Eurobasket '09

Ζήσης: «Αφιερωμένο στους λίγους που μας πίστεψαν»

Στους λιγοστούς-όπως είπε-φιλάθλους που πίστεψαν πως αυτή η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει ψηλά αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ο Νίκος Ζήσης.

Στους λιγοστούς-όπως είπε-φιλάθλους που πίστεψαν πως αυτή η Εθνική ομάδα θα μπορούσε να φτάσει ψηλά αφιέρωσε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας ο Νίκος Ζήσης.

«Ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία. Στην Ελλάδα πολλοί νομίζουν πως τα μετάλλια έρχονται έτσι, αλλά δεν είναι απλά τα πράγματα και είδαμε πόσες ομάδες έμειναν μακριά από τα μετάλλια. Αφιερώνουμε την επιτυχία σε όσους μας πιστέψανε, που ήταν λίγοι φέτος, αλλά μας βοήθησαν πολύ. Σαν ομάδα ποτέ δεν σκεφτήκαμε τις απουσίες που είχαμε, δεν καθίσαμε να μεμψιμοιρήσουμε, αλλά προσπαθήσαμε όσοι ήμασταν παρόντες να είμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι», δήλωσε ο 26χρονος γκαρντ της Σιένα, ενώ πρόσθεσε: «Πιστεύω πως το χάλκινο μετάλλιο ήταν ταβάνι για την Εθνική. Ίσως θα μπορούσαμε να ήμασταν στον τελικό απέναντι στην Ισπανία, αλλά δύσκολα θα κατακτούσαμε το χρυσό. Αυτή την Ισπανία δεν θα μπορούσε να νικήσει καμία ομάδα στο τουρνουά. Ακόμη και πλήρεις δεν είχαμε καταφέρει να τους νικήσουμε. Η Ισπανία είναι σαν την ενωμένη Γιουγκοσλαβία της δεκαετίας του 1990. Για να τη νικήσεις θα πρέπει να είσαι σε πολύ καλή ημέρα, εκείνοι σε μέτρια και η διαιτησία να είναι καλή. Η τρίτη θέση είναι πολύ σημαντική».

Ο σέντερ της ομάδας, Γιάννης Μπουρούσης, από την πλευρά του είπε: «Δεν δώσαμε καμία απάντηση. Είχαμε πει πως στόχος είναι η τετράδα, τα καταφέραμε και μάλιστα πήραμε και μετάλλιο. Κάποιοι μας αμφισβήτησαν, αλλά εμείς κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Είχαμε ενέργεια, ψυχή, πήραμε ένα μετάλλιο που δεν είχαμε κατακτήσει και είμαστε ευτυχισμένοι για αυτό που πετύχαμε. Είμαστε νέα ομάδα, έχουμε το Παγκόσμιο μπροστά μας και ελπίζουμε να πάμε καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x