Pick & Roll

Στο μυαλό του Βον Ουέιφερ

Γιατί αν σε λένε Βον Ουέιφερ, πράγμα που σημαίνει πως έχεις ταλέντο όσο 10 κορυφαίοι ευρωπαίοι σούτιγνκ γκαρντ μαζί, δεν μπορείς να παίξεις καλό μπάσκετ στον Ολυμπιακό; Κάθισα και σκέφτηκα πολύ. Και ξανασκέφτηκα. Βρήκα αίτια, εντόπισα αποτελέσματα και συνέπειες και σας τα παρουσιάζω.

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Γιατί αν σε λένε Βον Ουέιφερ, πράγμα που σημαίνει πως έχεις ταλέντο όσο 10 κορυφαίοι ευρωπαίοι σούτιγνκ γκαρντ μαζί, δεν μπορείς να παίξεις καλό μπάσκετ στον Ολυμπιακό; Κάθισα και σκέφτηκα πολύ. Και ξανασκέφτηκα. Βρήκα αίτια, εντόπισα αποτελέσματα και συνέπειες και σας τα παρουσιάζω.

α) Ο οργανισμός σου έχει σταματήσει να παράγει ιδρώτα. Αντ' αυτού παράγει... γράσο.

Αίτια: Ανεξιχνίαστα. Μάλλον εξηγείται, αλλά μόνο αστρολογικά. Ο Ερμής έχει ξεχαστεί στον όγδοο οίκο, αλλά μόλις μετακομίσει, όλα θα διορθωθούν και ο ιδρώτας θα αντικαταστήσει το γράσο.

Αποτελέσματα: Αν με τον ιδρώτα η μπάλα απλά γλιστράει, με το γράσο δεν μπορείς καν να την κρατήσεις.

Συνέπειες: Όλοι σε κοροϊδεύουν και από σταρ, γίνεσαι ρεντίκολο. Δεν σου δίνουν πάσα ακόμα και αν είναι μόνος σου.

β) Έχεις στο κεφάλι σου πράγματα που οι άλλοι θεωρούν πως δεν έχουν εφαρμογή. Τα θεωρούν... τρελά. Τους λες «δώσε μου τη μπάλα στο κέντρο. Θα τους περάσω όλους και θα καρφώσω. Ή «θα σουτάρω από τα 9 μέτρα». Τους λες επίσης πως μπορείς αν το κάνεις αυτό αποτελεσματικά για 40 λεπτά.

Αίτια: Τα λόγια σου δεν έχουν παρόρμηση. Πιστεύεις στις δυνατότητές σου. Το έχει κάνει και ξέρεις ότι γίνεται. Απλά θέλεις να το ξανακάνεις και να το δουν όλοι.

Αποτελέσματα: Δεν είναι τόσο εύκολο να τα καταφέρεις. Ακόμα και όταν κατάφερες να τους πείσεις πως μπορείς να το κάνεις, απέτυχες στην πρώτη προσπάθεια. Απέτυχες και στη δεύτερη.

Συνέπειες: Και πάλι σε κοροϊδεύουν. Ευτυχώς έρχονται οι νίκες χωρίς τη σημαντική βοήθεια σου.

γ) Δεν είσαι σε mood εκπαίδευσης

Αίτια: Σε επέλεξαν, σου έδωσαν λεφτά γι' αυτό που είσαι. Για το όνομα και τη χάρη σου.

Αποτελέσματα: Σου είπαν όμως, πως πρέπει να κάνεις αυτό, εκείνο και το άλλο. Να μαρκάρεις, να περιμένεις, να κοιτάς, να βοηθάς, να τρέχεις σωστά. Μόνο που αν και νεαρός σε ηλικία, έχεις ζήσει στιγμές που οι άλλοι απλά σου έδωσαν τη μπάλα γιατί σε... πίστεψαν. Τώρα δεν θέλεις να μάθεις καινούργια πράγματα. Απλά θέλεις να εφαρμόσεις αυτά που ξέρεις και μπορείς να κάνεις. Τα κατάφερες σε υψηλότερο επίπεδο, οπότε θεωρείς πως αργά ή γρήγορα θα τα καταφέρεις και σε αυτό.

Συνέπειες: Επειδή δεν έχεις υπολογίσει πως δεν έχεις πολύ χρόνο για να αποδείξεις την αξία σου, αρχίζει η μουρμούρα. Τα ερωτηματικά. Βιάσου!

ΑΠΟΦΑΣΗ «ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ»

Δεν είναι δυνατόν να παίξεις χειρότερα. Είσαι πολύ καλός, χρειάζεσαι λίγο στήριξη. Όχι ότι δεν την έχεις, αλλά δεν σου έχει... κάτσει και ένα ρημάδι παιχνίδι να πάρεις τα πάνω σου.

*** Δεν ξέρω αν ο Βον Ουέιφερ θα έχει πολλές και μεγάλες ευκαιρίες φέτος να αποδείξει την αξία του. Ο Τζος Τσίλντρες είχε και τώρα -τη δεύτερη χρονιά- δείχνει ακόμα καλύτερος, αν όχι... πολύ καλύτερος.

*** Είμαι φαν του Βον Ουέιφερ. Του ταλέντο του. Και του παιχνιδιού του. Ο.Κ. Ενδεχομένως να μην είναι αυτό που χρειάζεται ο Ολυμπιακός. Τι κάνει ένας σούπερ σκόρερ όταν τα περισσότερα σουτ -και δικαίως- τα παίρνει ο Λίνας Κλέιζα, όταν η μπάλα θα πρέπει -και δικαίως- να πάει στους ψηλούς;

*** Θα μου πεις και στο ΝΒΑ είχε συμπαίκτες. Έπρεπε να δώσει στον Γιάο ή να σουτάρει πρώτα ο Αρτέστ και ο Τ-Mac. Υπήρχε χρόνος και περιθώριο και γι' αυτόν όμως: 82 ματς + πλέι οφ και από 48 λεπτά το παιχνίδι.

*** Ελπίζω να τον δούμε να παίζει το καλό του μπάσκετ -πριν... φύγει. Σκέφτομαι πως δεν γίνεται να μην παίξει καλά ο Ουέιφερ. Περιμένω όμως...


Υ.Γ Ήθελα να γράψω ένα αντίστοιχο κείμενο για τις μπασκετικές επιδόσεις του Αντώνη Κατσίκη στο πρωτάθλημα Τύπου. Αλλά με αυτόν δεν γίνεται να βρεις άκρη.

Υ.Γ (2) Στεναχωριέμαι όταν γράφω κείμενα. Θέλω πολύ να έρχονται παίκτες του ΝΒΑ στην Ευρώπη, αλλά όταν δεν προσαρμόζονται με τίποτα θλίβομαι.


Υ.Γ.(3): Κι επειδή pick n’ roll με ένα άτομο δεν γίνεται. Ζητάω σκριν στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x