Eurobasket '09

Ε’ Όμιλος: Ρωσία-ΠΓΔΜ 71-69

Η Ρωσία έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς, νίκησε με 71-69 την ΠΓΔΜ και πλέον περιμένει να δει τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Γαλλία για να μάθει σε ποια θέση του πέμπτου ομίλου θα τερματίσει. Με νίκη της Εθνικής μας, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τερματίζει τρίτη ενώ σε περίπτωση νίκης της Γαλλίας, τερματίζει δεύτερη. Κορυφαίος ο Μοζγκοφ με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ. Αποκλείστηκαν τα Σκόπια.

Η Ρωσία έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς, νίκησε με 71-69 την ΠΓΔΜ και πλέον περιμένει να δει τι θα συμβεί στο παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Γαλλία για να μάθει σε ποια θέση του πέμπτου ομίλου θα τερματίσει. Με νίκη της Εθνικής μας, η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ τερματίζει τρίτη ενώ σε περίπτωση νίκης της Γαλλίας, τερματίζει δεύτερη. Κορυφαίος ο Μοζγκοφ με 25 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν ίσως το χειρότερο του φετινού Ευρωμπάσκετ. Τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Σκοπιανοί παρουσίασαν τραγικό θέαμα και με κακές επιλογές το σκορ έμεινε κολλημένο για αρκετή ώρα στο 8-8 για να τελειώσει με την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να κάνει ένα ξέσπασμα και να παίρνει προβάδισμα με 14-10.

Ο Μοζγκόφ έχει δείξει και στα προηγούμενα παιχνίδια πως βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα και έτσι οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτούσαν συνέχεια. Σαμαρτζίνσκι και Μάσεϊ δεν κατάφερναν να του σταθούν εμπόδιο και έτσι η Ρωσία προηγήθηκε με εννιά πόντους (29-20), διαφορά που ήταν και η μεγαλύτερη για την «αρκούδα» μέχρι εκείνη τη στιγμή στο ματς. Η ΠΓΔΜ, όμως, αντέδρασε και με επιμέρους σκορ 9-4, με τους Στεφάνοφ και Άντιτς να δίνουν το έναυσμα, κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά σε 33-29 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η ΠΓΔΜ βρήκε τον ρυθμό της και όσο περνούσε η ώρα επέβαλε τον ρυθμό της. Τα τρίποντα των παικτών του Άρτσιτς άρχισαν να βρίσκουν στόχο και έτσι με επιμέρους σκορ 11-4, οι Σκοπιανοί πέρασαν μπροστά 37-40. Η Ρωσία, όμως, δεν άφησε να της ξεφύγει το παιχνίδι και κατάφερε να ισοφαρίσει 49-49 στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Τα Σκόπια πήραν και πάλι προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο πρώτο τρίλεπτο της τελευταίας περιόδου (53-57), αλλά η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ σε ένα λεπτό ισοφάρισαν 58-58. Ο Μοζγκόφ ήταν ασταμάτητος στην κυριολεξία, την ίδια ώρα που η ΠΓΔΜ προσπαθούσε να τον φθείρει με φάουλ, αλλά δεν τα κατάφερνε. Στο τέλος, οι Σκοπιανοί δεν έκαναν σωστές επιλογές, τη ίδια ώρα που η Ρωσία φάνηκε ψύχραιμη και πήρε τη νίκη καθώς το σουτ του Μιρακόφσκι δεν βρήκε στόχο και έτσι το ματς δεν πήγε στην παράταση.

Δεκάλεπτα: 14-10, 33-29, 49-49, 71-69

Ρωσία (Μπλατ): Βοροντσέβιτς 10, Κουρμπάνοφ 2, Μπίκοφ 8, Φριντζον 3, ΜακΚάρθι 9, Μόνια 4, Πονγκράσοφ 10, Ζοζούλιν, Μοζγκόφ 25.

ΠΓΔΜ (Άρτσιτς): Β Στεφάνοφ 16, Μιρακόφσκι 1,Ντ. Σοκόλοφ, Ρ. Στεφάνοφ, Τασόφσκι 2, Γκεσέφσκι 16, Άντιτς 19, Μάσεϊ 8, Σαμαρντζίνσκι, Στογιανόφσκι .

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x