Ευρώπη

Το προφίλ των αντιπάλων

Δείτε τα στοιχεία των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Δείτε τα στοιχεία των αντιπάλων των ελληνικών ομάδων, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και Πανιωνίου, στη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας.

Οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ: Τα λόγια είναι περιττά για την πέντε φορές κάτοχο του τίτλου Μακάμπι Τελ Αβίβ και την πορεία της στην Ευρωλίγκα. Την περυσινή σεζόν έφτασε μέχρι τον τελικό παρά το γεγονός ότι δεν λογιζόταν ως φαβορί. Εκεί βέβαια λύγισε μπροστά στο εμπόδιο της ΤΣΣΚΑ. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού έχασε δύο από τις βασικές μονάδες της, τους Βούισιτς και Χαλπερίν. Αμφότεροι κατέληξαν στον Ολυμπιακό, ενώ ο Τέρενς Μόρις ύπέγραψε στην ΤΣΣΚΑ.

Εμειναν: Βοντίγκο Κάμινγκς, Ντέρεκ Σαρπ, Μάρκους Φάιζερ, Ταλ Μπουρτσάιν, Εστέμπαν Μπατίστα, Λιόρ Ελιάχου, Ομρί Κάσπι, Αλεξ Γκαρσία, Ντέιβιντ Μπλούθενταλ
Πήρε: Τρε Σίμονς, Ντρορ Χάτζαζ, Τζέισον Ουίλιαμς, Γιανίβ Γκριν

ΜΑΛΑΓΑ: Ανήκει πλέον στην ελίτ του Ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά και την πορεία της μέχρι το φάιναλ φορ του 2007. Πέρυσι επέστρεψε στο Top16 της Ευρωλίγκας, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του ισπανικού πρωταθλήματος αποκλείοντας την πρώτη στην κανονική διάρκεια, Ρεάλ Μαδρίτης, με μειονέκτημα έδρας.

Εμειναν: Μάρκους Χάισλιπ, Μπονιφάσε ΕνΝτονγκ, Μπέρνι Ροντρίγκεζ, Κάρλος Καμπέθας, Κάρλος Χιμένεθ, Μπόγιαν Πόποβιτς, Νταβόρ Κους, Γκέρμαν Γκάμπριελ, Γίρι Βελς, Αλφόνσο Σάντσεθ
Πήρε: Ρόμπερτ Αρτσιμπαλντ, Ομάρ Κουκ

ΤΣΙΜΠΟΝΑ: Θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του κροατικού μπάσκετ, αν και τα τελευταία χρόνια στερείται επιτυχιών. Την περυσινή χρονιά στην Ευρωλίγκα αποκλείστηκε από την πρώτη φάση των ομίλων ενώ για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία απέτυχε να φτάσει στους τελικούς του κροατικού πρωταθλήματος. Με τον Περάσοβιτς στον πάγκο της ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

Eμειναν: Φίλιπ Κρούσλιν, Λούκα Ζόριτς, Βέντραν Βούκουσιτς, Λούκσα Αντριτς, Φράνκο Καστροπίλ, Βέντραν Πριντς, Γκόραν Βρμπαντς, Λέον Ραντόσεβιτς, Τόμισλαβ Ζούμπτσιτς, Ρόμπερτ Τρόχα
Πήρε: Νίκολα Πρκάτσιν, Βέλιμιρ Περάσοβιτς (κόουτς)

ΛΕΜΑΝ: Ως «πρωτάρα» στην Ευρωλίγκα, πέρυσι η γαλλική ομάδα δεν κατάφερε κάτι πέραν από την χαρά της συμμετοχής, ενώ στο εγχώριο πρωτάθλημα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Από τις ομάδες που γνωρίζουμε λιγότερο...Ελπίζει σε κάτι καλύτερο την φετινή χρονιά.

Eμειναν: Αντουάν Ντιότ, Αλέν Κόφι, Ενζο Τσόνγκα, Γιανίκ Μποκολό, Τζερόμ Λελούπ, Τζον Γουόλτερ Γουίλκινς, Νεγκουέμπα Σαμάκι, Αντουάν Γκομίς, Πιερ Ντρουάλτ
Πήρε: Πάπε Μπαντιανέ, Μαλέγε ΕνΝτόι, ΝτεΟυόρικ Σπένσερ

ΑΒΕΛΙΝΟ: Πρώτη της συμμετοχή στην Ευρωλίγκα. Ήταν η έκπληξη του ιταλικού πρωταθλήματος καθώς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά ενώ κατέκτησε και το Κύπελλο Ιταλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2006 βρέθηκε ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό και δύο χρόνια μετά είναι στα «σαλόνια» της Ευρωλίγκας.
Εμειναν: Νίκολα Ραντούλοβιτς, Πιτ Λισίτσκι, Ερικ Ουίλιαμς, Ριγκέτι, Ντανιέλε Καβαλιέρο, Ζάρε Μαρκόφσκι (κόουτς)

Οι αντίπαλοι του Παναθηναϊκού

ΣΙΕΝΑ: Kατά πολλούς η φετινή έκπληξη της Ευρωλίγκας και μία από τις ανερχόμενες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εξαιρετικές εμφανίσεις καθ’ όλη τη διάρκειά της χρονιάς, τις οποίες εξαργύρωσε με την παρουσία της στο Final Four της Μαδρίτης. Είχαν προηγηθεί δύο διαδοχικές συμμετοχές σε Final Four(2004,2005). Στην Ιταλία πανηγύρισε την κατάκτηση του δεύτερου τίτλου στην ιστορία της, ενώ το 2001-02 κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα.

Εμειναν: Τέρελ ΜακΙντάιρ (αμφίβολος), Μπενζαμίν Εζέ, Μάρκο Καραρέτο, Ρομέιν Σάτο (αμφίβ.), Ριμάντας Καουκένας, Τόμας Ρες, Σον Στόουνρουκ
Πήρε: Μόρις Φίνλεϊ

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Πρόκειται για μία από τις πλέον ιστορικές ομάδες στη Γηραιά Ήπειρο. Τα 14 πρωταθλήματα Ισπανίας και η κατάκτηση μίας Ευρωλίγκας το 2003 έρχονται προς επιβεβαίωση. Στο φετινούς τελικούς λύγισε μπροστά στο εμπόδιο της Ταού, ενώ η ευρωπαϊκή της πορεία είχε βραχεία ζωή, καθώς έφτασε μέχρι τους «8» της διοργάνωσης.

Eμειναν: Φραν Βάσκεθ, Ρότζερ Γκριμάου, Γιάκα Λάκοβιτς (αμφίβ.), Ζόρντι Τρίας
Πήρε: Ντέιβιντ Αντερσεν, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, Ξάβι Πασκουάλ (κόουτς)

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος του λιθουανικού μπάσκετ, είχε φέτος μία μεστή χρονιά, αφού πανηγύρισε την κατάκτηση τόσο του λιθουανικού πρωταθλήματος όσο και της Βαλτικής Λίγκας, ενώ και στη Ευρώπη έφτασε μέχρι τους «16». Μεγαλύτερη στιγμή του συλλόγου η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 1999 επικρατώντας του Ολυμπιακού. Η αρχή είχε γίνει ένα χρόνο πριν με την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα.

Εμειναν: Μάρκους Μπράουν, Ντάλνιους Σαλένγκα, Μάντας Καλνιέτις, Αρτούρας Μλάκνις
Πήρε: Ουίλι Ντιν

ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ: Μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια δίνει το «παρών» στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ευρωπης. Το 2007 έφτασε στο Top16 αλλά πέρυσι αρκέστηκε στην απλή συμμετοχή στην πρώτη φάση των ομίλων. Στις εγχώριες διοργανώσεις τα πήγε εξαιρετικά κατακτώντας το νταμπλ.

Εμειναν: Ανταμ Λαπέτα, Γιακούμπ Ζαμότσκι, Φιλίπ Ντίλεβιτς
Πήρε: Ντέιβιντ Λόγκαν

ΝΑΝΣΙ: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος Γαλλίας της δίνει την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά τις δυνάμεις της στην Ευρωλίγκα. Το 2006-07 έκανε το ντεπούτο της στο Uleb Cup.

Εμειναν: Σιρίλ Ζουλιάν, Τζεφ Γκριρ, Βικτόρ Σαμνίκ
Πήρε: Στιντ Τσινκαμπούντ, Τζον Κοξ

Οι αντίπαλοι του Πανιωνίου

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Η κατά τεκμήριο καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη. Την χρονιά που πέρασε πήρε το πρωτάθλημα στην Ρωσία, φτάνοντας συνολικά τα 39 καθώς επίσης πανηγύρισε και την κατάκτηση της Ευρωλίγκας για 6η φορά στην ιστορία της. Τα λόγια περιττεύουν….

Eμειναν: Τράιαν Λάνγκτον, Ματίας Σμόντις, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Νίκος Ζήσης, Ανατόλι Κασίροφ, Ραμούνας Σισκάουσκας, Τζέι Αρ Χόλντεν, Σακχάρ Πασούτιν, Αλεξέι Ζεβροσένκο, Αλεξέι Σβεντ, Βίκτορ Κριάπα
Πήρε: Ζόραν Πλάνινιτς, Τέρενς Μόρις, Σάσα Κάσουν, Εραζεμ Λόρμπεκ, Βίκτορ Κεϊρού

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Τα τρία τρόπαια που κατέκτησε την περυσινή σεζόν (πρωτάθλημα Σερβίας, Κύπελλο Σερβίας και Αδριατική Λίγκα) δείχνουν ότι είχε μια εξαιρετική πορεία. Αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι απέκλεισε τον Παναθηναϊκό στο Top16 της Ευρωλίγκας και έφτασε μέχρι τους «8» καταλαβαίνει ότι οι απαιτήσεις για τη νέα χρονιά είναι ακόμα μεγαλύτερες.

Εμειναν: Σλάβκο Βράνιες, Ούρος Τρίπκοβιτς, Μιλένκο Τέπιτς, Ντέγιαν Μπορόβνιακ, Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, Τσέντομιρ Βίτκοβατς, Φέταρ Μπόζιτς, Στραχίνια Μιλόσεβιτς
Πήρε: -

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Την τροπαιοθήκη της κοσμούν 8 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, 30 πρωταθλήματα Ισπανίας και 22 Κύπελλα Ισπανίας. Την περυσινή σεζόν έφτασε ως το Top16 αλλά η ήττα από τον Ολυμπιακό την άφησε εκτός συνέχειας. Παράλληλα στην Ισπανία, αν και τερμάτισε πρώτη στην κανονική διάρκεια και είχε το πλεονέκτημα έδρας, αποκλείστηκε από την Μάλαγα.

Εμειναν: Αξέλ Ερβέλ, Αλεξ Μούμπρου, Φελίπε Ρέγες, Λούις Μπούλοκ, Ραούλ Λόπεζ
Πήρε: Κουίντον Χόσλεϊ, Πέπε Σάντσεθ, Μάρκο Τόμας, Τζερεμάια Μάσεϊ

ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ: Το «καμάρι» του τουρκικού μπάσκετ έχει μείνει για καιρό εκτός των μεγάλων ραντεβού αφού και πέρυσι το μόνο που κατάφερε ήταν να προκριθεί στην φάση των «16» στην Ευρωλίγκα, ενώ δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο εντός συνόρων.

Eμειναν: Μουσταφά Αμπι, Κερέμ Γκονλούμ, Μπορά Χουν Πατσούν, Μπάρις Ερσεκ, Εντέρ Αρσλάν, Σενκ Ακιόλ
Πήρε: Μπούτσι Θόρντον, Τσαρλς Σμιθ, Μίλος Βούγιανιτς, Σίνα Γκιουλέρ, Κάγια Πέκε

ΜΙΛΑΝΟ: Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Πρωταθλήτρια Ευρώπης τρεις φορές (166,1987,1988) επανήλθε στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά από αρκετά χρόνια κάμψης, το 2004. Πέρυσι στην Ευρωλίγκα δεν κατάφερε να προκριθεί στο Top16, ενώ στην Ιταλία έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του πρωταθλήματος.

Εμειναν: Ρίτσαρντ Μέισον Ρόκα, Μάσιμο Μπουλέρι, Τράβις Ουότσον, Στέφανο Τζεντίλε, Μάρκο Μορντέντε
Πήρε: Τζομπέι Τόμας, Λούκα Βιτάλι, Μορτέντε, Φιλόι, Πιέρο Μπούτσι (κόουτς)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x