Pick & Roll

Μεγάλες αλήθειες από «Ζοτς» και «Τεό»

Ο πρώτος τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανήκει πια στην ιστορία. Οι «πράσινοι» έκαναν πολύ εύκολα το 1-0 στη σειρά και έδειξαν πως είναι το απόλυτο αφεντικό. Το ΟΑΚΑ μοιάζει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του απόρθητο κάστρο.

Ο πρώτος τελικός ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ανήκει πια στην ιστορία. Οι «πράσινοι» έκαναν πολύ εύκολα το 1-0 στη σειρά και έδειξαν πως είναι το απόλυτο αφεντικό. Το ΟΑΚΑ μοιάζει για τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τους παίκτες του απόρθητο κάστρο.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης είχε πει πως «θα πρέπει να τους χαλάσουμε το μυαλό». Αυτός που μπήκε τελικά με «χαλασμένο» μυαλό στο ματς ήταν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος και να δείχνει και στα 40' λεπτά της αναμέτρησης πως είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ακόμη και τη στιγμή που οι Πειραιώτες μείωσαν σε 19-18, ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως είναι θέμα χρόνου να στείλει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα.

Ο αρχηγός των Πειραιωτών είναι ο πιο έμπειρος παίκτης της ομάδας και ο άνθρωπος με τους περισσότερους τίτλους στο ρόστερ. Ήξερε πολύ καλά λοιπόν τι έλεγε ο «Τεό» όταν μιλούσε για απόλυτη συγκέντρωση. Εκτός από τον ίδιο, όλοι οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, ασχολήθηκαν με οτιδήποτε άλλο εκτός από το παιχνίδι. Για παράδειγμα ο Κλέιζα ξεκίνησε το ματς εκνευρισμένος. Ο Τσίλντρες δεν μπήκε ποτέ στο ΟΑΚΑ. Οι γκαρντ ήταν σε κακή μέρα και έτσι το 1-0 έγινε απολύτως φυσιολογικά, χωρίς καν ο Παναθηναϊκός να κουραστεί.

Από την άλλη, οι «πράσινοι» έδειξαν γιατί είναι μόνιμοι πρωταθλητές Ελλάδος τα τελευταία δεκατρία χρόνια (σ.σ με μια εξαίρεση το 2002). Διαμαντίδης και Σπανούλης ήταν άψογοι τόσο οργανωτικά όσο και στον επιθετικό τομέα. Μπατίστ και Πέκοβιτς δεν είχαν αντίπαλο και οι Φώτσης, Νίκολας έδωσαν και πάλι σημαντικές βοήθειες. Όσες μέρες και να έπαιζαν οι δύο ομάδες, πάλι ο Παναθηναϊκός θα κέρδιζε.

Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του πρώτου τελικού και το «πράσινο» 1-0. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς όντως είπε μια μεγάλη αλήθεια στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως, είπε μια ακόμη μεγαλύτερη. Τι είπε ο «Ζοτς» όταν ρωτήθηκε για το αν η ομάδα του νιώθει πίεση; «Έχουμε πάρει 11 πρωταθλήματα τα τελευταία 12 χρόνια, δεν νομίζω λοιπόν να έχουμε εμείς την πίεση». Το τελικό σκορ του πρώτου τελικού τον δικαίωσε απόλυτα.

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x