Final Four 2010

Λάνγκτον: «Από 25% η κάθε ομάδα»

Ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι. Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τράιαν Λάνγκτον, έχει πάρει μέρος στην καριέρα του σε πέντε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας και ετοιμάζεται για το έκτο. Αυτό του Παρισιού. Εκεί όπου δίνει «από 25% πιθανότητες σε κάθε ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο». Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο www.sportfm.gr για το μεγάλο ραντεβού στην «Πόλη του Φωτός», τον Παπαλουκά, αλλά και την Ελλάδα.

Ακούγεται κλισέ, αλλά δεν είναι. Ο φόργουορντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Τράιαν Λάνγκτον, έχει πάρει μέρος στην καριέρα του σε πέντε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας και ετοιμάζεται για το έκτο. Αυτό του Παρισιού.

Εκεί όπου δίνει «από 25% πιθανότητες σε κάθε ομάδα για να κατακτήσει το τρόπαιο». Ο Αμερικανός φόργουορντ μίλησε στο www.sportfm.gr για το μεγάλο ραντεβού στην «Πόλη του Φωτός», τον Παπαλουκά, τον Ολυμπιακό αλλά και την Ελλάδα.

Συνέντευξη στον Αντώνη Κατσίκη

Πρόκειται για έναν από τους καλύτερους και πιο σταθερούς Αμερικανούς που πάτησαν ποτέ στα παρκέ των ευρωπαϊκών γηπέδων. Αγωνίζεται στη Γηραιά Ήπειρο από τη σεζόν 2002-2003 και λίγοι είναι εκείνοι που θυμούνται πως είχε παίξει στο Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης με τη φανέλα της Μπενετόν Τρεβίζο. «Το θυμάμαι σαν τώρα» παραδέχεται ο 34χρονος φόργουορντ της ομάδας της Μόσχας και εξηγεί πως «ήταν η πρώτη μου εμπειρία σε Φάιναλ Φορ και δεν μπορώ να πω ότι ήταν και η πιο ευχάριστη. Είχαμε κερδίσει στον ημιτελικό την Σιένα, αλλά στον τελικό είχαμε ηττηθεί από την Μπαρτσελόνα, η οποία έπαιζε στην έδρα της και θεωρώ πως είχε και την καλύτερη ομάδα». Η συνέχεια γνωστή. Από έναν χρόνο σε Εφές Πίλσεν και Ντιναμό Μόσχας και μετά στην ΤΣΣΚΑ. «Φαίνεται πως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είναι το πεπρωμένο μου. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Αυτός είναι ο πέμπτος μου χρόνος στην ομάδα και κοιτώντας πίσω τα χρόνια έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις». Και δύο Ευρωπαϊκά τα οποία θέλει να κάνει τρία στη συλλογή του. «Έτσι είναι, πηγαίνουμε στο Παρίσι για να πάρουμε τον τίτλο. Εδώ που φτάσαμε πια, κάθε ομάδα έχει από 25% πιθανότητες για να το πάρει».

Όσο για τον ημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, ο έμπειρος Αμερικανός απέφυγε τις προβλέψεις. «Η Μπαρτσελόνα είναι εξαιρετική φέτος. Παίζει πολύ καλό μπάσκετ και δίκαια βρίσκεται στο Παρίσι. Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να παρουσιάσουμε τα δικά μας όπλα για να καταφέρουμε να φτάσουμε στη νίκη. Θα γίνει μεγάλη μάχη». Όσο για τον άλλο ημιτελικό, αυτόν ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν δηλαδή, ο Λάνγκτον θέλει να νικήσει ο φίλος του Θοδωρής Παπαλουκάς. «Θέλω να κερδίσει ο Θοδωρής (σ.σ γέλια). Με τον "Tεό" περάσαμε πολύ όμορφα χρόνια στη Μόσχα και έχω μόνο καλά να θυμάμαι. Οπότε θέλω να συναντηθούμε στον τελικό».

Τα χρόνια έχουν περάσει, αλλά ο Λάνγκτον είναι κάτι σαν το παλιό κρασί. Όσο περισσότερα τα χρόνια, τόσο καλύτερα. Άραγε θα τον δούμε ποτέ στα μέρη μας; «Δεν θα έλεγα όχι. Το πρωτάθλημα σας είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και έχετε δύο από τις πέντε καλύτερες ομάδες της Ευρώπης εκεί. Ποτέ δεν ξέρεις».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x