Pick & Roll

Σε όποιον αρέσουμε

Πριν λίγες ημέρες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στο φετινό Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα των απόντων. Πρώτος, είχε μπει ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ακολούθησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς και πλέον ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού είναι και αυτός στη λίστα

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Πριν λίγες ημέρες, ο Δημήτρης Διαμαντίδης ανακοίνωσε πως δεν θα πάρει μέρος στο φετινό Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί στην Πολωνία και έβαλε και αυτός το όνομα του στη λίστα των απόντων. Πρώτος, είχε μπει ο Κώστας Τσαρτσαρής. Ακολούθησε ο Θοδωρής Παπαλουκάς και πλέον ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού είναι και αυτός στη λίστα. Λογικά, τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσει τον ομοσπονδιακό προπονητή και ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πως θα είναι απών. Πλην τέσσερις λοιπόν σε σχέση με πέρσι.

Την τελευταία εβδομάδα ακούω μόνο μουρμούρες για τις.διαρροές. Δεν άκουσα έναν να λέει ότι καιρός ήταν και αυτά τα παιδιά να ξεκουραστούν ένα καλοκαίρι. Ε, λοιπόν, εγώ είμαι με τους παίκτες. Καλά κάνουν. «Σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε». Με αυτό το τραγούδι θα έπρεπε να απαντούν οι παίκτες που θα απουσιάσουν από το φετινό Ευρωμπάσκετ σε όσους έχουν αντίθετη άποψη.

Δηλαδή τι να έκαναν, να έπαιζαν κάθε καλοκαίρι μέχρι να πέσουν λιπόθυμοι στο γήπεδο; Κανείς από τους τέσσερις δεν είπε πως αποσύρομαι από την Εθνική. Όλοι είπαν κάνουμε ένα διάλλειμα. Άκουσα και ορισμένους να λένε πως φοβήθηκαν και «πήδηξαν από το καράβι». Ποιος φοβήθηκε ρε παιδιά και τι ακριβώς; Φοβήθηκαν οι Παπαλουκάς και Διαμαντίδης που έχουν κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα τους και έχουν ρίξει ακόμη και «χυλόπιτα» στο ΝΒΑ. Φοβήθηκε ο Τσαρτσαρής που έχει διψήφιο αριθμό τίτλων στο παλμαρέ του; ή ο Βασιλόπουλος που το παλεύει μέχρι τώρα για να δώσει το «παρών»; Και τι να φοβηθούν; Ποιος αντίπαλος μπορεί να μας τρομάξει; Κανείς!

Απλά ,τα παιδιά σκέφτηκαν και την υγεία τους κα καλά έκαναν. Ο Κώστας Τσαρτσαρής πονάει σε όλο του το κορμί και είπε ένα καλοκαίρι να απέχει. Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ακόμη δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να σταματήσει να τον ταλαιπωρεί η μέση του. Όσο για τους Θοδωρή Παπαλουκά και Δημήτρη Διαμαντίδη, τι να πει κανείς. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε είναι να πούμε «ευχαριστούμε παιδιά, σας περιμένουμε του χρόνου». Τι σκοπό έχουν όλες αυτές οι μουρμούρες, δεν καταλαβαίνω.

Υπήρξε και μια άλλη άποψη εναντίον των παικτών. Γιατί το κάνουν τώρα που αλλάξαμε προπονητή και είναι η πρεμιέρα του Γιόνας Καζλάουσκας στον πάγκο της Εθνικής. Και πότε να το έκαναν δηλαδή, του χρόνου που έχουμε Μουντομπάσκετ ή σε καλοκαίρι Ολυμπιακών Αγώνων.

Μόλις καταλάβουμε πως όπως και εμείς, έτσι και αυτοί είναι άνθρωποι, τότε θα αντιληφθούμε πως ένα διάλλειμα δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί του χρόνου στην Τουρκία, όλοι τους θα είναι εκεί. Και όσα έγιναν το φετινό καλοκαίρι, δεν θα τα θυμάται κανείς.

Υ.Γ. Με το να συζητάμε εδώ και σχεδόν έναν μήνα για το αν θα είναι ή δεν θα είναι ο Παπαλουκάς στο Ευρωμπάσκετ, για το αν θα προλάβει ο «Μήτσος», για το αν θα ξεπεράσει τους πόντους ο Βασιλόπουλος, ξέρετε τι καταφέρνουμε; Να μειώνουμε την προσπάθεια των υπολοίπων που τελικά θα πάνε στην Πολωνία. Παίκτες είναι και αυτοί και μάλιστα μεγάλης κλάσης. Ας τους υποστηρίξουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x