Μουντομπάσκετ 2023

Παπανικολάου: «Περήφανος για την προσπάθεια - Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά»

Οι δηλώσεις του Κώστα Παπανικολάου μετά την ήττα της Εθνικής από το Μαυροβούνιο (69-73).

Η Ελλάδα πάλεψε στον αδιάφορο βαθμολογικά αγώνα κόντρα στο Μαυροβούνιο, γνωρίζοντας όμως τελικά την ήττα με 73-69, η οποία την έφερε στη 15η θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά το ματς, ο αρχηγός της Εθνικής, Κώστας Παπανικολάου, τόνισε πως η Εθνική δεν ήταν όσο ανταγωνιστική χρειαζόταν, ότι είναι όμως περήφανος για την προσπάθειά της και την ενότητα που έδειξε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να είμαστε όσο ανταγωνιστικοί θέλαμε. Το κάναμε σε κάποια κομμάτια, θέλαμε να δώσουμε στους φιλάθλους μας κάτι, αφού ταξίδεψαν στην άλλη άκρη της γης για μας. Όμως το Μαυροβούνιο έπαιξε πολύ δυνατά, πήγαν καλύτερα στις λεπτομέρειες στις κρίσιμες στιγμές και κέρδισαν. Το πιο σημαντικό στοιχείο ήταν η ενότητα και η αποφασιστικότητα που είχαν όλα τα παιδιά. Ξέραμε πως δεν είχαμε το ίδιο ταλέντο με άλλες ομάδες και έπρεπε να δουλέψουμε διπλά για να καλύψουμε την απόσταση.

Κάποιες φορές τα καταφέραμε, άλλες όχι. Απόλαυσα τη διαδρομή με αυτά τα παιδιά. Δεν είναι δεδομένο ότι έχεις την ευκαιρία να εκπροσωπείς τη χώρα σου και το να δημιουργείς αυτούς τους δεσμούς είναι σημαντικό. Μπορεί κάποιες φορές να υπάρχουν νεύρα, αλλά αυτό τελειώνει γρήγορα. Η ενότητα αυτή είναι το πιο σημαντικό γι’ αυτή την ομάδα. Γι’ αυτό και την προσπάθεια που κάναμε είμαι περήφανος. Ήμασταν μαχητές και τα δώσαμε όλα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x