Euroleague

Διέλυσε τη Χίμκι η ΤΣΣΚΑ!

Η αδιάφορη ομάδα του Ιτούδη δεν χαρίστηκε σε αυτή του Γιώργου Μπαρτζώκα που διασύρθηκε με 90-73.

Που να μην ήταν και αδιάφορη…

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν χαρίστηκε στη Χίμκι, την οποία διέλυσε με το εμφατικό 90-73!

Στο 23-5 ανέβηκε η «ρωσική αρκούδα» που έχει ήδη εξασφαλίσει την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας, την ώρα που το σύνολο του Μπαρτζώκα έπεσε στο 16-12 και αναμένεται να τερματίσει από έκτη μέχρι όγδοη (είναι σίγουρα στα πλέι οφ).

Πέντε παίκτες διψήφιοι από πλευράς νικητών. Στους 16 πόντους σταμάτησε ο Χάντερ (7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα), 17 είχε ο Ντε Κολό, 12 ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ με 8 ασίστ, 14 σημείωσε ο Βέστερμαν (4/5 τρίποντα), ενώ 11 πρόσθεσε ο Χίγκινς.

Από πλευράς ηττημένων, 20 πόντους σημείωσε ο Σβεντ με 8 αίστ, 13 είχε ο Βιάλτσεφ, ενώ από ‘κει και πέρα το… χάος, με τους Αμερικανούς της Χίμκι να μην μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Το ματς

Μέχρι το… 5’ άντεξε η Χίμκι όταν και το σκορ ήταν ισόπαλο 11-11. Ντε Κολό και Βέστερμαν πήραν το… όπλο τους είτε από κοντά, είτε από μακριά και με δικούς τους συνεχόμενους πόντους κατάφεραν να διαμορφώσουν το εντυπωσιακό 17-29 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, με τους παίκτες του Μπαρτζώκα να μην μπορούν να βάλουν «φρένο» στην αντίπαλό τους και να μένουν από νωρίς πίσω στο σκορ… Δια χειρός Ντε Κολό, η διαφορά έφτασε και σε επίπεδα double score, 17-34, με τους φιλοξενούμενους να μην αφήνουν το πόδι από το γκάζι. Προς στιγμήν, η Χίμκι βρήκε κάποιες λύσεις με Τοντόροβιτς και Μάρκοβιτς, μειώνοντας σε 31-44, ωστόσο η ΤΣΣΚΑ «απάντησε» με εμφατικό τρόπο και χάρη στις εμπνεύσεις του Ραντ, εξαφανίστηκε με +20, 31-51, προτού το ημίχρονο κλείνει με το 37-53.

Η Χίμκι… καιγόταν για τη νίκη και κατάφερε στο πρώτο τετράλεπτο της επανάληψης να δείξει σημάδια ανάκαμψης, «επιστρέφοντας» στη διεκδίκηση της νίκης με το 48-56 στο 24’. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν ακόμα περισσότερο, με την ΤΣΣΚΑ να ξεπερνά το black out στην επίθεση και να συντηρεί αυτό το «μαξιλαράκι», με τον Χάντερ να διαμορφώνει το 55-64 στο 28’. Τελικώς η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Ιτούδη στο +10 (58-68) κι αυτή του Μπαρτζώκα να ψάχνει μια μεγάλη ανατροπή… Αυτή, όμως, δεν ήρθε ποτέ… Ο Σβεντ έμοιαζε μόνος στην επίθεση, δεν υπήρχε άλλο «αποκούμπι» και οι Σέρχιο Ροντρίγκεθ-Ντε Κολό «εκτελούσαν» χωρίς σταματημό, γράφοντας… άνετα το 64-81. Τυπική διαδικασία το τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, με τη Χίμκι να παραδίνεται άνευ όρων και την ΤΣΣΚΑ να φτάνει σε ακόμα μια μεγάλη νίκη, παίζοντας χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον, με το τελικό 73-90.

Τα δεκάλεπτα: 17-29, 37-53, 58-68, 73-90

inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x