Ευρώπη

Βόννη: Η… ήρεμη δύναμη του γερμανικού μπάσκετ

Δείτε το προφίλ της αντιπάλου του ΠΑΟΚ στη 2η αγωνιστική των ομίλων του BCL.

Η Βόννη επισκέπτεται την Πυλαία για να φιλοξενηθεί από τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Basketball Champions League. Η γερμανική ομάδα που έχει βασικό χορηγό την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telekom είναι η… ήρεμη δύναμη της εγχώριας Μπουντεσλίγκα, αφού τα τελευταία χρόνια δεν έχει καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο, όπως δηλαδή συνέβαινε συνήθως τη δεκαετία του 2000.

Το σύνολο του Κρούνιτς έχει ξεκινήσει με «3 στα 3» το φετινό πρωτάθλημα, ωστόσο στην πρεμιέρα του BCL ηττήθηκε καθαρά στην Τενερίφη.

Το προφίλ της Βόννης:

Έτος ίδρυσης: 1992

Γήπεδο: Telekom Dome (6.000 θέσεων).

Τίτλοι: -

Προπονητής: Πρέντραγκ Κρούνιτς. Ο 50χρονος Βόσνιος γνωρίζει πολύ καλά τα… κατατόπια αφού εργάζεται εδώ πολλά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα. Αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στη Βόννη (2001-05 η πρώτη), την οποία ανέλαβε πάλι το 2016.

Τι έκανε πέρσι: Τερμάτισε 5η στην κανονική περίοδο του γερμανικού πρωταθλήματος (21-13 ρεκόρ), ωστόσο αποκλείστηκε με «σκούπα» (3-0) από την Μπάμπεργκ στον πρώτο γύρο των playoffs. Στο Basketball Champions League απέτυχε παταγωδώς καθώς αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων (5-9 το ρεκόρ της).

Τα φετινά παιχνίδια της: Πρωτάθλημα: Γκέτινγκεν-Βόννη 79-86 (30/9), Βόννη-Μπραουνσβάιγκ 75-69 (3/10), Βόννη-Μπαϊρόιτ 94-84 (14/10). Κύπελλο: Μπρεμερχάβεν-Βόννη 69-89 (6/10). Champions League: Τενερίφη-Βόννη 87-68 (9/10).

Ρόστερ:

Γκαρντ: Ρασάντ Τζέιμς, Άντονι Ντιλέο, Τζόσουα Μάγιο, Ντέιβιντ Φαλκεστάιν, Σέιν Γκίμπσον, Γιόακιμ Κοσχέιντ, Μπόγκνταν Σούτσιου.

Φόργουορντ: Γιάρελ Ράισελ, Μπόγιαν Σούμποτιτς, Γιόρμαν Μπαρτόλο, Τζέιμς Γουέμπ, Γιούλιαν Γιασίνσκι, Μπο Μάιστερ.

Σέντερ: Τσαρλς Τζάκσον, Μάρτιν Μπρέουνιγκ, Αλεξάντερ Μέλερ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x