Eurobasket

Για να μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στο Ευρωμπάσκετ κόντρα στη Λετονία η Εθνική Γυναικών!

Τελικό πρόκρισης από τη φάση των ομίλων του φετινού Ευρωμπάσκετ γυναικών δίνει απόψε (18:15) στο Τελ Αβίβ η Εθνική μας, κόντρα στη Λετονία!

Την πρώτη της νίκη στο φετινό Ευρωμπάσκετ γυναικών θα ψάξει απόψε (18:15, ΕΡΤ 2, Novasports Prime) στο Τελ Αβίβ η Εθνική μας ομάδα, η οποία θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Λετονία!

«Με την πλάτη στον τοίχο» μετά την προχθεσινή της ήττα με 74-69 από το Μαυροβούνιο στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, η «γαλανόλευκη» είναι… αναγκασμένη να ψάξει τη νίκη, αν θέλει να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισής της από τη φάση των ομίλων, δεδομένου και ότι την τελευταία αγωνιστική (18/6, 20:45) θα αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Ισπανία. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση θα προκριθεί στα προημιτελικά, ενώ η δεύτερη και η τρίτη του ομίλου θα παίξουν έναν ακόμα νοκ-άουτ γύρο για να περάσουν στις «8».

Στην αναμέτρηση με το Μαυροβούνιο, η Εθνική μας μετά το καλό της ξεκίνημα, αντιμετώπισε δυσκολίες επιθετικά και βρέθηκε πίσω με διψήφια διαφορά πριν αντιδράσει και πλησιάσει, μειώνοντας σε 66-61. Ωστόσο, στη συνέχεια έχασε αρκετές ευκαιρίες να προσπεράσει, χάνοντας τελικά στις λεπτομέρειες. Κορυφαίες για την ομάδα του Πέτρου Πρέκα ήταν οι Φασούλα (15π.) Σταμολάμπρου (14π.) και Σπανού (15π, 11 ριμπ, 6 ασίστ).



Όσο για τη Λετονία, έρχεται στην αποψινή αναμέτρηση με την ψυχολογία στα ύψη, αφού το βράδυ της Πέμπτης έκανε τη μεγάλη έκπληξη και πανηγύρισε τη νίκη με 67-63 κόντρα στην Ισπανία, κάνοντας σημαντικότατο βήμα προς την πρόκριση. Με πρωταγωνίστριες τις Στέινμπεργκα (22π, 6 ριμπ.), Λάκσα (17π, 7 ασίστ) και Γκούλμπε (14π, 7 ριμπ.), οι Λετονές επικράτησαν, παρά το άσχημο ποσοστό τους στα τρίποντα (4/24).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x