Final Four 2010

Πασκουάλ: «Παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ»

Περήφανος για τους παίκτες του μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας πως η ομάδα του έφτασε στην επιτυχία παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ.

Περήφανος για τους παίκτες του μετά την κατάκτηση του τροπαίου από την Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ, τονίζοντας πως η ομάδα του έφτασε στην επιτυχία παίζοντας σπουδαίο μπάσκετ.

Παίξαμε 22 παιχνίδια και κερδίσαμε τα 20 από αυτά. Ήταν μία καταπληκτική χρονιά για μας στην Ευρωλίγκα και ολοκληρώνεται ιδανικά η σεζόν. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, κάναμε πολύ καλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση. Είναι δύσκολο να κάνεις το παιχνίδι σου σε έναν τελικό, αλλά το καταφέραμε και είμαι πανευτυχής. Είχαμε ποικιλία στο παιχνίδι μας και είχαμε πιο καθαρό μυαλό και ωριμότητα στον τρόπο προσέγγισης του αγώνα. Αυτό πιστεύω πως έκανε τη διαφορά σε σχέση με πέρυσι. Είναι δύσκολο να παίξεις σπουδαίο μπάσκετ σε έναν τελικό, αλλά το κάναμε. Έχουμε 56 νίκες σε 62 αγώνες φέτος και αυτό δείχνει πως κάνουμε μία καταπληκτική σεζόν».

Το 1997 στη Ρώμη ήταν απλός οπαδός της Μπαρτσελόνα: «Ναι, ήμουν φίλαθλος της Μπαρτσελόνα τότε και είχα δει τον αγώνα από κοντά. Τότε δεν περίμενα και δεν ονειρευόμουν ποτέ να ζήσω μια βραδιά σαν κι αυτή. Ξέρω πως είναι ο τρελός κόσμος της προπονητικής και στο μέλλον θα έχουμε μεγάλα ματς που θα χάσουμε. Ποτέ δε πρέπει να αμφιβάλεις με τον εαυτό σου, αλλά να συνεχίζεις την πορεία σου. Αυτή η ομάδα τόλμησε, επέλεξε το σωστό μονοπάτι και είχε πάντα θετική αντιμετώπιση της κατάστασης».

Για την αμυντική του στρατηγική είπε: «Είχαμε εξαιρετική τακτική στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού, με τις προσαρμογές μας στο επιθετικό παιχνίδι του. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και τα καταφέραμε. Γνωρίζαμε πως για να πάρουμε την Ευρωλίγκα έπρεπε να βελτιωθούμε στην άμυνα και ήμασταν η καλύτερη αμυντικά ομάδα στη διοργάνωση».

Κληθείς να κάνει έναν παραλληλισμό της μπασκετικής με την ποδοσφαιρική Μπαρτσελόνα είπε: «Το ποδόσφαιρο μάς έδειξε καταπληκτικά πράγματα. Έξι παίκτες από την ποδοσφαιρική ομάδα ήρθαν να δουν το ματς και αυτό μας χαροποιεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x