Pick & Roll

Ίδιοι ή διαφορετικοί από το ποδόσφαιρο;

Η ώρα της κρίσεως έφτασε για τις μισές ομάδες της Α1. Και της συγκρίσεως με αυτές του ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα έφτασε, επιτέλους, στην τελευταία του αγωνιστική και τα ματς της Τετάρτης είναι «φωτιά». Εκτός από αυτό που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι, σε όλα τα υπόλοιπα ματς υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον μια από τις δύο ομάδες. Το μπάσκετ έχει μια χρυσή ευκαιρία μπροστά του να δείξει πως διαφέρει από το ποδόσφαιρο. Θα την εκμεταλλευτεί άραγε;

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Η ώρα της κρίσεως έφτασε για τις μισές ομάδες της Α1. Και της συγκρίσεως με αυτές του ποδοσφαίρου. Το πρωτάθλημα έφτασε, επιτέλους, στην τελευταία του αγωνιστική και τα ματς της Τετάρτης είναι «φωτιά». Εκτός από αυτό που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη και το Μαρούσι, σε όλα τα υπόλοιπα ματς υπάρχει ενδιαφέρον για τουλάχιστον μια από τις δύο ομάδες. Το μπάσκετ έχει μια χρυσή ευκαιρία μπροστά του να δείξει πως διαφέρει από το ποδόσφαιρο. Θα την εκμεταλλευτεί άραγε;

Την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο έλεγαν πως «η Ξάνθη θα μείνει στην κατηγορία. Δεν γίνεται να χάσει από τον Ηρακλή. Βέβαια και ο Λεβαδειακός θα κερδίσει στη Λάρισα, αλλά δεν του αρκεί αυτό. Οπότε θα πέσει κατηγορία». Με τους ψίθυρους «συμφωνούσαν» και οι εταιρίες στοιχημάτων. Του εξωτερικού βέβαια, γιατί ο ΟΠΑΠ δεν συμπεριέλαβε τα συγκεκριμένα ματς στο δικό του κουπόνι. Τις μεγαλύτερες αποδόσεις που θα μπορούσε κάποιος να βρει αυτά τα διπλά ήταν κοντά στο 1.15.

Με το τέλος της αγωνιστικής άπαντες δικαιώθηκαν. Η Ξάνθη νίκησε. Το ίδιο και ο Λεβαδειακός. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Τώρα, ήρθε η ώρα του μπάσκετ να αποδείξει… πως δεν είναι ελέφαντας. Τα κομπιουτεράκια έχουν ήδη βγει και οι θεωρίες συνομωσίας δίνουν και παίρνουν. Τα σενάρια πολλά. Υπάρχουν πιθανότητες να πέσει ακόμη και η ΑΕΚ. Λίγες, αλλά υπάρχουν. Τις περισσότερες τις συγκεντρώνουν τα Τρίκαλα, αλλά όλα θα φανούν την Τετάρτη το απόγευμα.

Τα σενάρια για την τελευταία αγωνιστική

Οι θέσεις 1-4 είναι εξασφαλισμένες από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Μαρούσι και Πανελλήνιο κατά σειρά. Για τις θέσεις 5-6 Ο ΠΑΟΚ θα είναι πέμπτος αν νικήσει την καταδικασμένη ΓΣ Ολύμπια Λάρισας στη Νεάπολη ή αν ο Κολοσσός Ρόδου χάσει από τον Παναθηναϊκό στο «Βενετόκλειο».

Ο Άρης έχει εξασφαλίσει την έβδομη θέση (δεν μπορεί να μπει στην εξάδα) και ο Πανιώνιος θα είναι όγδοος αν νικήσει την Καβάλα στη Νέα Σμύρνη ή αν το Περιστέρι χάσει στην έδρα του από τα Τρίκαλα.

Στη μάχη της παραμονής, τα Τρίκαλα υποβιβάζονται σε κάθε περίπτωση με ήττα από το Περιστέρι. Για να σωθούν θα πρέπει να νικήσουν στο Περιστέρι και να χάσει ο Ηλυσιακός από την ΑΕΚ. Αν τα Τρίκαλα νικήσουν και το ίδιο κάνει ο Ηλυσιακός, προκύπτει τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των δύο ομάδων και της ΑΕΚ, με την «Ένωση» να μειονεκτεί. Αν στην ισοβαθμία στους 34 βαθμούς μπει και η Καβάλα (με ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη), τότε είναι αυτή που μειονεκτεί και υποβιβάζεται.

Aναλυτικά τα σενάρια της παραμονής:

ΑΕΚ: Σώζεται με νίκη επί του Ηλυσιακού στο Ελληνικό ή αν χάσουν τα Τρίκαλα στο Περιστέρι. Αν ηττηθεί από τον Ηλυσιακό και τα Τρίκαλα νικήσουν στο Περιστέρι τότε α) με νίκη της Καβάλας επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη υποβιβάζεται β) με ήττα της Καβάλας από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη σώζεται.

Καβάλα: Σώζεται με νίκη επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη ή αν χάσουν τα Τρίκαλα στο Περιστέρι. Με ήττα στη Νέα Σμύρνη και νίκη των Τρικάλων επί του Περιστερίου, τότε α) αν χάσει ο Ηλυσιακός από την ΑΕΚ στο Ελληνικό σώζεται β) αν ο Ηλυσιακός νικήσει την ΑΕΚ στο Ελληνικό υποβιβάζεται καθώς μειονεκτεί στην τετραπλή ισοβαθμία.

Ηλυσιακός: Σώζεται με νίκη επί της ΑΕΚ ή αν χάσουν τα Τρίκαλα στο Περιστέρι. Αν ηττηθεί από την ΑΕΚ και τα Τρίκαλα νικήσουν στο Περιστέρι υποβιβάζεται. Ευνοείται σε κάθε ισοβαθμία, διπλή (με τα Τρίκαλα), τριπλή ή τετραπλή.

Τρίκαλα: Αν ηττηθεί από το Περιστέρι υποβιβάζεται, ενώ αν νικήσει σώζεται, γιατί αν χάσει Ηλυσιακός από την ΑΕΚ θα έχει ένα βαθμό περισσότερο, ενώ αν ο Ηλυσιακός νικήσει την ΑΕΚ α) σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ηλυσιακό και ΑΕΚ πέφτει η ΑΕΚ και β) σε περίπτωση τετραπλής ισοβαθμίας πέφτει η Καβάλα.
Όσα και αν ακούσετε αυτές τις δύο ημέρες, ό,τι και αν σας πουν πιστέψτε το. Άλλωστε στην Ελλάδα ζούμε. Τα πάντα μπορούν να συμβούν. Εκτιμώ πως το μπάσκετ έχει μια ακόμη χρυσή ευκαιρία μπροστά του να αποδείξει πως διαφέρει σε όλα τα επίπεδα από το ποδόσφαιρο. Να δούμε αν θα την υπάρξει από το μαλλιά ή τελικά θα ισχύσει το περιβόητο «Έλληνες είμαστε και έτσι μας αρέσει».

Υ.Γ Όλα είναι θέμα μιας απόφασης. Φτάνει να το πάρεις και εσύ ο ίδιος απόφαση. Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Υ.Γ 2 Πρέπει να γίνουν αλλαγές. Σε όλα τα επίπεδα. Διαφορετικά δεν γίνεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x