Eurobasket '09

LIVE: EΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 65-68 (Tελικό)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας στον Ε’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο τη Ρωσία (ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Νίκη σημαίνει εξασφάλιση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ. Εκτός μάχης λόγω ίωσης ο Κουφός. Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα στο www.sport-fm.gr.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας στον Ε’ Όμιλο του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο τη Ρωσία (ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6). Νίκη σημαίνει εξασφάλιση μιας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ. Εκτός μάχης λόγω ίωσης ο Κουφός. Παρακολουθήστε την εξέλιξη του αγώνα στο www.sport-fm.gr.

Δεκάλεπτα:

Ελλάδα (Καζλάουσκας): Καλαμπόκης, Μπουρούσης, Ζήσης, Σπανούλης, Καλάθης, Φώτσης, Πρίντεζης, Γλυνιαδάκης, Καϊμακόγλου, Περπέρογλου, Σχορτσανίτης.

Ρωσία (Μπλατ): Βορόντσεβιτς, Κουρμπάνοφ, Μπίκοφ, Φριτζόν, ΜακΚάρτι, Σοκόλοφ, Ντμίτριεφ, Βιάλτσεφ, Μόνια, Πονκρασόφ, Ζοζούλιν, Μοζγκόφ.

Λίγο πριν το τζάμπολ

Τη νίκη, που θα της εξασφαλίσει και μαθηματικά μία από τις δύο θέσεις του Ε’ Ομίλου στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, θέλει απόψε η Εθνική ομάδα, η οποία αντιμετωπίζει τη Ρωσία. Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας θέλει να φτάσει στην πέμπτη επιτυχία σε ισάριθμες αναμετρήσεις, κάτι που παράλληλα θα της εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα προημιτελικά την Πέμπτη και όχι την Παρασκευή. Έτσι, θα έχει μία επιπλέον ημέρα ξεκούρασης, σε αντίθεση με τον αντίπαλό της, τον τρίτο ή τέταρτο του Στ’ Ομίλου, που θα αγωνίζεται την Τετάρτη.

Το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής έχει να κάνει με τον Κώστα Κουφό, ο οποίος αντιμετωπίζει στομαχικές διαταραχές και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Πάντως, λόγω της πληρότητας της γραμμής των ψηλών δεν υπάρχει ανησυχία. Οι παίκτες είναι έτοιμοι για μία ακόμη καλή εμφάνιση. Η Ρωσία δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το 2007, αφού λείπουν παίκτες της κλάσης των Κιριλένκο, Χόλντεν και Κριάπα. Παρ’όλα αυτά, δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση αμελητέα ποσότητα-όπως αποδείχτηκε στο τουρνουά «Ακρόπολις» όπου η Εθνική νίκησε δύσκολα με 71-63-και διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στους «8».

Σε περίπτωση ήττας η Εθνική κινδυνεύει να μείνει εκτός των δύο πρώτων θέσεων. Αυτό θα συμβεί αν χάσει και την Τρίτη από τη Γαλλία και παράλληλα οι Ρώσοι νικήσουν την ίδια ημέρα την ΠΓΔΜ. Όμως, μία καλή ελληνική ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μπλατ. Εφόσον η Εθνική πάρει τη νίκη απόψε, τότε ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα Γαλλία-Κροατία, η πρώτη θέση θα κριθεί την Τρίτη στον αγώνα κόντρα στους «τρικολόρ».

Το πρόγραμμα της ημέρας

ΠΓΔΜ-Γερμανία 86-75Ελλάδα-Ρωσία Σε εξέλιξη
Κροατία-Γαλλία 22:00 (ΕΤ1)

Βαθμολογία

1. Ελλάδα 6 (246-198)
2. Γαλλία 6 (222-186)
3. ΠΓΔΜ 5 (268-325) σε 4 αγώνες
4. Γερμανία 5 (292-313) σε 4 αγώνες
5. Κροατία 4 (208-209)
4. Ρωσία 4 (4 (199-204)

Η τελευταία αγωνιστική

Ρωσία-ΠΓΔΜ 16:45 ΕΤ1
Γαλλία-Ελλάδα 19:15 ΝΕΤ
Γερμανία-Κροατία 22:00 ΕΤ1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x