Ελλάδα

Διαμαντόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Δεν είμαι ικανοποιημένος από την καριέρα μου»

Ανικανοποίητος από την πορεία που ακολούθησε η καριέρα του δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας πως θεωρεί ότι έχει πολλά να προσφέρει ακόμα και από άλλο ρόλο.

Την διάθεση του να παραμείνει στο χώρο του μπάσκετ καθώς έχει πολλά να προσφέρει γνωστοποίησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 o Γιώργος Διαμαντόπουλος, προσθέτοντας πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την πορεία ως παίκτης.

Ο 36χρονος πρώην πλέον γκαρντ λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του τέλους της καριέρας του μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη σε μία συνέντευξη εκ βαθέων, κάνοντας ένα απολογισμό της μέχρι τώρα πορείας του αλλά και το τι θα άλλαζε σε αυτή αν είχε τη δυνατότητα.

Παράλληλα, μίλησε για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια αλλά και το μειωμένο χρόνο συμμετοχής των Ελλήνων παικτών.

Τέλος σχολίασε το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό λέγοντας πως οι «πράσινοι» δείχνουν να έχουν ένα προβάδισμα την δεδομένη στιγμή λόγω και της απουσίας του κόσμου από το ΣΕΦ.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και… κάτω»:

Για την απόφαση του να σταματήσει το μπάσκετ:
«Δεν ήταν στα σχέδια μου να σταματήσω φέτος. Περίμενα πως θα παίξω κάποια χρόνια ακόμα. Είχα κάποιες προτάσεις από επαρχία, όμως δεν μπορούσα να φύγω εκτός Αθήνας. Έχω και μία κόρη σε μικρή ηλικία που με χρειάζεται και δεν μπορούσα να φύγω. Δεν είμαι ακόμα σίγουρος πως θα σταματήσω. Πλέον στο μπάσκετ μπορείς να παίξεις μέχρι μία μεγάλη ηλικία, λόγω και των προγραμμάτων εκγύμνασης που»

Για το αν θα άλλαζε κάτι στην καριέρα του:
«Για λίγα πράγματα έχω μετανιώσει στη ζωή μου. Σίγουρα δεν θα έφευγα από τον Ολυμπιακό. Ήταν ένα λάθος. Αν και τότε μου βγήκε σε καλό γιατί την επόμενη χρονιά με τον Πανιώνιο αγωνιστήκαμε στην Ευρωλίγκα ενώ ο Ολυμπιακός τερμάτισε 8ος. Θα έπρεπε να έχω πάει στην Ταουγκρές τότε».

Για το πόσο δύσκολη είναι η απόφαση να βάλει τέλος στην καριέρα του:
«Είναι πολύ δύσκολη απόφαση. Δεν είχα προετοιμαστεί ούτε εγώ και φυσικά δεν είχα προετοιμάσει και το επόμενο βήμα. Δεν είναι εύκολο να μην έχεις παιχνίδι το Σαββατοκύριακο».

Για το αν επιθυμεί να παραμείνει στο χώρο του μπάσκετ:
«Θέλω να μείνω κοντά στον μπάσκετ. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την καριέρα που έκανα. Έχω να προσφέρω πολλά ακόμα. Και να μεταδώσω την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου. Μου αρέσει η προπονητική και είναι και κάτι που το έχω πάρει από τον πατέρα μου. Ακόμα και από προπονητές που ήρθαμε σε ρήξη, έμαθα αρκετά πράγματα. Πλέον έχω αρκετή υπομονή. Όλες οι ομάδες που συνεργάστηκα κατάλαβαν πως έχει αλλάξει η φιλοσοφία μου σε σχέση με το παρελθόν. Έχω αρκετές παραστάσεις και μπορώ να μιλάω ατελείωτες ώρες για το μπάσκετ. Νιώθω ότι έχω πολλά να δώσω ακόμα».


Για το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός:
«Είναι ακόμα πολύ νωρίς και υπάρχει και κούραση από το καλοκαίρι. Για αρχή είναι όλα υπέρ του Παναθηναϊκού. Είναι και πιο έτοιμος ως ομάδα. Όμως δεν παύει να είναι ένα παιχνίδι. Και ο Ολυμπιακός θέλει τη ρεβάνς. Περιμένω ένα χαμηλό σκορ. Και με την απουσία του κόσμου δεν θα υπάρξει η ώθηση στους παίκτες να δώσουν το κάτι παραπάνω. Είναι κρίμα τέτοια ματς να γίνονται χωρίς φιλάθλους και ελπίζω κάποια στιγμή να επανέλθει το Final-4 στο Κύπελλο. Όπως επίσης και η Α2 να έχει ξεχωριστό Κύπελλο»


Για την πορεία του ελληνικού μπάσκετ τα τελευταία χρόνια:
«Μετά το τελευταίο παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ πιστεύω πως μπορώ να ξαναπαίξω στο υψηλό επίπεδο. Θεωρώ ότι είμαστε πίσω. Αυτό γίνεται επειδή έχουμε πάρα πολλούς ξένους και δεν παίζουν οι νεαροί Έλληνες. Έχουμε φτάσει σε σημείο να ξέρει ο κόσμος όλα τα ρόστερ των ομάδων της Α2 και να μην ξέρουμε αυτά των ομάδων της Α1. Προπονητικά έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά. Παικτικά, όμως είμαστε πολύ πίσω. Αρκετά παιδιά δεν ξέρουν ούτε τα βασικά. Αυτό που χρειάζεται είναι να μάθουν το μπάσκετ και τα βασικά του. Έχουν πάψει τα παιδιά να παίζουν ένας εναντίον ενός. Αν εξαιρέσεις τον Αντετοκούνμπο που είναι από …. άλλο πλανήτη, δεν υπάρχει κάποιος άλλος που να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Α1. Με έξι αμερικάνους που πρέπει να παίξουν, θα μειωθεί ο χρόνος των νεαρών παιδιών».


Για το λίγο χρόνο των Ελλήνων παικτών στο φετινό πρωτάθλημα:
«Πρέπει να πάρει θέση και ο ΠΣΑΚ. Πρέπει να πάρει θέση και η ΕΟΚ αλλά και οι ομάδες. Έχουμε φτάσει στο σημείο να μην παίζουν οι Έλληνες παίκτες. Δεν πιστεύω πως θα αλλάξει γιατί δεν γίνεται καμία κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός του Χαραλαμπόπουλου και του Κόνιαρη δεν νομίζω πως θα πάρουν χρόνο κάποια από τα υπόλοιπα παιδιά. Όποια παιδιά επίσης βρεθούν σε ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη θα παίξουν είναι δεδομένο αυτό»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x