Final Four 2010

Τεόντοσιτς: «Γιατί εμείς φαβορί;»

Να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί και το βάρος που τον συνοδεύει έσπευσε ο Μίλος Τεόντοσιτς εν όψει του ματς του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν. «Έχουμε αποδείξει πως δεν είμαστε μόνο μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, αλλά και με πολλές ικανότητες», πρόσθεσε. «Συνέχεια της βελτίωσής μας η παρουσία στο φάιναλ φορ», ο Θ. Παπαλουκάς.

Να αποποιηθεί τον τίτλο του φαβορί και το… βάρος που τον συνοδεύει έσπευσε ο Μίλος Τεόντοσιτς εν όψει του ημιτελικού του φάιναλ φορ ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν. «Έχουμε ίδιες πιθανότητες νίκες. Γιατί να θεωρούμαστε εμείς φαβορί», δήλωσε στον ισπανικό Τύπο. «Έχουμε αποδείξει πως δεν είμαστε μόνο μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, αλλά και με πολλές ικανότητες», πρόσθεσε ο Σέρβος γκαρντ. Αναλυτικά η συνέντευξη:

Πού αποδίδεις την άνοδό σου;

«Το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας με άλλαξε. Η κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου με τη Σερβία μού έδωσε αυτοπεποίθηση και παράλληλα ο κόουτς (Παναγιώτης Γιαννάκης) μού έδωσε πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής και εκμεταλλεύτηκα την ευκαιρία».

Όλοι θεωρούν τον Ολυμπιακό φαβορί στον ημιτελικό με την Παρτιζάν. Συμφωνείς;

«Σε ένα φάιναλ φορ οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες. Έχουμε αντιμετωπίσει ήδη δύο φορές την Παρτιζάν φέτος κι έχουμε μία νίκη και μία ήττα. Δεν βλέπω το λόγο γιατί να θεωρούμαστε φαβορί. Η Παρτιζάν έχει παίξει εξαιρετικά σε όλη τη διάρκεια της σεζόν κι έχει νικήσει πολλά από τα φαβορί. Πιστεύω πως έχουμε τις ίδιες πιθανότητες νίκης και ο αγώνας θα κριθεί στις λεπτομέρειες».

Φημολογείται πως θέλεις να νικήσεις την Παρτιζάν για να δώσεις χαρά στους φίλους του Ερυθρού Αστέρα, που έχουν ίδια χρώματα με τον Ολυμπιακό.

«Όχι, εγώ θέλω να κερδίσω για τον Ολυμπιακό και τους φιλάθλους μας. Αν αυτή η νίκη δώσει χαρά στους φιλάθλους του Ερυθρού Αστέρα, είναι άλλη υπόθεση… Άκουσα πως κάποιοι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα θα ταξιδέψουν στο Παρίσι για να υποστηρίξουν τον Ολυμπιακό, αλλά δεν ξέρω αν είναι αλήθεια».

Ποιες είναι οι αρετές της Παρτιζάν;

«Η ομάδα είναι δημιούργημα του Ντούσκο Βουγιόσεβιτς, που είναι από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη. Επίσης ο κόσμος της Παρτιζάν έχει γίνει κάτι περισσότερο από έκτος παίκτης της ομάδας, αν και δεν νομίζω να έχουν την ίδια υποστήριξη με το Βελιγράδι και στο Παρίσι. Η Παρτιζάν έχει χτιστεί με νοοτροπία νικητή, οι παίκτες της έχουν αυτοπεποίθηση και το πλεονέκτημα πως δεν έχουν να χάσουν τίποτα».

Ο Ολυμπιακός έχει θεωρητικά περισσότερη ποιότητα σε παίκτες. Όμως τι θα πρέπει να κάνει για να μεταφραστεί αυτό σε νίκη;

«Για να νικήσουμε την Παρτιζάν θα πρέπει να δώσουμε το 100%, όπως κάναμε σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια της Ευρωλίγκας. Πιστεύω πως έχουμε αποδείξει πως δεν είμαστε μόνο μία ομάδα με μεγάλο μπάτζετ, αλλά με πολλές ικανότητες και δίκαια φτάσαμε στο φάιναλ φορ».

Πώς ήταν να αγωνίζεσαι φέτος δίπλα σε έναν πλέι μέικερ της κλάσης του Παπαλουκά;

«Ο Τεό με έχει βοηθήσει πολύ. Είναι σπουδαίος παίκτης και άνθρωπος και πάντα θέλει να βοηθά. Είμαστε για αρκετά λεπτά σε κάθε αγώνα μαζί στο παρκέ και συνεργαζόμαστε άψογα. Μαζί με τον Βούιτσιτς είναι οι πιο έξυπνοι παίκτες που έχω δει στο μπάσκετ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x