Pick & Roll

Το σκληρό «πόκερ» Παναθηναϊκού-«Σάρας»

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την ημέρα που η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε τις πρώτες συζητήσεις με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την ανανέωση της συνεργασίας τους, κατ’εντολήν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη στην υπόθεση και καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Έχει περάσει ένας και πλέον μήνας από την ημέρα που η διοίκηση του Παναθηναϊκού έκανε τις πρώτες συζητήσεις με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους για την ανανέωση της συνεργασίας τους, κατ’εντολήν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει σημειωθεί η παραμικρή εξέλιξη στην υπόθεση και καμία από τις δύο πλευρές δεν δείχνει διατεθειμένη να βάλει νερό στο κρασί της. Οι «πράσινοι» από τη δική τους πλευρά είναι αμετακίνητοι στην πρόταση για 1+1 έναντι (όπως λένε τα ρεπορτάζ) 1,5 εκατ. ευρώ. Ο «Σάρας» με τη σειρά του ζητεί κλειστό διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ.

Η στάση κάθε πλευράς έχει τη λογική της εξήγηση. Ο Παναθηναϊκός δεν θέλει να δεσμευτεί για κλειστό διετές συμβόλαιο με έναν παίκτη που έχει κλείσει τα 33 του χρόνια. Όχι μόνο για λόγους ηλικίας, αλλά και γιατί ένας παίκτης που μένει ελεύθερος στο τέλος μίας σεζόν και δεν έχει την ασφάλεια ενός ακόμη χρόνου έχει πάντα μεγαλύτερο κίνητρο (έστω και αν ο Γιασικεβίτσιους δεν έχει δείξει ποτέ να «κάθεται» στα συμβόλαια που έχει υπογράψει). Επιπλέον η σημαντική μείωση των αποδοχών που του προτείνει είναι φυσιολογικό «μέτρο» σε περίοδο κρίσης. Ο Λιθουανός γκαρντ με τη σειρά του έχει τα δικά του επιχειρήματα. Προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, με σπουδαία απόδοση σε ματς που έκριναν πολλά. Επιπροσθέτως, η μείωση των απολαβών του πάνω από 50% κρίνεται από τον ίδιο υπερβολική, έστω και αν δεν έχει καμία ανάγκη από χρήματα και θα παραμείνει ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες της ομάδας (πίσω μόνο από τον Δημήτρη Διαμαντίδη).

Φυσικά τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχουν τους δικούς τους μοχλούς πίεσης προς την άλλη πλευρά. Οι «πράσινοι» έχουν ήδη φροντίσει για το «αύριο» στις θέσεις των γκαρντ με την απόκτηση του Νικ Καλάθη και του Μιλένκο Τέπιτς, ενώ διαμηνύουν άμεσα και έμμεσα πως δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη τον «Σάρας», αφού υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές. Ο ίδιος ο «Σάρας» με τη σειρά του είναι δεδομένο πως έχει τουλάχιστον δύο καλύτερες προτάσεις (από πλευράς χρονικής διάρκειας συμβολαίου και χρημάτων) στα χέρια του και παρότι λατρεύει τους συμπαίκτες του και την Αθήνα είναι αρκετά εγωιστής-όπως κάθε μεγάλη προσωπικότητα-για να τα θυσιάσει.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το σίριαλ θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, ίσως και ώρες, με τον έναν (θετικά) ή τον άλλο τρόπο (αρνητικά). Το γεγονός είναι ένα: ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει να υπάρχει χωρίς τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και το αντίστροφο. Αν τελικά δεν συνεχίσουν την πετυχημένη συνεργασία τους, θα είναι κρίμα αυτό να οφείλεται σε εκατέρωθεν εγωισμούς και πείσματα. Και σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα και οι δύο πλευρές, λιγότερο ή περισσότερο, θα βγουν ζημιωμένες.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x