Eurobasket '09

Μπουρούσης: «Όλο και καλύτεροι»

Ικανοποιημένος από τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ απέναντι στην ΠΓΔΜ και βέβαιος πως στη συνέχεια του τουρνουά η Εθνική θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

Ικανοποιημένος από τη νικηφόρα πρεμιέρα στο Ευρωμπάσκετ απέναντι στην ΠΓΔΜ και βέβαιος πως στη συνέχεια του τουρνουά η Εθνική θα παρουσιαστεί ακόμη καλύτερη δήλωσε ο Γιάννης Μπουρούσης.

«Όταν ξεκινάς με μία ομάδα που δεν γνωρίζεις, χρειάζεται προσοχή. Οι προπονητές μας έλεγαν ότι είναι μία ομάδα που σουτάρει πολύ. Παίξαμε σοβαρά και νικήσαμε. Προσπαθήσαμε να τρέξουμε, να παίξουμε πικ εν ρολ και να περάσουμε την μπάλα στον Σχορτσανίτη. Ακόμη είμαστε στην αρχή, παίξαμε το πρώτο ματς. Αν με το καλό περάσουμε, πιστεύω πως η ομάδα θα ρολάρει και θα είμαστε ακόμη καλύτεροι στη συνέχεια», τόνισε ο Καρδιτσιώτης σέντερ και για τη δική του παρουσία είπε: «Αυτό που θέλω είναι να κάνω το καλύτερο για την ομάδα. Θέλω να κάνω ό,τι μου ζητεί ο προπονητής Άμυνα, ριμπάουντ και όταν είμαι ελεύθερος να σουτάρω».

Όσο για την αναμέτρηση της Τρίτης με αντίπαλο την Κροατία, ο παίκτης του Ολυμπιακού ανέφερε: «Τα Σκόπια δεν ήταν δυνατός αντίπαλος, αλλά με την Κροατία την Τρίτη δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα. Η Κροατία είναι μία πολύ καλή ομάδα, πλήρης, με καλούς ψηλούς και κοντούς. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά».

Ο συνεργάτης του Γιόνας Καζλάουσκας, Γιάννης Σφαιρόπουλος, είπε με τη σειρά του: «Τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε σχεδιάσει. Η ΠΓΔΜ είναι επικίνδυνη ομάδα, που σουτάρουν όλοι, ακόμη και οι ψηλοί. Το περιορίσαμε αυτό και εμποδίσαμε τον Στεφάνοφ να οργανώσει το παιχνίδι τους. Μπήκαμε πολύ αποφασιστικά, δεν αφήσαμε κανένα περιθώριο στους αντιπάλους και εν συνεχεία δείξαμε την ανάλογη σοβαρότητα. Η περιφερειακή μας άμυνα, αλλά και γενικότερα η άμυνά μας ήταν πολύ καλή. Οι 54 πόντοι που δεχτήκαμε είναι απόδειξη αυτού. Κάναμε κάποια λάθη στο τρανζίσιον, αλλά είναι φυσικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τα νέα παιδιά ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις, το παιχνίδι βοήθησε να μπουν στο ρυθμό του και όσο περνά ο καιρός τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα».

Αναφερόμενος στο παιχνίδι με την Κροατία, ο τεχνικός του Κολοσσού Ρόδου είπε: «Εμείς θέλαμε να αρχίσουμε με νίκη, γιατί είναι σημαντικό το πρώτο ματς κι έχει ιδιαιτερότητες. Η Κροατία είναι δυνατός αντίπαλος, με γεμάτο ρόστερ, αρκετούς ψηλούς, παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν και να σκοράρουν. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για έναν πιο απαιτητικό αγώνα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x