Euroleague

Δική του η πρόκριση, ανοιχτή η πρωτιά

Ο Ολυμπιακός με μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο ΣΕΦ, συνέτριψε 86-61 της Καντού για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας, εξασφάλισε την πρόκριση στο Top 16 και πλέον με νίκη επί της Νανσί στην Γαλλία, μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος.

Ο Ολυμπιακός με μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο ΣΕΦ, συνέτριψε 86-61 της Καντού για την 9η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Ευρωλίγκας, εξασφάλισε την πρόκριση στο Top 16 και πλέον με νίκη επί της Νανσί στην Γαλλία, μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτος.

Ο Σπανούλης με 22 πόντους ήταν ο κορυφαίος για τους «ερυθρόλευκους» οι οποίοι είχαν εξαιρετικά διαστήματα στο παιχνίδι και από τα μέσα της δεύτερη περιόδου και μετά, επέβαλλαν τον ρυθμό τους.

Πλέον, στον όμιλο των Πειραιωτών, τα πράγματα έχουν γίνει πολύπλοκα καθώς τέσσερις ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός, έχουν 5 νίκες και 4 ήττες και όλα θα ξεκαθαρίσουν την τελευταία αγωνιστική. Εκεί, η ομάδα του Ίβκοβιτς με νίκη, μπορεί να τερματίσει ακόμα και πρώτη στον όμιλο ενώ αν χάσει πολλά θα εξαρτηθούν – αναφορικά με την θέση που θα καταλάβει – από το τι θα γίνει στα υπόλοιπα παιχνίδια.

Το ματς

Σε χαμηλό τέμπο κινήθηκε το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε πολύ καλά και η Καντού πήρε ένα μικρό προβάδισμα. Οι «ερυθρόλευκοι» στα τελευταία λεπτά κατάφεραν να παίξουν όπως ακριβώς έπρεπε απέναντι στους Ιταλούς και με ένα σερί 9-0, προσπέρασαν και έκλεισαν την πρώτη περίοδο με σκορ 18-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Πρίντεζης που είχε περάσει στο παρκέ, άρχισε να δείχνει το σύνηθες τελευταία πρόσωπό του, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να βρίσκει τις λύσεις στην επίθεση. Ωστόσο, οι Ιταλού δειλά δειλά μείωναν και έμεναν κοντά στο σκορ (24-21) στα μέσα της περιόδου. Η κακή και αργή άμυνα του Ολυμπιακού στην συνέχεια έδωσε την ευκαιρία στην Καντού να περάσει και μπροστά στο 24-25. Εκεί ανέλαβε ο Σπανούλης. Ο αρχηγός των Πειραιωτών εκμεταλλεύτηκε τα γρήγορα πόδια του – ειδικά σε σχέση με εκείνα του Μαρκονάτο – και πηγαίνοντας μέχρι πάνω στις φάσεις, έβαζε πόντους για την ομάδα του που έδειχνε να τους έχει ανάγκη.

Η αντεπίθεση του Ολυμπιακού είχε αρχίσει από την άμυνά του η οποία είχε βελτιωθεί πολύ και του έδινε την ευκαιρία να βγάζει αιφνιδιασμούς. Ο Πρίντεζης με τον Σπανούλη ήταν οι παίκτες που έκαναν την διαφορά στο ξέσπασμα και του δεύτερου δεκαλέπτου και ένα καλάθι του πρώτου στην εκπνοή έκανε το 38-29 που ήταν αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Το «διπλό» της Μπιλμπάο στην Τουρκία επί της Φενερ το οποίο έμαθαν στο ημίχρονο οι παίκτες του Ολυμπιακού, έκανε ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για νίκη και οι Πειραιώτες το έδειξαν με το «καλημέρα». Σπανούλης και Παπαδόπουλος έφεραν την διαφορά στο +15 νωρίς-νωρίς. Τα επιθετικά play των «ερυθρολεύκων» έπιαναν τόπο με εκφραστή τον αρχηγό του Ολυμπιακού, ο οποίος ήλεγχε πλέον και τα ριμπάουντ, κάτι που έδινε την εντύπωση ότι η ελληνική ομάδα είχε το πάνω χέρι.

Όσο κυλούσε το ματς, τόσο καλύτερα έπαιζε κοντά στο καλάθι ο Ολυμπιακός, με Χάινς, Άντιτς και Παπαδόπουλο να πιάνουν καλή απόδοση. Η διαφορά μεγάλωνε και αυτό απελευθέρωνε επιθετικά τους «ερυθρόλευκους» που με σαφώς καλύτερη άμυνα και πιο καλές επιλογές στην επίθεση, δεν είχαν αντίσταση από τους Ιταλούς. Η 3η περίοδος έληξε με σκορ 63-44 και πλέον η ομάδα του Ίβκοβιτς άρχισε να σκέφτεται τα σενάρια για την επόμενη αγωνιστική.

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Ο Ολυμπιακός κράταγε την διαφορά κοντά στους 20 πόντους και πλέον αυτό που ενδιέφερε όλους στο «ερυθρόλευκο στρατόπεδο» ήταν να αρχίσουν να σκέφτονται τις ισοβαθμίες και τα σενάρια πρόκρισης εν όψει της τελευταίας αγωνιστικής. Το τελικό 86-61, έδωσε την νίκη και το εισιτήριο για την επόμενη φάση στους «ερυθρόλευκους».

Τα δεκάλεπτα: 18-12, 38-29, 63-44, 86-61

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 12, Λούκας 7(1), Άντιτς 8(1), Σπανούλης 22(1), Κέσελ, Παπαδόπουλος 10, Γκετσεβίτσιους, Γλυνιαδάκης, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5(1), Μάντζαρης 2, Σλούκας 4.

Καντού (Τρινκιέρι): Μίκοφ 17, Όρτνερ 2, Μαρκοϊσβίλι 6, Λιούνεν 9(1), Μαρκονατο 6, Ματζαρίνο 4, Τζανέλα 8, Σερμαντίνι 4, Τσινκιαρίνι 2, Μπαζίλε 3(1).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x