Μουντομπάσκετ 2023

Ιτούδης: «Η Εθνική κρατήθηκε από τους παίκτες μέχρι τον Ζήση και τον Πρόεδρο - Συγκινητική νίκη»

Με τα καλύτερα λόγια για τον τρόπο που διαχειρίστηκε η Εθνική τις καταστάσεις και έφτασε στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου μίλησε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Στην ενότητα που είχαν οι παίκτες και οι άνθρωποι που στελεχώνουν την Εθνική ομάδα, και παρά τα προβλήματα έχει καταφέρει να βρίσκεται στις 16 καλύτερες ομάδες του Παγκόσμιου Κυπέλλου, στάθηκε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις δηλώσεις που παραχώρησε μετά τη νίκη επί της Νέας Ζηλανδίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα διαχειρίστηκε σωστά το προηγούμενο παιχνίδι με τις ΗΠΑ και παρά το μέτριο πρώτο μέρος στο σημερινό αγώνα κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα της και να φτάσει στη συγκινητική -όπως την χαρακτήρισε- νίκη.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Μια πολύ συγκινητική νίκη όπως ήρθε. Κάναμε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο. Είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε και το κάναμε. Την ομάδα την κράτησε ο Παπανικολάου, ο Παπαπέτρου, ο Παπαγιάννης, ο Ζήσης, ο Πρόεδορς, ο Δήμος. Όλοι», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Δεν είναι εύκολο να χάνεις έναν τόσο σημαντικό παίκτη μια μέρα πριν. Διαχειριστήκαμε σωστά το ματς με τις ΗΠΑ. Δεν μπορούσα να το πω αυτό. Δεν γίνεται κάτι τυχαία. Η Ζηλανδία έπαιξε παράταση. Δεν θέλαμε να φτάσουμε να χάνουμε στους 125 πόντους. Όταν καταλάβαμε τι πρέπει να κάνουμε στα σκριν, τότε άρχισαν να κάνουν λάθη και να μην έχουν καθαρές επιλογές. Η επιτυχία είναι ότι βρισκόμαστε στο Παγκόσμιο. Η επιτυχία είναι ότι είμαστε στους 16. Έχουμε μπροστά μας μια ημέρα για τη Λιθουανία. Μαζί με τις ΗΠΑ ήταν οι καλύτερες ομάδες. Έχουν συνέχεια στο σύνολό τους. Μπορούμε να αναλύσουμε τα δεδομένα και να δούμε τον τρόπο που θα παίξουμε», πρόσθεσε ο τεχνικός της Εθνικής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x