Euroleague

Βασίλιε Μίσιτς: Ένας φύση και θέση ηγέτης (pics-vids)

Ένας παίκτης που τον μάθαμε για τα καλά, με την περσινή πρόκριση της Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο FINAL FOUR του Βελιγραδίου.

Ένας παίκτης που τον μάθαμε πέρσι για τα καλά μετά την θητεία του στην Ζαλγκίρις και την επίτευξη ενός θαύματος δηλαδή την περσινή πρόκριση της ομάδας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στο FINAL FOUR του Βελιγραδίου.

Ο λόγος για τον Βασίλιε Μίσιτς τον Γκάρντ της Εφές Αναντολού, ο οποίος αυτό τον καιρό πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις στα playoffs της Ευρωλίγκα με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Η σειρά μπορεί να βρίσκεται στο 2-2, αλλά ο Σέρβος γκαρντ είναι πραγματικά καυτός και δείχνει πως ακόμα και με το μπρέικ που έκανε η Μπαρτσελόνα στην Κωνσταντινούπολη μπορεί η Εφές με προχωρήσει με εκείνον, ώστε να ανατρέψει την κατάσταση και να βρεθεί στο Final Four της Βιτόρια.

Τα highlights του με την Μπαρτσελόνα στον πρώτο αγώνα



Ο Βασίλιε Μίσιτς, γεννήθηκε στις 13 Ιανουαρίου του 1994 στο Κράλιεβο της Σερβίας. Από 8 χρονών κι όλας και για τα 4 επόμενα χρόνια της ζωής του συγκεκριμένα από το 2002-2006 αγωνιζόταν στο Τζούνιορ τμήμα της Μπέογκραντ, έπειτα για ένα χρόνο φόρεσε τα «ερυθρόλευκτ» για χάρη του Ερυθρού αστέρα και ύστερα για 3 χρόνια έως τα 16 έτη του αγωνίστηκε στην Ζέλεζνικ.

Ομάδες οι οποίες αγωνίζονται στην Αδριατική Λίγκα έως σήμερα. Το 2010, σε ηλικία 16 ετών ο Μίσιτς υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του με την Μέγκα Μπέμαξ όπου έκανε και το ντεμπούτο του στο Σέρβικο πρωτάθλημα και αγωνίστηκε στην παρθενική του χρονιά σε 35 αγώνες.

Ωστόσο, την επόμενη σεζόν έχοντας αγωνιστεί σε 8 αγώνες ήρθε ο πρώτος τραυματισμός του Σέρβου που του στέρησε να αγωνιστεί όλη την σεζόν συγκεκριμένα έπαθε πρόβλημα στο γόνατο του. Το 2012-13 ήταν μια σημαντική σεζόν και γι αυτόν αλλά και για την ομάδα του.

Μαζί με τον «θηριώδη» σέντερ Μπόμπαν Μαριάνοβιτς που πλέον αγωνίζεται στους 76ers οδήγησαν την Μέγκα για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Αδριατική Λίγκα. Σαφώς η προσπάθεια του δεν πήγε ανεκμετάλλευτη με την σερβική ομάδα να του προσφέρει συμβόλαιο ανανέωσης διάρκειας 2 χρόνων.

inner

Με την φανέλα της Μέγκα

Τον Μάρτιο του 2014 ανακοινώθηκε πως ο 20 χρόνος τότε Μίσιτς θα έπαιρνε μέρος στα Ντραφτ του NBA. Αλλά ακριβώς τον άλλον μήνα η ατυχία του χτύπησε την πόρτα με τον Σέρβο γκαρντ να σπάει το χέρι του και να μένει ένα μήνα εκτός αγωνιστικής δράσης. Τον Ιούνιο με την επιστροφή του μαζί με τον γνωστό σε όλους μας Νίκολα Γιόκιτς και τον Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς πήρε μέρος στο Καμπ του ΝΒΑ που πραγματοποιήθηκε στο Τρεβίζο της Ιταλίας. Η εντυπώσεις για τον Βασίλιε ήταν οι καλύτερες πετυχαίνοντας 14 πόντους και 10 ασίστ δηλαδή σημειώνοντας double-double σε 25 λεπτά!. Στις 26 Ιουνίου ο Μίσιτς επιλέχθηκε 52ος από τους Φιλαδέλφεια 76ερς στα Ντράφτ με την ομάδα από την Πενσυλβάνια να μην τον κρατάει διότι δεν τον θεώρησε έτοιμο.

Το βίντεο που του δημιούργησε η Draft express



Στο τέλος του καλοκαιριού του 2014 υπέγραψε με την Μπάγερν Μονάχου για 2 χρόνια με οψιόν άλλο έναν χρονο. Αλλά ένας τραυματισμός του ξαναχτύπησε την πόρτα συγκεκριμένα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό σε αγώνα Ευρωλίγκας τραυματίστηκε ξανά στο γόνατο του με αποτέλεσμα να μείνει 6 μήνες εκτός δράσεις.

Μόλις συνήλθε από τον τραυματισμό η γερμανική ομάδα αποφάσισε να τον δώσει δανεικό στον ερυθρό αστέρα για το υπόλοιπο της σεζόν διότι ο δανεισμός έγινε μήνα Δεκέμβριο. Μετά το τέλος του δανεισμού επέστρεψε στην Μπάγερν όπου τον άφησε ελεύθερο με την Τούρκικη Τόφας να τον επιλέγει για την γραμμή των γκαρντ της.

Ο αγώνας που τραυματίστηκε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό

inner

Το 2017 ήταν η χρονιά που άλλαξε άρδην η καριέρα του Μίσιτς. Κάνοντας φοβερές εμφανίσεις με την φανέλα της Ζαλγκίρις, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να τον επιλέγει το καλοκαίρι του 2017 για την περιφέρεια με τον Σέρβο γκαρντ να βοηθάει την ομάδα του να φτάσει στο FINAL FOUR του Βελιγραδίου.

Η Ζαλγκίρις έλαβε την 3η θέση μετά την ήττα στα ημιτελικά από την Φενέρμπαχτσε και την νίκη στον μικρό τελικό με αντίπαλο την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Την φετινή χρονιά υπέγραψε σύμβολαιο με την Εφές Αναντολού για 2 χρόνια παρόλο που υπάρχουν έντονες φήμες πως ο Σέρβος έχει έρθει σε συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

Στα ημιτελικά του FINAL FOUR του Βελιγραδίου

inner

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε το μέλλον αλλά σίγουρα ο Μίσιτς είναι ήδη ένας ηγέτης σε ηλικία 25 ετών και έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Ανήκει στην νέα φουρνιά των ψηλών γκαρντ συγκεκριμένα έχει ύψος 1.97,ψηλός για πλειμεικερ με εξαιρετική ικανότητα στα σουτ 3 πόντων αλλά και στο να βλέπει το γήπεδο. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον αλλά εάν ο Μίσιτς είναι υγιείς δεν πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να τον δούμε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Περούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x