Pick & Roll

Τελικά δεν παίζουν μόνοι τους...

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορεί να έχουν ξεφύγει αγωνιστικά και κυρίως οικονομικά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, αλλά έχοντας ολοκληρώσει τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές κανονικής περιόδου στην Α1 διαπιστώνουμε πως δεν παίζουν...μόνοι τους.Όποιος πίστευε πως η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα κρινόταν αποκλειστικά από την έκβαση των δύο ντέρμπι «αιωνίων» και περίμενε 24 νίκες από «πράσινους» και «ερυθρόλευκους» στα υπόλοιπα ματς, ήδη θα έχει διαπιστώσει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός μπορεί να έχουν ξεφύγει αγωνιστικά και κυρίως οικονομικά από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, αλλά έχοντας ολοκληρώσει τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές κανονικής περιόδου στην Α1 διαπιστώνουμε πως δεν παίζουν... μόνοι τους. Όποιος πίστευε πως η πρώτη θέση στην κανονική περίοδο θα κρινόταν αποκλειστικά από την έκβαση των δύο ντέρμπι «αιωνίων» και περίμενε 24 νίκες από «πράσινους» και «ερυθρόλευκους» στα υπόλοιπα ματς, ήδη θα έχει διαπιστώσει πως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Η ήττα του Ολυμπιακού στη Νέα Σμύρνη από τον εξαιρετικό Πανιώνιο ήταν η πρώτη χειροπιαστή απόδειξη. Όμως η ήττα αυτή θα μπορούσε να είχε έρθει νωρίτερα, στην πρεμιέρα κόντρα στον Άρη στο Αλεξάνδρειο ή στο κλειστό της Πυλαίας απέναντι στον ΠΑΟΚ, ακόμη και από το Μαρούσι στο ΣΕΦ ή τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια. Και μπορεί να μην είναι η μόνη, αφού πέραν του ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ υπάρχουν παιχνίδια όπως αυτά στην Κυψέλη με τον Πανελλήνιο και το Μαρούσι στον Άγιο Θωμά.

Ομοίως για τον Παναθηναϊκό, οι φίλοι του οποίου θα κάνουν λάθος αν πιστέψουν πως πλέον εξασφαλίζουν την πρωτιά με απλή νίκη επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, χωρίς να χρειάζονται διαφορά μεγαλύτερη των 11 πόντων (μετά το 87-76 στο ΣΕΦ). Οι πρωταθλητές θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν χάσει στο Αλεξάνδρειο από τον Άρη, στο ΟΑΚΑ από τον ΠΑΟΚ ή στην Καβάλα από την τοπική ομάδα.

Οι... υπόλοιποι της Α1 αποδεικνύουν μέχρι στιγμής πως δεν αποτελούν το supporting cast των δύο μεγάλων. Μπορεί τα μπάτζετ τους αθροισμένα να μην ξεπερνούν τα ετήσια συμβόλαια ενός ή δύο παικτών των «αιωνίων», αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση κομπάρσοι σε μία παράσταση για δύο ρόλους. Μαρούσι και Πανελλήνιος παρουσιάζουν πιο ισχυρές και ώριμες ομάδες από ποτέ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ αδικούνται από τη βαθμολογική τους θέση, ενώ Πανιώνιος, Περιστέρι, Κολοσσός και ΑΕΚ δείχνουν ικανοί για «ζημιές», τουλάχιστον μέσα στις έδρες τους.

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός είναι οι καλύτερες ελληνικές ομάδες, αλλά δεν είναι ανίκητες. Κι όσο δεν νικούν συνεχώς, νικητής είναι το πρωτάθλημά μας.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x