Final Four 2010

Βουγιόσεβιτς: «Μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό»

Η Παρτιζάν δεν αρκείται στη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ, αλλά στοχεύει και ψηλότερα, όπως δήλωσε ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς. «Δεν έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας με την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Μπορούμε να πάμε ψηλότερα. Δεν φτάσαμε στο Παρίσι με τύχη, αλλά με σκληρή δουλειά, ψυχή και ικανότητα. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό και ξέρουμε πως δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ίσως χάσουμε, αλλά μπορούμε να νικήσουμε», τόνισε.

Η Παρτιζάν δεν αρκείται στη συμμετοχή της στο φάιναλ φορ, αλλά στοχεύει και ψηλότερα, όπως δήλωσε ο «αρχιτέκτονας» της ομάδας, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς.

«Δεν έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας με την πρόκριση στο φάιναλ φορ. Μπορούμε να πάμε ψηλότερα. Δεν φτάσαμε στο Παρίσι με τύχη, αλλά με σκληρή δουλειά, ψυχή και ικανότητα. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό και ξέρουμε πως δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ίσως χάσουμε, αλλά μπορούμε να νικήσουμε», τόνισε ο Μαυροβούνιος προπονητής.

Όσο για το ποια ομάδα θα προτιμούσε στον τελικό, αν η ομάδα του φτάσει εκεί, είπε: «Αν περάσουμε δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος στον τελικό. Είναι ξεκάθαρο πάντως πως η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί όχι μόνο για να φτάσει στον τελικό, αλλά και για να κατακτήσει το τρόπαιο. Έχει την καλύτερη ομάδα και μέχρι τώρα έχει παίξει το καλύτερο μπάσκετ. Όμως σε ένα φάιναλ φορ δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος».

Η Παρτιζάν κάθε καλοκαίρι πουλά τα μεγάλα της αστέρια, ωστόσο παρουσιάζεται πάντα ανταγωνιστική αναδεικνύοντας νέα ταλέντα. Ο Ντούσκο Βουγιόσεβιτς δεν έχει κουραστεί από αυτή τη διαρκή ανακατασκευή της ομάδας. «Δεν με πειράζει το ότι πρέπει σχεδόν να αρχίζω από το μηδέν κάθε χρόνο. Είναι πρόκληση και χαρά για μένα να βλέπω νέα παιδιά να προοδεύουν και να συμβάλλουν στις επιτυχίες της Παρτιζάν. Δεν υπάρχει κανένα μυστικό. Απλά χρειάζεται σκληρή δουλειά κάθε μέρα, μέσα σε ένα οργανωμένο σύστημα. Δεν ανέχομαι τον ατομισμό, τον εγωισμό και την απειθαρχία. Κάποιοι παίκτες έρχονται παραπλανημένοι από τις οικογένειες, τις φιλενάδες, τους φίλους ή τους μάνατζέρ τους. Εγώ προσπαθώ να τους εξηγήσω πως το μπάσκετ είναι ομαδικό παιχνίδι με διακριτούς ρόλους. Σέβομαι την περηφάνια και την ικανότητα ενός παίκτη, αλλά μέσα σε κανόνες. Άλλωστε η ελευθερία είναι ο σεβασμός κάποιων κανόνων».

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι ο προπονητής του, Μίχαελ Σκίμπε, δεν τον χρησιμοποίησε στο ματς της Άιντραχτ με τη Χόφενχαϊμ εξέφρασε ο Γιάννης Αμανατίδης. Όπως αναφέρουν τα γερμανικά μέσα, ο 29χρονος φορ αρχικά πέταξε ένα μπουκάλι, στη συνέχεια τα παπούτσια και στο τέλος τις επικαλαμίδες του. Πώς αντέδρασε ο Γερμανός τεχνικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x