Γενικά

Chalkida Summer Hoops: Μια διοργάνωση γεμάτη μπάσκετ και όχι μόνο!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 18 έως και 24 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο Κανήθου το ''Chalkida Summer Hoops''.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από 18 έως και 24 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο Κανήθου το ''Chalkida Summer Hoops''. Ένα καμπ γεμάτο εκπλήξεις, νέους αθλητές και φυσικά πολύ μπάσκετ. Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από όλη τη διοργάνωση, ο Γιώργος Αγγέλου έκανε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μη λείψει τίποτα από τους συμμετέχοντες.

Εμείς τον συναντήσαμε την τελευταία μέρα του όμορφου αυτού αθλητικού γεγονότος για να μάθουμε τι έγινε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά και τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον!

Ρεπορτάζ-Συνέντευξη στους Νικολέττα Γκαρέτσου και Δημοσθένη Καραμούζα

Τι συνέβη αλήθεια στο Chalkida Summer Hoops και ποια η θεματολογία του καμπ;

Ένα από τα κύρια θέματα του καμπ είχε να κάνει με την πρόληψη τραυματισμών, το οποίο είναι κάτι που αφορά όχι μόνο αθλητές, αλλά κάθε άνθρωπο. Χωρίσαμε το γήπεδο στα δύο και στο ένα μισό κάναμε γυμνανστική που δεν έχει να κάνει μόνο με το μπάσκετ, αλλά περιελάμβανε ασκήσεις για τη σωστή στάση του σώματος όταν κάποιος κάθεται και διαβάζει, είναι στο γραφείο, ή ασχολείται με το κινητό. Πράγματα σαν κι αυτά παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο αν θα αναπτύξεις μυοσκελετικά προβλήματα στην πορεία της ζωής σου.

Εκτός από εσένα και τον προπονητή και πατέρα σου Βαγγέλη Αγγέλου, ποιοι άλλοι άνθρωποι του χώρου παρευρέθηκαν στο καμπ;

Το Σάββατο ήρθε ο γυμναστής του Ολυμπιακού, ο οποίος έδειξε στα παιδιά τις ρουτίνες που ακολουθούν παίκτες όπως ο Μιλουτίνοφ ή ο Σπανούλης που πάσχει μάλιστα από οστεοχονδρίτιδα, έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να προλάβουν καταστάσεις που σχετίζονται με τραυματισμούς. Στόχος είναι η πρόληψη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους τόσο ο Γιώργος Πρίντεζης, όσο και Τζέιμς Γκιστ, οι οποίοι παρότι είχαν προσωπικές υποχρεώσεις, παρ' όλα αυτά και προς τιμήν τους, έδωσαν το παρών, την Τετάρτη και την Πέμπτη, αντίστοιχα. Παρών ήταν ακόμα και ο Βασίλης Σκουντής, που μίλησε για τον δικό του τομέα και το πως ξεκίνησε την πορεία του στην αθλητική δημοσιογραφία. Διηγήθηκε το πως του άρεσε πολύ το μπάσκετ, αλλά δεν ήταν τόσο καλός ώστε να κάνει καριέρα, οπότε αποφάσισε να υπηρετήσει το άθλημα από άλλη μεριά. Αυτό ήταν κάτι πολύ σημαντικό για παιδιά που ήταν παρόντα στο καμπ και ενδεχομένως δεν έχουν τις δυνατότητες για να διαπρέψουν ως μπασκετμπολίστες, αλλά έτσι καταλαβαίνουν πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι να προσφέρουν στο χώρο. Ένα από τα κύρια θέματα αυτών των ημερών ήταν άλλωστε η συνολική αντίληψη γύρω από το άθλημα. Κατά βάση αυτό που ήθελα να πετύχω μέσω αυτής της πρωτοβουλίας ήταν να δώσω κάτι στα σημερινά παιδιά, κάτι που δεν μπορούσα να έχω εγώ στην ηλικία τους. Το καμπ παρακολούθησαν 3 παιδιά από την Αθήνα, πολλά παιδιά από όλη την Εύβοια, καθώς και πόλεις όπως η Θήβα και η Αταλάντη.

Υπάρχει κάποιο όραμα που κρύβεται πίσω από όλο αυτό, ποιος είναι ο μελλοντικός στόχος;

Το όραμά μου είναι κάθε χρόνο, η προσπάθεια αυτή να μεγαλώνει. Αρχικά θέλω στο χώρο που τώρα είναι το πάρκιν, αφού στρωθεί με πίσσα, να τοποθετηθούν 3 ζεύγη από μπασκέτες και έτσι να έχουμε τρία επιπέον γήπεδα μπάσκετ έξω. Θέλουμε παιδιά από τη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια τα καλοκαίρια να έρχονται εδώ και υπό την παρουσία προπονητών που θα φέρνουμε από την Αμερική, να παίρνουν υποτροφίες για το εξωτερικό. Μία άλλη πτυχή του οράματος είναι να μαζευτούν χρήματα ώστε να μπορέσω να χτίσω μία πλήρη αθλητική εγκατάσταση που θα περιλαμβάνει γήπεδο, φροντιστήριο, εστιατόριο με σεφ και διατροφολόγο, γυμναστή, μασέρ, όλα όσα χρειάζεται ένα παιδί που ασχολείται με το μπάσκετ, κατ' αναλογία ενός κολλεγίου στην Αμερική. Αυτό βέβαια είναι κάτι πολύ μακρινό, αλλά όπως λένε και στις ΗΠΑ ''dream big, act small''! Του χρόνου σκέφτομαι το καμπ να διαρκέσει 2 εβδομάδες, την πρώτη για παιδιά ηλικίας 10 με 14 και τη δεύτερη για 15ως 18 χρονών.

Τελικά άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια τον κόπο, υπήρξε ηθική ανταμοιβή;

Για την πραγματοποίηση αυτού του καμπ, οικονομικά ''μπήκαμε μέσα'' και εγώ έχασα μέρος από την προετοιμασία μου, αλλά στο τέλος πιστεύω ακράδαντα ότι άξιζε τον κόπο και με το παραπάνω. Δύο περιστατικά μάλιστα με συγκίνησαν ιδιαίτερα: Ένα παιδί από τον Απόλλωνα, που είναι ορφανό, ήθελε πολύ να έρθει, αλλά λόγω οικονομικών δυσκολιών δε μπορούσε κι έτσι μιά οικογένεια που θέλησε να παραμείνει ανώνυμη κάλυψε τα έξοδα του, προκειμένου να μπορέσει να παρευρεθεί εδώ. Το άλλο αφορά δύο παιδιά, που την Πέμπτη που έδειξα μία ρουτίνα που έκανα στο Κολέγιο για το σουτ, ενώ τους είχαμε πει να έρθουν στις 8 και τέταρτο, αυτά ήταν εδώ μισή ώρα νωρίτερα και έκαναν σουτ! Επιπλέον στο πλαίσιο αυτής της διοργάνωσης, κάποιοι άνθρωποι, εργάστηκαν και εξασφάλισαν μία αμοιβή, κάτι που είναι επίσης σημαντικό.

Το Chalkida Summer Hoops, ήταν μια πολύ όμορφη διοργάνωση που δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα αντίστοιχες του εξωτερικού. Μια πρωτοβουλία γεμάτη αγάπη για τα παιδιά και τον αθλητισμό, μιά εκδήλωση με ήθος και μεράκι, που σίγουρα στο μέλλον θα προσφέρει ακόμα περισσότερα στους νέους του μπάσκετ και όχι μόνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x