Eurobasket '09

Στ’ Όμιλος: Σερβία-Τουρκία 64-69

Η Τουρκία επικράτησε μετά από ένα ματς-θρίλερ της Σερβίας με 69-64 στην παράταση και πλέον θα διεκδικήσει την πρωτιά στην αναμέτρησή της απέναντι στη Σλοβενία την Τετάρτη. Κορυφαίοι οι Ιλιάσοβα και Τεόντοσιτς για νικητές και ηττημένους αντίστοιχα.

Η Τουρκία επικράτησε μετά από ένα ματς-θρίλερ της Σερβίας με 69-64 στην παράταση και πλέον θα διεκδικήσει την πρωτιά στην αναμέτρησή της απέναντι στη Σλοβενία την Τετάρτη. Κορυφαίοι οι Ιλιάσοβα και Τεόντοσιτς για νικητές και ηττημένους αντίστοιχα.

Ο αγώνας…

Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες στο παρκέ θέλοντας αμφότερες τη νίκη για να έχουν το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στον Στ’ Όμιλο. Η ισορροπία ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, αφού το προβάδισμα άλλαξε χέρια 12 φορές και καμία ομάδα δεν κατάφερε να πάρει διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων. Πρωταγωνιστής για τους «πλάβι» ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς, που οργάνωνε εξαιρετικά και σκόραρε όταν έβρισκε την ευκαιρία, ενώ από την τουρκική ομάδα ο Ερσάν Ιλιάσοβα κυριαρχούσε σε άμυνα και επίθεση.

Η Τουρκία ανέλαβε τα ηνία του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο και με ηγέτη τον Ιλιάσοβα κατάφερε να «χτίσει» μία διαφορά, η οποία έφτασε το +8 (42-50). Όμως ο Τεόντοσιτς συνέχισε την εντυπωσιακή του εμφάνιση και με δικό του τρίποντο η Σερβία έκλεισε την περίοδο στο -3 (52-55). Οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς κατάφεραν να ισοφαρίσουν στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου (59-59) εκμεταλλευόμενοι την απίστευτη αστοχία του Χέντο Τούρκογλου. Το φινάλε εξελίχθηκε σε θρίλερ με το σκορ να παραμένει «κολλημένο» στο 61-63 περισσότερα από τέσσερα λεπτά (!) και η Σερβία προηγήθηκε με τρίποντο του Τεόντοσιτς 42’’ πριν το τέλος. Οι Τούρκοι κέρδισαν φάουλ στα 28’’ και ο Ερντέν με 1/2 βολές ισοφάρισε (64-64), όμως οι Σέρβοι έμειναν με την μπάλα στα χέρια και απέμειναν 3,4’’ για τους παίκτες του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς. Το λεϊ απ του Τουντσερί ήταν άστοχο και το φόλοου που ήταν εύστοχο ήταν εκπρόθεσμο, με αποτέλεσμα το ματς να πάει στην παράταση. Στο έξτρα πεντάλεπτο η Σερβία έμεινε χωρίς πόντο (!) και η Τουρκία έφτασε στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 18-18, 33-36, 52-55, 64-64 (κ.α), 64-69 (παράταση)

Σερβία (Ίβκοβιτς): Τέπιτς, Τεόντοσιτς 16 (8 ασίστ, 6 ριμπ.), Πάουνιτς 2, Μπιέλιτσα, Μάρκοβιτς, Τρίπκοβιτς 3, Ραντούλιτσα 8, Κρστιτς 11, Πέροβιτς 8, Βελίτσκοβιτς 12, Μάτσβαν 4.

Τουρκία (Τάνιεβιτς): Γκιουλέρ 5, Ονάν 3, Ιλιάσοβα 22 (11 ριμπ.), Ερντέν 6, Τουντσερί 9, Σαβάς 2, Ασίκ 11, Αρσλάν 7, Τούρκογλου 4 (1/16 σουτ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x