Eurobasket '09

LIVE: ΓΑΛΛΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ (19:15)

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (19:15, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) τη Γαλλία και με νίκη τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Σε περίπτωση ήττας, η «γαλανόλευκη» παίρνει την τρίτη θέση μετά τη νίκη της Ρωσίας επί των Σκοπίων με .

Η Εθνική μας αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (19:15, ΝΕΤ και NovaΣΠΟΡ FM 94,6) τη Γαλλία και με νίκη τερματίζει στην πρώτη θέση του ομίλου της. Σε περίπτωση ήττας, η «γαλανόλευκη» παίρνει την τρίτη θέση μετά τη νίκη της Ρωσίας επί των Σκοπίων με 71-69.

Τα πράγματα είναι απλά: με νίκη επί των «τρικολόρ» η Ελλάδα θα είναι σίγουρα πρώτη στον Ε’ Όμιλο, ενώ σε περίπτωση ήττας θα είναι τρίτη εφόσον η Ρωσία νικήσει την ΠΓΔΜ και δεύτερη αν οι πρωταθλητές Ευρώπης χάσουν από τους Σκοπιανούς. Ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει στη διάθεσή του τους Μπουρούση και Κουφό, αφού ξεπέρασαν τις ενοχλήσεις στον ώμο και το στομάχι αντίστοιχα.

Το μυαλό όλων είναι φυσικό να τρέχει ήδη-λίγο ή πολύ- στον καθοριστικό προημιτελικό, που θα γίνει την Πέμπτη εφόσον η Εθνική είναι πρώτη ή δεύτερη, και Παρασκευή αν τερματίσει τρίτη. Αυτό που είναι αβέβαιο και μάλλον αδύνατο να προβλεφθεί με ασφάλεια είναι ποιος θα είναι ο αντίπαλος της Ελλάδας στους «8». Ακόμη και η πιθανή «σκέψη» να επιλέξει η Εθνική την ομάδα που θα βρει μπροστά της ακυρώνεται από τη στιγμή που η κατάσταση είναι ρευστή στον Στ’ Όμιλο.

Για παράδειγμα η Ισπανία μπορεί να αποκλειστεί μέχρι και να τερματίσει δεύτερη, με πιθανότερο πάντως σενάριο την τέταρτη θέση. Η Σλοβενία και η Τουρκία μπορούν να καταλάβουν την πρώτη ή δεύτερη θέση, η Σερβία την τρίτη ή την τέταρτη και η Πολωνία την τέταρτη. Η μόνη βεβαιότητα είναι πως στο δρόμο της Εθνικής δεν θα βρεθεί η Λιθουανία, επειδή… αποκλείστηκε ήδη. Διαβάστε όλα τα πιθανά σενάρια για τους αγώνες της Τετάρτης, που θα καθορίσουν την κατάταξη στον Στ' Όμιλο, από όπου και θα προκύψει ο αντίπαλος της Εθνικής.

Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας για τον Ε’ Όμιλο, η Γερμανία αντιμετωπίζει την Κροατία και η Ρωσία την ΠΓΔΜ. Τα σενάρια:

Νίκη Ρωσίας- Ελλάδας-Γερμανίας: 1η Ελλάδα, 2η Γαλλία, 3η Ρωσία, 4η Γερμανία.

Νίκη Ρωσίας-Ελλάδα-Κροατίας: 1η Ελλάδα, 2η Γαλλία, 3η Ρωσία, 4η Κροατία

Νίκη Ρωσίας-Γαλλίας-Γερμανίας:1η Γαλλία, 2η Ρωσία, 3η Ελλάδα, 4η Γερμανία

Νίκη Ρωσίας-Γαλλίας-Κροατίας: 1η Γαλλία, 2η Ρωσία, 3η Ελλάδα, 4η Κροατία

Αν η ΠΓΔΜ νικήσει τη Ρωσία θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία με τις δύο αυτές ομάδες και το νικητή του Γερμανία-Κροατία. Σε περίπτωση ήττας των Γερμανών α) αν η ΠΓΔΜ νικήσει μέχρι +6, η Κροατία θα είναι 3η, η Ρωσία 4η και η ΠΓΔΜ 5η, β) αν η ΠΓΔΜ νικήσει από +7 έως +18, η Κροατία θα είναι 3η, η ΠΓΔΜ 4η και η Ρωσία 5η και γ) αν η ΠΓΔΜ νικήσει με διαφορά άνω των 18 πόντων, οι Σκοπιανοί θα είναι 3οι, η Κροατία 4η και η Ρωσία 5η.

Σε περίπτωση νίκης της ΠΓΔΜ επί της Ρωσίας και νίκης της Γερμανίας (επί της Κροατίας) τότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία των τριών ομάδων, με την ΠΓΔΜ να είναι 3η, την Γερμανία 4η και τη Ρωσία 5η.

Το πρόγραμμα

Ρωσία-ΠΓΔΜ 16:45 ΕΤ1
Γαλλία-Ελλάδα 19:15 ΝΕΤ
Γερμανία-Κροατία 22:00 ΕΤ1

Βαθμολογία

1. Γαλλία 8 (309-265)
2. Ελλάδα 7 (311-266)
3. Ρωσία 6 (267-269)
4. Κροατία 5 (287-296)
5. Γερμανία 5 (292-313)
6. ΠΓΔΜ 5 (268-325)

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x