Euroleague

Ο κόουτς της εξέδρας: Ο «Παπ» άνοιξε τον… δρόμο στον Ολυμπιακό

Με μπροστάρη τον Παπανικολάου και στις δύο πλευρές κατάφερε ο Ολυμπιακός να φτάσει στο μεγάλο «διπλό» απέναντι στη Ζαλγκίρις, μέσα στο Κάουνας.

Μετά την κάκιστη εμφάνιση στο Βερολίνο, ο Ολυμπιακός… θυμήθηκε την καλή του άμυνα και έτσι έφυγε με τη νίκη (84-73) από το Κάουνας κόντρα στη Ζαλγκίρις.

Οι «ερυθρόλευκοι»… δάγκωναν στην άλλη πλευρά του παρκέ, είχαν για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπανικολάου και όταν μπήκαν τα περιφερειακά σουτ στην τέταρτη περίοδο, πήραν το ροζ φύλλο.

Ο κόουτς της εξέδρας καταγράφει στο www.sportfm.gr όλα όσα έκριναν το ματς…

Η άμυνα επέστρεψε: Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στη Γερμανία, πριν το Κάουνας, η άμυνα του Ολυμπιακού ήταν πολύ μέτρια. Στο ματς του Μονάχου, οι παίκτες του Μπαρτζώκα δέχθηκαν 88 πόντους, αλλά δεν τους κόστισε, καθώς μπροστά έβαλαν 98. Λίγες ημέρες αργότερα στο Βερολίνο, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν παρόμοια κακή επίδοση στο «πίσω κομμάτι» με 90 πόντος παθητικό. Αλλά, εκεί η επίθεση δεν… δούλεψε και έτσι ηττήθηκαν με διαφορά 15 πόντων. Στο ματς αυτό, η Ζαλγκίρις περίμενε τον Ολυμπιακό, ενώ νωρίτερα είχε πετύχει 91 πόντους στη νίκη επί της Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, οι Πειραιώτες ήταν… παντού στο παρκέ του Κάουνας, κράτησαν πολύ χαμηλότερα τους Λιθουανούς και επιτρέποντας μόλις 14π. στην τέταρτη περίοδο και συνολικά 73π., πήραν τη νίκη. Παράλληλα, υποχρέωσαν τη Ζαλγκίρις σε 16 λάθη, την ώρα που εκείνοι έκαναν μόλις 8, μοιράζοντας και 21 ασίστ.

Βρήκε τα τρίποντα που… έψαχνε για τρία δεκάλεπτα: Στο αμυντικό κομμάτι, οι «ερυθρόλευκοι» τα πήγαιναν πολύ καλά στο Κάουνας, αλλά επιθετικά ήταν κάπως… μαγκωμένοι. Για τρία δεκάλεπτα, οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν τον έλεγχο, αλλά η νευρικότητα στην περιφέρεια (ακόμη και σε πολύ ελεύθερα σουτ) πήγε να τους «γκρεμίσει» ότι… έχτιζαν. Συγκεκριμένα, έπειτα από τρία δεκάλεπτα ο Ολυμπιακός είχε 3/17 τρίποντα. Μάλιστα, με τους καλούς σουτέρ Βεζένκοφ (0/5) και Ντόρσεϊ (0/4) να είχαν μαζί 0/9 έξω από τα 6,75μ.! Ωστόσο, στην τέταρτη περίοδο το… τσιπάκι άλλαξε. Η καλή άμυνα επιβραβεύτηκε από την περιφέρεια, οι σουτέρ βρήκαν τον χώρο και την απαραίτητη ηρεμία και με 5/9 τρίποντα μόνο στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Πειραιώτες πήραν το ροζ φύλλο.

Ξέρει πως να… σέρνει τον Ολυμπιακό ο Παπανικολάου: Από την αρχή μέχρι το τέλος του ματς, η μοναδική αξιόπιστη λύση των «ερυθρόλευκων» ήταν ο Κώστας Παπανικολάου. Στην άμυνα το γνωστό τρέξιμο και πίεση σε όλο το γήπεδο. Όμως και η επίθεση ήταν στο ίδιο πολύ καλό επίπεδο από τον «Παπ». Είχε γενικά μία γεμάτη στατιστική με 18 πόντους (3/3β., 3/4 διπ. 3/6 τρ.), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα. Όμως, κάπου στην πορεία μπήκαν και άλλοι… στρατιώτες για την ομάδα του Πειραιά. Η επίδραση του Σλούκα στο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» είναι πλέον στην καθημερινότητα και οι 10π. με τις 6 ασίστ είναι απλά μία ημέρα στο… γραφείο για εκείνον. Άλλος ένας που ήταν πολύ καλός και έχει ακούσει και εκείνος πολλά είναι ο Χασάν Μάρτιν. Ο Αμερικανός αυτή τη φορά ήταν… οδοστρωτήρας επιθετικά με 13 πόντους, αλλά η μεγάλη συμβολή του ήταν στα ριμπάουντ, καθώς είχε 7 εκ των οποίων τα 5 ήταν επιθετικά! Επίσης, παρά τη μέτρια για τα δικά τους δεδομένα βραδιά κάπου μπήκαν στην… εξίσωση και οι Βεζένκοφ και Ντόρσεϊ. Παρά την αστοχία τους, αμφότεροι ανέβασαν τις απαραίτητες… στροφές στο τέλος, έχοντας 16π. ο ένας και 13π. ο άλλος σχεδόν… αθόρυβα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x