Ευρώπη

Έτοιμη για κούπα η Εφές!

Στον τελικό του κυπέλλου Τουρκίας η ομάδα του Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη πρόκριση επί της Νταρουσάφακα.

Μία ανάσα από την κατάκτηση του φετινού κυπέλλου Τουρκίας βρίσκεται η Αναντολού Εφές!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν ερχόμενη με φόρα μετά τη νίκη-πρόκριση επί της Φενέρμπαχτσε, κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στον τελικό του θεσμού για δεύτερη σερί σεζόν επικρατώντας της Νταρουσάφακα με 90-76.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «μπλε» ο Κρούνο Σιμόν, ο οποίος έμοιαζε κυριολεκτικά ασταμάτητος ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 29 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ. Από κοντά του και οι Μπαλμπάι και ΜακΚόλουμ με 14 πόντους ο καθένας.

Από την πλευρά των ηττημένων ο μόνος που ξεχώρισε ήταν ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Σκότι Ουιλμπέκιν ο οποίος είχε 17 πόντους και 7 ασίστ.

Η Εφές ήταν εκείνη που από πολύ νωρίς πήρε τα ηνία της αναμέτρησης στα χέρια της και πήγε στο τέλος της πρώτης περιόδου προηγούμενη με 26-11. Το +15 της χάρισε μία διαφορά ασφαλείας και της έδωσε το δικαίωμα να διαχειριστεί με άνεση την εξέλιξη του ματς.

Η Νταρουσάφακα προσπάθησε να αντιδράσει ωστόσο το γεγονός πως η απόσταση των δύο αντιπάλων βρισκόταν σταθερά στα επίπεδα των δέκα πόντων, δεν της επέτρεψε να φανεί απειλητική σε κανένα σημείο του παιχνιδιού.

Κάπως έτσι η Εφές προκρίθηκε σχετικά εύκολα στο μεγάλο τελικό όπου και θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπεσίκτας ή Τόφας.

Δεκάλεπτα: 26-11, 12-17, 26-25, 26-23

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x