Pick & Roll

Γιατί δεν παίρνετε τον Αϊβερσον; Ε;

Μα είναι ελεύθερος και μάλλον δεν χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά για να τον πάρουν! Υπάρχουν συμβόλαια με 10+ εκατομμύρια δολάρια για παίκτες που κάθονται. Οπότε μάλλον ο Αλεν Αϊβερσον τα αξίζει με το παραπάνω, ενώ σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί 20 εκατομμύρια πλέον. Εχει αντίληψη. Ξέρει πως έχουν περάσει τα... χρονάκια.

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Μα είναι ελεύθερος και μάλλον δεν χρειάζεται να ξοδέψουν πολλά για να τον πάρουν! Υπάρχουν συμβόλαια με 10+ εκατομμύρια δολάρια για παίκτες που κάθονται. Οπότε μάλλον ο Αλεν Αϊβερσον τα αξίζει με το παραπάνω, ενώ σε καμία περίπτωση δεν απαιτεί 20 εκατομμύρια πλέον. Εχει αντίληψη. Ξέρει πως έχουν περάσει τα... χρονάκια.

Κάποιοι τζένεραλ μάνατζερ φοβούνται να του προσφέρουν συμβόλαιο. Διστάζουν, για την ακρίβεια. Πολλοί έχουν ενημερώσει πως τον θέλουν (Κλίπερς, Μπομπκατς, Χιτ...), αλλά δεν έχουν κάνει προσφορά. Περιμένουν ή φοβούνται; Η τελευταία εικόνα που έχουμε με τον Αϊβερσον ήταν μία δυσκολία προσαρμογής στο παιχνίδι των Πίστονς και όταν το Ντιτρόιτ αποφάσισε αυτό να προσαρμοστεί για λίγο στο παιχνίδι του σούπερ σταρ το αποτέλεσμα δεν ήταν ιδανικό.

Μάλλον όμως, δεν ταίριαζε με τον Ρίτσαρντ Χάμιλτον. Ως εκεί όμως, γιατί όπου αλλού έχει παίξει μια χαρά τα πήγε. Υπέροχα. Εννοείται με τους Σίξερς, που έκανε μία... κακή ομάδα να φθάσει στους τελικούς (2001), ενώ με τους Νάγκετς ναι μεν δεν ήρθε ομαδική επιτυχία, αλλά τα στατιστικά του Α.Ι ήταν σπουδαία. Και με τον Καρμέλο Αντονι μια χαρά τα πήγε, μην κοιτάτε που ο Μπίλαπς φέτος τα πήγε ακόμα καλύτερα.Τωρά, περιμένοντας να μάθουμε το που θα παίζει ο Αϊβερσον τι νέα χρονιά σκέφτομαι (ως φαν του) που θα ταίριαζε καλύτερα.

-Πίσω στη Φιλαδέλφεια;
«Ναιιι!» (Απάντηση συναισθηματική, όχι λογική)

Οι Σίξερς έχουν μπει σε άλλη εποχή. Οχι καλύτερη από αυτή που όριζε ο Αϊβερσον, αλλά σίγουρα πιο καινούργια. Πιο σύγχρονη. Ο Ιγκουοντάλα μόνο φέτος έδειξε πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημαντικές δυσκολίες και περιμένω να δω τι καινούργιο θα κάνει του χρόνου. Αν σκεφτούμε πως παλιά μόνο κάρφωνε και τώρα σουτάρει και μια χαρά, τότε... ίσως γίνει πραγματικός σούπερ σταρ. Δίπλα από τον Ιγκουοντάλα βρίσκονται αρκετοί βοηθητική και δεν ξέρω τι θα γίνει με τον Αντρέ Μίλερ, αλλά μια χαρά νούμερο 2 μπορεί να είναι ο Ταντέους Γιάνγκ. Οπότε ο Αϊβερσον μόνο αναστάτωση θα φέρει στην ομάδα, άσχετα αν αγωνιστικά μάλλον ταιριάζει.

-Στη Σάρλοτ κολλάει;
«Απόλυτα!»

Οι Μπομπκατς είναι η ομάδα που του ταιριάζει τέλεια. Διότι δεν έχει σούπερ σκόρερ η ομάδα, ενώ ο καλύτερος παίκτης της είναι ο Τζέραλντ Ουάλας. Ενα παιδί που κάνει πολλά πράγματα, αλλά δεν απαιτεί να έχει συνέχεια τη μπάλα στα χέρια. Επιπλέον, ίσως και το πιο σημαντικό είναι πως ο πόιντ γκαρντ -αν μείνει που μάλλον θα μείνει- είναι ο Ρέιμοντ Φέλτον. Ενας παίκτης που πρώτα κοιτάει να πασάρει και μετά να σουτάρει. Ιδανική συνθήκη για τον Αϊβερσον.Το πιο σημαντικό στη Σάρλοτ είναι πως έχει κόουτς τον Λάρι Μπράουν. Ενα προπονητή που ο Αϊβερσον έχει βρίσει, ο Μπράουν έχει βρίσει επίσης των Αϊβερσον, αλλά και η σχέση του ήταν πάντα γεμάτη... πάθος. Του Μπράουν ο Αϊβερσον είναι κάτι σαν γιος του. Και μάλλον θα βρει την ηρεμία του εκεί, αλλά δεν θα διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αυτό είναι το μόνο μείον.

-Με τον Ουέιντ;
«Οχι βέβαια!»

Σε αντίθεση με τη Σάρλοτ, το Μαϊάμι πιστεύει πως αν βάλει δίπλα στον Ουέιντ τον Αϊβερσον θα έχει τύχη για την κατάκτηση του τίτλου, ειδικά αν ο Μπίσλεϊ βελτιωθεί -που θα το κάνει! Μόνο που ο Αϊβερσον ειδικά τώρα στα 33 του καλύτερα είναι να μην παίζει ως πόιντ γκαρντ, άλλωστε ποτέ δεν ήταν καλός σε αυτό. Και επειδή μάλλον και ο Ουέιντ δεν πρέπει να κατεβάζει μπάλα, γιατί πάσα δεν θα γίνει, τότε οι Χιτ δεν νομίζω πως σκέφτονται σοβαρά να πάρουν τον Αϊβερσον.

-Για τίτλο;
«Λες;»

Οι Κλίπερς με έπεισαν για το ενδιαφέρον τους. Κυρίως γιατί ο Μπαρόν Ντέιβις θα μείνει στην ομάδα και του αρέσει να γεμίζει τη στατιστική του με ασίστ. Επίσης, ο Ερικ Γκόρντον δεν είναι ανάγκη να ξεκινάει στην πεντάδα. Και επειδή ο Αλ Θόρντον είναι αθλητικός, παίζει άμυνα, παίρνει ριμπάουντ και στην επίθεση θα βρει ρόλο ακόμα και αν ο Αϊβερσον του παίρνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια. Επίσης, ο Α.Ι. ξέρει να πασάρει. Μην νομίζεται... Οπότε μπορεί να βοηθήσει τους ψηλούς. Αφήστε που δεν αποκλείεται να γίνουν ομάδα με πιθανότητες για τίτλο. Για σκεφτείτε: Μπαρόν Ντέιβις (ο καλύτερος πόιντ γκαρντ αν δεν βαριέται και αν δεν πονάει στη μέση), Αλεν Αϊβερσον, Αλ Θόρντον (υπερπλήρης), Μπλέικ Γκρίφιν (φαινόμενο), Μάρκους Κάμπι (αμυντικάρα ακόμα και στα 35 του). Και από πίσω... Ερικ Γκόρντον (φοβερό σουτ), Ρίκι Ντέιβις (σκληρός και επιθετικός αν και ξεπερασμένος), Μαρντί Κόλινς (μου αρέσει αυτός!), Κρις Κέιμαν (ένα κορμί παραπάνω), ΝτιΑντρέ Τζόρνταν (δύο κορμιά παραπάνω), Στιβ Νόβακ (ο καλύτερος σέντερ σουτέρ που υπάρχει), Κουειντίν Ρίτσαρντσον (βοηθάει σε όλα). Μια χαρά!

Υ.Γ. Εσείς που αλλού θα θέλατε να δείτε τον Αλεν Αϊβερσον;

Υ.Γ. (2): Ξέχασα καμιά φήμη; Ποιος άλλος τον θέλει;

Υ.Γ. (3): Για μένα ο Αϊβερσον είναι ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ όλων των εποχών

Κι επειδή pick n' roll με ένα άτομο δεν γίνεται, μπορείτε να μου κάνετε σκριν με μηνύματα, ιδέες και παρατηρήσεις στο g.gavrilakis@gmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x