδες μας θα καταφέρει να περάσει από όλα τα δύσκολα μονοπάτια της διοργάνωσης.

Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν όλα τα φόντα να καταφέρουν να βρεθούν τον Μάϊο στη «Πόλη του φωτός». Εκείνο, όμως, το οποίο είναι ακόμη πιο σίγουρο, είναι πως το ελληνικό μπάσκετ την τελευταία εικοσαετία βρίσκεται στην κορυφή και ζούμε στιγμές 1995-1996 όπου ζητάμε από τις ομάδες συνεχόμενες παρουσίες σε Φάιναλ Φορ.

Η συγκυρία θα ήταν ακόμη ιδανικότερη αν Μαρούσι και Άρης δεν έπεφταν ο ένας πάνω στον άλλον στον προκριματικό. Όπως και να έχει, οι πιθανότητες είναι αρκετές να έχουμε και του χρόνου τρεις ομάδες μας στην Ευρωλίγκα. Προς το παρόν υπομονή. Θα κάνουμε αναλύσεις για τους ομίλους όταν τα ρόστερ θα αρχίσουν να γεμίζουν.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x