Pick & Roll

Αγαπάς την επίσημη αγαπημένη; Απόδειξη...

Η απαρχή του φετινού καλοκαιριού για την Εθνική ανδρών, ήταν όπως και τα προηγούμενα περίεργη. Πέρυσι και πρόπερσι είχαμε τις γκρίνιες για τις επιλογές παικτών που πλαισίωναν την δωδεκάδα, αλλά και τις άδικες αντιρρήσεις των μη Ολυμπιακών για την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο. Φέτος, στη νέα σελίδα που άνοιξε η ομοσπονδία με την πρόσληψη αλλοδαπού τεχνικού, αφορμή για μουρμούρες, έδωσαν Παπαλουκάς και Διαμαντίδης για την απόφασή τους να ξεκουραστούν. Απ την επόμενη εβδομάδα όμως...

Γράφει ο Νίκος Ζέρβας

Η απαρχή του φετινού καλοκαιριού για την Εθνική ανδρών, ήταν όπως και όλα τα προηγούμενα... περίεργη. Όχι για τους διεθνείς που αγαπημένοι και αφοσιωμένοι στην ομάδα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά για τους μη υγιείς οπαδούς, αλλά και για κάποιους εξ’ ημών, των εκπροσώπων του Τύπου. Πέρυσι και πρόπερσι είχαμε τις γκρίνιες για τις επιλογές των παικτών που πλαισίωναν την δωδεκάδα, αλλά και τις άδικες αντιρρήσεις των μη φίλων του Ολυμπιακού για την παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο. Φέτος, στην νέα σελίδα που άνοιξε η ομοσπονδία με την πρόσληψη αλλοδαπού τεχνικού, αφορμή για μουρμούρες, έδωσαν οι Παπαλουκάς και Διαμαντίδης για την καθ’ όλα σεβαστή απόφασή τους να ξεκουραστούν. Από την επόμενη εβδομάδα όμως, τα πράγματα μπαίνουν στην τελική τους ευθεία και τα αστεία δεν έχουν θέση μέσα στην ομάδα.

Η προετοιμασία συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς επί αθηναϊκού εδάφους και την προσεχή Τρίτη το ΟΑΚΑ θα ανοίξει τις πύλες του για το πρώτο φιλικό παρουσία κόσμου με την Ρουμανία. Το πρώτο στάδιο του «χτισίματος» έχει ολοκληρωθεί, ο Καζλάουσκας προσπαθεί στην ήδη «στρωμένη» ομάδα να προσθέσει τα δικά του αγωνιστικά στοιχεία και να βάλει στο πνεύμα τους νέους παίκτες και όλα δείχνουν ότι παρά τις απουσίες, η ομάδα θα είναι ανταγωνιστική και έτοιμη να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί. Οι διχογνωμίες και οι ενστάσεις για το αν έπρεπε ή όχι να είναι ο Παπαλουκάς και ο Διαμαντίδης στην αποστολή, πρέπει πλέον να πάψουν. Τα παιδιά που είναι στην προετοιμασία, δουλεύουν σκληρά για να τιμήσουν το εθνόσημο και έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να τα τιμήσουμε και εμείς με τον τρόπο μας και να τους δώσουμε θάρρος.

Παράλληλα, θα δούμε από κοντά τι καινούργιο μπορεί να προσφέρει η Εθνική με τον Λιθουανό καπετάνιο στο τιμόνι. Η αρχή θα γίνει με τους Βαλκάνιους και η πανδαισία φιλικών θα κορυφωθεί με το must του καλοκαιριού, πλέον, τουρνουά Ακρόπολις. Η ομοσπονδία, σωστά σκεπτόμενη όρισε γενική είσοδο για τα τρία πρώτα φιλικά παιχνίδια τα 10€ (και 15€ για το Ακρόπολις). Της αξίζουν πολλά μπράβο, αφού η τιμή, θα αποτελέσει κίνητρο για πολύ κόσμο που έχει επιστρέψει, ή δεν θα πάει διακοπές, να ανηφορίσει στο Μαρούσι. Στο κλειστό έχει δροσιά, υπάρχει αθλητική ατμόσφαιρα, προσμονή για την αγωνιστική αλλαγή της ομάδας και τις προσδοκίες που θα δημιουργήσει ενόψει Πολωνίας.

Υπάρχει λοιπόν καλύτερη ευκαιρία για να απολαύσουμε καλό μπάσκετ, αλλά και να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα σε αυτά τα παιδιά; Ότι είμαστε στο πλευρό τους και πιστεύουμε πραγματικά στο ταλέντο τους; Οι εξέδρες μπορεί και πρέπει να γεμίσουν με τους αγνούς φιλάθλους που αγαπούν αυτή την ομάδα για όλα όσα μας έχει προσφέρει. Ανεξαρτήτως ποιοι και γιατί λείπουν και το χρώμα φανέλας που θα φορούν τον Οκτώβρη, τους αξίζει ένα ψυχολογικό ντοπάρισμα και μια ανάταση ηθικού ενόψει της δύσκολης αποστολής που αναλαμβάνουν να βγάλουν σε πέρας τον Σεπτέμβρη. Αν λοιπόν αγαπάμε την επίσημη αγαπημένη ομάδα της χώρας, θα πρέπει να της το αποδείξουμε. Φέτος είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ...

Καλοκαιρινές απορίες, δροσερά σχόλια και παρατηρήσεις που θα διαβαστούν από την παραλία στο nikosze2001@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x