Eurobasket '09

Καζλάουσκας: «Ίσως το καλύτερο παιχνίδι μας»

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής ομάδας, που όπως τόνισε ίσως ήταν η καλύτερη επί των ημερών του, δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά τη νίκη επί της ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση της Εθνικής ομάδας, που όπως τόνισε ίσως ήταν η καλύτερη επί των ημερών του, δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας μετά τη νίκη επί της ΠΓΔΜ στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ.

«Είμαι πολύ χαρούμενος από την εμφάνιση, αφού τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Κάναμε καλό σκάουτινγκ και ίσως ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι μας. Παίξαμε καλή άμυνα και από εκεί θα πρέπει να ξεκινάμε. Δεν είναι καλό που κάναμε λάθη στο τέλος, η διαφορά φαίνεται και στους αριθμό που έγινε στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο Δεν είχαμε καλές επιλογές, λόγω βιασύνης στο τρανζίσιον», τόνισε, ενώ αναφορικά με το ματς της Τρίτης απέναντι στην Κροατία τόνισε πως «… είναι εντελώς διαφορετικό».

Ο Βασίλης Σπανούλης, που ήταν πρώτος σκόρερ για την Εθνική, είπε: «Είναι σημαντικό να ξεκινάς μ’ αυτό τον τρόπο μία μεγάλη διοργάνωση ώστε να φύγει το άγχος. Εμείς κάναμε εύκολο το παιχνίδι, στην αρχή δεν ήταν έτσι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη διοργάνωση. Η νίκη στην πρεμιέρα δίνει ψυχολογία, την οποία πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη λόγω της διαφοράς, αφού κοιτάξαμε περισσότερο να ξεκουραστούμε. Δεν έχουμε δει τους Κροάτες, αλλά ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα και έχουν τους ίδιους στόχους μ’ εμάς».

O Aντώνης Φώτσης σημείωσε: «Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για τον αγώνα αυτόν. Η δυνατή άμυνα που παίξαμε μας έδωσε την ευκαιρία να τρέξουμε στον αιφνιδιασμό και να «χτίσουμε» από νωρίς μια σημαντική διαφορά. Είμαστε ευχαριστημένοι κυρίως γιατί «καθαρίσαμε» νωρίς το παιχνίδι. Μπορεί να μην έμοιαζε δύσκολο, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς το κάναμε να φαίνεται τόσο εύκολο. Απέναντι στην Κροατία θα πρέπει να έχουμε την ίδια ενέργεια και να παίξουμε το ίδιο αποτελεσματικά στην άμυνα. Θέλουμε να προχωρήσουμε και να γινόμαστε καλύτεροι αγώνα με τον αγώνα, γιατί γνωρίζουμε πως όσο προχωράμε οι αγώνες θα γίνονται όλο και πιο δύσκολοι».

Ο Νικ Καλάθης με τη σειρά του τόνισε: «Κάναμε καλό ξεκίνημα και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ήμουν νευρικός στην αρχή, αλλά κατάφερα να το αντιμετωπίσω στη συνέχεια και να παίξω καλύτερα. Δεν χρειάζονταν αυτό το παιχνίδι για να δείξω τι μπορώ να κάνω. Θα προσπαθήσουμε να μάθουμε από τα λάθη που κάναμε. Είναι μία μεγάλη νίκη για εμάς».

Ο τεχνικός των Σκοπίων, Γιόβιτσα Άρσιτς, στάθηκε στη διαφορά ποιότητας ανάμεσα στη δική του ομάδα και την ελληνική. «Η Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς και διαθέτει εξαιρετικούς παίκτες. Για παράδειγμα ο Ζήσης παίρνει δέκα φορές περισσότερα χρήματα από τον Στογιανόφσκι. Αν είχα τον Ζήση, ίσως θα μπορούσα να σταματήσω τον Σπανούλη», ανέφερε με… ωμό ρεαλισμό.

Ο Τζερεμάια Μάσεϊ ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολο αυτό το παιχνίδι. Χάσαμε πολλά σουτ, παίξαμε φρικτή άμυνα και αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μας επηρεάζει αυτή η ήττα εν όψει της συνέχειας. Είχαμε μια άσχημη βραδιά, αλλά εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x